PATSCH! – joc de reactie cu simboluri si culori

Desi sunt foarte familiarizata cu tot felul de jocuri de reactie si atentie, in virtutea eternei mele preocupari si ocupatii de baza (pe langa cea de mamica full time…si full option, vorba cuiva drag 🙂 ), am trecut cu vederea un joculet tare simpatic, tocmai cand am vorbit toata ziua despre acest gen de activitati. Ii multumesc Adrianei pentru mesajul scris mai devreme, la tanc mi-a reamintit!

Asadar, principiul e cam acelasi ca la Figurix, doar ca nu are trei elemente de combinat, ci doar doua, figurina si culoarea de fond.Daca figurina (catel,peste,casuta,pasare si masina) ar fi neagra, cum e la Figurix, ar fi foarte simplu de detectat, chiar pentru copilasi mai micuti, insa cei care au gandit jocul au ales foarte bine, si anume sa coloreze aceste figuri in fel si chip, pentru a face identificarea imaginii corecte putin mai greu.

Jetoanele cu imagini pot fi folosite si separat, mai ales pentru copilasi mai micuti. Sortarea se poate face dupa culoare ( toate jetoanele pe fond rosu, galben samd) sau dupa simboluri (casutele separate de masinute …) sau si dupa culoare, si dupa simboluri ( grupe de cate 5, in care sa nu se repete nici culoarea, nici simbolul).

De asemenea, zarurile sunt foarte frumoase si pot fi utilizate si la alte activitati.

Varsta recomandata pentru jocul Patsch! este 4+ , ceea ce ma surprinde, pentru ca la noi a mers si mult mai devreme, chiar de pe la vreo 3 ani sau chiar mai curand ( a nu se intelege ca cioara isi lauda puii :D, dar la unele jocuri chiar sunt fortate baremele de varsta recomandate, de aceea de regula nu mentionez acest aspect, daca nu mi se pare relevant pentru folosirea cu succes a unor materiale educative).

Advertisements

7 thoughts on “PATSCH! – joc de reactie cu simboluri si culori

  1. Pingback: Joc Noris de reactie PATSCH! , cu simboluri frumoase, stare foarte buna

  2. Pingback: Joc Noris de reactie PATSCH! , cu simboluri frumoase, stare foarte buna

  3. Pingback: EU VAD CEVA… – Joc HABA asemanator jocului Patsch!, stare impecabila, ca noua

  4. Buna, imi puteti spune detaliat cum se joaca? Il am in germana,si imi cam dau seama, da nu sunt sigura, as vrea mai detaliat..,.cum se aranjeaza cartile, daca gasesti cartea ce faci cu ea, cine si cum castiga…daca imi puteti raspunde, multumesc..

    • Noi nu prea jucam dupa reguli jocurile simple, improvizam, pentru ca avem mai multe variante asa. 🙂 Jocul de baza se joaca astfel: toate cartile pe masa, haotic, nearanjate, cu motivele in sus. Se arunca cu zarul, pe rand, si toti copiii participa, trebuie sa gaseasca cat mai repede cartea care are culoarea de fond si motivul aratate pe cele doua zaruri ( catelusul de pe fond rosu, de exemplu). Daca se da cu zarul si cartea nu mai e pe masa, puteti alege, ori acelea sunt carti sigure, deja castigate, ori daca jucati cu copii mai mari, este voie sa se ‘fure’ si din cartile acelea, aceasta varianta va prelungi durata jocului. Cine are la final cele mai multe carti adunate e castigator.

      Alte variante, pentru copilasi mai mici, ar fi cu folosirea unui singur zar, cautam doar culoarea sau doar simbolul.

  5. Pingback: Joc Noris de reactie PATSCH! , cu simboluri frumoase, stare foarte buna, cutia are mici urme de uzura

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s