Reguli de joc – 4 Jahreszeiten Ravensburger

1

Fete si baieti calatoresc de-a lungul anului. Pe plansa de joc se vede cum se transforma copacul in fiecare anotimp.Fiecare jucator incepe intr-un alt anotimp. Drumul continua in cerc. Cele 6 simboluri de pe zar indica cum vor fi mutate figurinele de joc.

2

Scopul jocului:
Cine reuseste primul sa-si duca primul cele patru figurine pe locurile de finish este castigator.

Pregatirea pentru joc:
Se pune plansa pe masa si fiecare copil primeste 4 figurine de aceeasi culoare, 2 fete si 2 baieti. Figurinele se vor pune pe locurile din colturile plansei de joc.

Cel mai tanar jucator incepe. Va da cu zarul si va muta o figurina la alegere, dintre figurinele lui, pe locul de pe plansa de joc care are un asemenea simbol. Exemplu : Pe zar apare o scara. El ia una din figurine si o va duce pe cel mai apropiat loc de pe plansa de joc care indica o scara.
Pe parcursul jocului vor intra tot mai multe figurine in joc si parcursul in cerc va fi din ce in ce mai aglomerat. Se poate muta orice figurina se doreste de catre jucatorul care are culoarea respectiva. Inainte ca un jucator sa isi mute o figurina, trebuie sa verifice daca simbolul aruncat pe zar este liber pe plansa de joc. Daca e ocupat de alta figurina, va trebui sa caute alta piesa dintr-ale sale pe care o va muta.Daca nici pe celelalte nu le poate muta, pentru ca urmatorul loc liber e mereu ocupat, va trebui sa sara peste unul dintre acestea si sa-si duca figurina pana la primul loc neocupat, cu simbolul respectiv.
De exemplu, copilul a aruncat pe zar omul de zapada. Toate locurile cu oamenii de zapada pe care ar putea muta, ca fiind urmatorul spatiu cu acest simbol, sunt ocupate. In cazul acesta, alege una din figurine si sare cu ea pana la primul loc liber, cu simbolul omului de zapada.

Locurile de finish
Fiecare jucator are patru asemenea spatii. Acestea sunt pozitionate diametral opus cu locurile de start. Pe locurile de finish sunt aceleasi simboluri ca pe zar si ca cele aflate pe traseu.Cine va dori sa-si mute figurinele pe locurile de finish trebuie sa dea pe zar exact acele simboluri. Daca unele piesele sunt deja in casa, pe locurile de finish, iar altele pe traseu aproape de finish si pe zar nu apar simbolurile exacte, care sunt libere pe locurile de finish, trebuie sa ramana in joc si sa urmeze turele, dand pe rand cu zarul pana reuseste sa mute piesele pe locurile respective.

Sfarsitul jocului:
Cine ajunge primul cu toate cele patru piese pe locurile de finish e castigator.

Aceste reguli de joc se pot aplica si jocului cu Cartitel, principiile si parcursul jocului sunt identice, doar simbolurile difera.

4626f183-94e2-4dff-96af-381ddbc891fe

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri! ❤

Publicitate

Un gând despre „Reguli de joc – 4 Jahreszeiten Ravensburger

  1. Pingback: Reguli de joc – Der Maulwurf und sein Lieblingsspiel Ravensburger | joaca de-a copilaria

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s