… sau cum ne putem schimba perspectiva din care privim lucrurile 🙂
Pentru ca am tot vazut de ceva vreme aceasta idee si mi-am propus ca odata,candva o vom face si noi, iata ca a venit vremea sa o si punem in practica. Ne-au convins oamenii frumosi care se joaca aici si aici, asa ca… ne-am pus pe treaba.
Am cautat urmatoarele lucruri:
- o cutie alba si opaca, nu transparenta, ca sa nu fie lumina prea puternica (o cutie de la Ikea, gasita prin pod, a fost perfecta)
- o sursa de lumina cu leduri de culoare alba ( am folosit un ornament de Craciun, de dimensiune medie)
- obiecte transparente si, ideal, colorate ( margelute, rain drops decorative, cateva doze din plastic, cipsuri rotunde de la jocuri, cuburi cu litere etc)
- hartie cerata colorata, translucida – taiata fasii sau in forme geometrice distincte
- rame de fotografii, din plastic transparent, in care am pus hartie cerata si hartie creponata
- in lipsa altor forme geometrice speciale, chiar piesele de plastic colorate de la Geomag sunt excelente pentru aceasta activitate
A iesit un joc deosebit de atractiv si fascinant pentru copiii nostri, cu varste de la 2 la 7 ani, fiecare gasindu-si cate o modalitate de a descoperi jocul in felul sau. Astazi, pentru ca e prima intalnire cu cutia cu lumina, s-au jucat oarecum haotic, cu entuziasm si fascinatie, insa pe viitor intentionez sa organizam putin joaca, cautand insiruiri de culori, ori o anume litera, combinatii de cipsuri in culori primare etc.
E o idee pe cat de simpla si necostisitoare, pe atat de frumoasa si atractiva pentru copii! Dupa ce am probat-o, o putem recomanda si noi din toata inima… 🙂
minunat! mi se pare tare simplu cum ati facut voi…asa ca vom incerca si noi 🙂 . O intrebare : cum ati introdus instalatia, ati gaurit cutia sau pur si simplu ati pus instalatia in interior si ati inchis, mai fortat, capacul? Multumim pentru explicatii!
Cutia noastra e mai ciudata, e modelul acesta: http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/10255897/, asa ca nu ne-a fost greu sa punem lumina prin capacul lateral, acela inclinat, pe care oricum nu il folosim la joaca. Cred totusi ca nu conteata tare mult cutia, ci suprafata de deasupra si sursa de lumina.
Pingback: Joc Ravensburger Creation, cu bilute colorate, stare excelenta