Pancakes, pancakes!

Cât de ușor e să facem astăzi diverse mâncăruri și deserturi după pofte și dorințe, care de care mai sofisticate și, totuși, ușor de realizat, pentru că toate, de la ingrediente la tips&tricks din cărți de bucate sau găsite online, ne sunt la îndemână!

Dar a fost asta mereu atât de ușor?… Evident că nu, chiar și în zilele noastre, în spatele atâtor ingrediente și alimente e un întreg lanț de activități și operații, pe care noi nu le vedem, dar de ale căror efecte ne bucurăm. Una din cărțile care nouă ne-au înlesnit explicațiile și povestea din spatele alimentelor de baza este cartea Pancakes, Pancakes!, de Eric Carle. Am pus-o în scenă pas cu pas, cu jucăriile noastre tare îndrăgite.

 

DSCF9620

Într-o dimineață, băiețelul din povestea noastră se trezește, în cântatul cocoșului din curte.

DSCF9623

Merge la mama lui și îi spune i-ar plăcea mănânce clătite.

DSCF9625

Mama e, însă, ocupată, așa îl îndeamnă pe băiețel participe, meargă taie grâul, îl ducă la moară și aducă făină, ia ouă de la găini, mulgă vaca, bată laptele facă unt, pregătească lemne pentru foc, aducă un borcan de dulceață din pivniță și apoi facă împreună, din toate aceste ingrediente, compoziția pentru clătite.

DSCF9626DSCF9627DSCF9628DSCF9632DSCF9634DSCF9636DSCF9638DSCF9637

După atâta muncă, deloc ușoară, rezultatul e unul dulce și bun și tare așteptat!  🙂

DSCF9639

Bineînțeles scenariul nu este unul realist, ar dura o zi întreagă ca toate aceste munci fie făcute, ca nu mai spunem nimeni nu vrea muncească pe stomacul gol! Cu toaste astea, întâmplările, atât de deosebit însoțite de ilustrațiile prețioase ale lui Eric Carle, deschid mintea și imaginația copiilor, nu doar pentru secvențele povestirii, dar mai ales pentru faptul putem fi recunoscători nu trebuie facem noi tot acest efort pentru a ne bucura de o masă gustoasă! În opoziție cu povestea noastră, e o joacă de copii participăm cu toții în pregătirea mâncărurilor noastre sau în așezarea mesei! 😉 Apoi, jocul nostru imaginativ, cu personajele și animăluțele folosite, a condus înspre îmbogățirea povestirii, spre cu totul alt deznodământ, de care nu spunem prea multe, pentru , dacă povestea din carte ar fi continuat cu ideile găsite de noi, băiețelul nostru nu ar mai fi terminat clătitele niciodată, ci ar fi rămas la morar ca ucenic, s-ar fi făcut ornitolog, fascinat fiind de barza de la moară, ar fi renunțat la clătite, pentru i s-au părut mult prea grele sarcinile lăsate de mama, mai ușor ar fi fost se joace cu vitelusii pe câmpie și bea lapte, ca ii treacă foamea și tot așa, pe lângă carte, până departe… : ))

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s