Reguli de joc – Rund um den Kalender Ravensburger

12

CALATORIE PRIN CALENDAR

Dragi copii, cand piuie puisorii pasarilor in cuiburi? In ce anotimp se inalta zmee? Cand aveti nevoie de caciulite si fulare?
Haideti intr-o calatorie palpitanta si interesanta prin toate cele patru anotimpuri! Sa descoperim cum se transforma natura, de ce hainute avem nevoie, sarbatori de care ne bucuram sau ce activitati faceti voi in fiecare anotimp! Cine e destul de iute poate sa castige si la jocul SNAP cu cartonase!

Inainte de a incepe jocul, asezati toate piesele de puzzle in cerc, pana sunt toate la locurile lor. Uitati-va pe rand la toate imaginile de pe cartonasele patrate, pe fiecare din ele e cate o imagine in rama, care se regaseste si pe spatele cartonaselor, fara rama. Dupa culoarea ramei, puteti sti din ce anotimp face parte acea imagine.

Ideea de joc numarul 1 – pentru 2-4 jucatori de la 4 ani

SCOPUL JOCULUI este de a aduna cate un cartonas din fiecare anotimp, asadar patru cartonase cu rame de culori diferite.

Pregatirea pentru joc : amestecati cartonasele si alegeti cate unul pentru fiecare LUNA, la alegere, cu imaginea in rama deasupra. Restul cartonaselor se vor aseza intr-un teanc alaturi, tot cu imaginile in rama deasupra. Fiecare jucator isi va alege cate o figurina si o va aseza in dreptul lunii in care s-a nascut. Pastrati la indemana unul din cele doua jetoane lungi, numite Betisoarele anotimpurilor.

Sa inceapa jocul! Cel mai mic jucator incepe, apoi se va continua in sensul acelor de ceas. Jucatorul va roti raza de soare din mijlocul planului de joc. Ce indica aceasta, in dreptul carei imagini s-a oprit?

* In dreptul unei zile din saptamana, de LUNI pana VINERI? Pe campurile cu zilele lucratoare sunt simboluri de zaruri, de la un punct la cinci puncte. Vezi cate puncte sunt acolo unde s-a oprit raza de soare si, in functie de asta, muta figurina ta un numar corespunzator de spatii de joc. NU CONTEAZA IN CE DIRECTIE VEI MUTA FIGURINA.Se vor lua in calcul si locurile ocupate de alte figurine. Daca locul pe care ar trebui sa opresti figurina ta e ocupat de alta figurina, mergi un spatiu mai departe. Apoi ia cu tine cartonasul care sta alaturi de locul pe care ai oprit figurina ta. Ce e pe cartonas? Povesteste celorlalti copii ce e ilustrat pe cartonas si arata-le si imaginea, apoi pune cartonasul in dreptul tau pe masa. Trage apoi alt cartonas din teanc si pune-l in locul din care ai luat cartonasul tau. Acum urmeaza alt jucator.

*In dreptul unei zile de SAMBATA sau DUMINICA? Daca e asa, ai nevoie de Betisorul anotimpurilor. Doar jucatorul care sta in stanga ta va juca cu tine jocul numit „SNAP!”. Acesta va prinde Betisorul anotimpurilor de partea de sus, iar tu vei tine mana sub Betisor, asa incat, atunci cand va cadea, tu sa il poti prinde intre degetul mare si degetul aratator. Jucatorul din stanga va anunta ca va da drumul Betisorului cu binecunoscutul „Pe locuri! Fiti gata! Acum!” si in momentul acela va da drumul Betisorului sa cada.
– Ai prins Betisorul in mana? Bravo! Priveste in dreptul carei imagini de pe Betisorul anotimpurilor ai prins cu degetele si ia-ti un cartonas de culoarea respectiva de pe masa sau din teanc.
– Betisorul anotimpurilor a cazut pe masa? Pacat… Nu vei primi niciun cartonas de data aceasta, randul tau s-a terminat, urmatorul jucator e la rand.

Daca la un moment dat ai doua cartonase de aceeasi culoare, ai voie sa daruiesti unul altui jucator, daca doresti.

Sfarsitul jocului : jocul se incheie in momentul in care unul din jucatori are cate o imagine din fiecare anotimp, asadar patru cartonase cu rame de culori diferite.

Ideea de joc numarul 2 – pentru 2-4 jucatori de la 6 ani.

SCOPUL JOCULUI este ca din fiecare anotimp sa se adune CATE DOUA cartonase, asadar doua rosii, doua verzi, doua galbene si doua albastre.

Pregatirea pentru joc : Cartonasele se amesteca bine si se va aseza, la alegere, cate un cartonas in dreptul fiecarei luni a anului de pe plansa de joc, cu imaginea cu rama intoarsa in jos, restul se pun alaturi in teanc, tot cu imaginea cu rama in jos. Fiecare jucator isi va alege cate o figurina si o va pune pe spatiul de joc, din luna in care s-a nascut ( nu se mentioneaza ce se intampla cand sunt mai multi jucatori in aceeasi luna, probabil e mai bine ca fiecare jucator sa-si aleaga un spatiu de joc la alegere). Tineti la indemana Betisorul anotimpurilor.

Sa inceapa jocul! Cel mai mic jucator incepe, apoi se va continua in sensul acelor de ceas. Invarte soarele si vezi in dreptul carui simbol s-a oprit raza de soare.

*In dreptul unei zile de LUNI pana VINERI? La fel ca mai sus, pe campurile cu zilele lucratoare sunt simboluri de zaruri, de la un punct la cinci puncte. Vezi cate puncte sunt acolo unde s-a oprit raza de soare si, in functie de asta, muta figurina ta un numar corespunzator de spatii de joc. NU CONTEAZA IN CE DIRECTIE VEI MUTA FIGURINA.Se vor lua in calcul si locurile ocupate de alte figurine. Daca locul pe care ar trebui sa opresti figurina ta e ocupat de alta figurina, mergi un spatiu mai departe.Uita-te la cartonasul care e alaturi de spatiul de joc unde s-a oprit figurina ta. Carui anotimp crezi ca ii apartine? Numeste acel anotimp. Acum intoarce cartonasul si vezi daca raspunsul tau corespunde cu culoarea ramei. Rama verde e primavara, rama galbena e vara, rama rosie e toamna si rama albastra e iarna. Ai raspuns corect? Perfect! Ai voie sa pastrezi cartonasul, pune-l in dreptul tau si completeaza locul liber de unde ai luat cartonasul tau cu alt cartonas din teanc. Nu ai raspuns corect? Ce pacat! Pune cartonasul inapoi, cu imaginea cu rama in jos. Tura ta a trecut, e la rand urmatorul jucator.

*In dreptul unei zile de SAMBATA sau DUMINICA? Joaca jocul SNAP cu jucatorul din stanga ta, la fel ca la ideea de joc numarul 1. Daca in timpul jocului vei aduna mai mult de doua cartonase de aceeasi culoare, pe cele pe care le ai in plus le poti darui altor jucatori, daca vrei.

Sfarsitul jocului: jocul se incheie in momentul in care unul din jucatori are cate 2 cartonase pentru fiecare anotimp.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri! ❤

 

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s