Reguli de joc -Achtung, frecher Frosch! Unser Lieblingsspiel

23467360_1644962895568180_4399166224066774354_o

Lacul cu nuferi e plin de insecte… insa, din pacate, doar 10 din aceste zburatoare sunt atat de grozave, incat de lasa gura apa, noua, broscutelor! E clar ca fiecare din noi vrea sa le prinda prima.Si, la fel, sa ne impiedicam unele pe altele in timp ce incercam sa vanam aceste gazute.Asa ca sa nu mai taraganam, prindeti zarul si sa inceapa vanatoarea!
Fiecare jucator alege o broscuta si o aseaza pe campul de start al acesteia, pe nufarul de aceeasi culoare cu broscuta aleasa.Se aseaza gazutele sus pe lacul cu nuferi. Se pun apoi frunzele jos pe rau pe campul de joc si, sarindu-se pe acestea, trebuie sa se ajunga la gazute. Pentru 2-3 jucatori se folosesc 12 frunze. Pentru 4 jucatori se folosesc toate cele 15 frunze.
Un zar interesant:
Pentru fiecare din variantele 1-4 puncte se sar atatea spatii cate puncte sunt pe zar.
Simbolul frunzei pe zar inseamna ca una din frunzele de nuferi de pe lac e gata sa fie transferata.Clar ca nu e vorba despre vreo frunza pe care tocmai sta broscuta jucatorului care a aruncat zarul!

Regulile de baza:
Drumul broscutelor e urmatorul : sa mearga de pe locurile de start pana la lacul cu nuferi unde sunt gazutele si, cu gaza in gura, sa se intoarca la locul de unde au plecat. Se va sari numai de pe o frunza pe alta!
Cu fiecare aruncare a zarului se va asezata cate o frunza de nuferi pe spatiile de joc rotunde,bineinteles, pana la terminarea acestora.
Cel mai tanar jucator incepe.

Incepe!

Arunci pe zar un 4, de exemplu.Ia o frunza de pe plansa de joc de jos si pune-o pe al patrulea spatiu, pe directia ta, in sus, si sari cu broscuta pe frunza aceea apoi.
Daca nu mai sunt frunze disponibile,trebuie sa sari pe frunzele deja disponibile
Daca, cu aruncarea ta de pe zar, nu ajungi la nicio frunza, ai pierdut inaintarea,broscuta ta trebuie sa se intoarca
Ai voie sa sari inainte,inapoi,in stanga si in dreapta, incoace si incolo, insa nu in diagonala!
Trebuie sa executi zarul, chiar daca te indepartezi de tinta.
Pierzí tura si ramai pe loc, atunci cand nu gasesti nicio frunza pe care sa ramai,in nicio directie, daca executi punctele de pe zar.
Daca ajungi pe o frunza deja ocupata de alta broscuta, pacat pentru ea, trebuie sa iti cedeze locul si sa se intoarca la locul de pornire!

Cand ajungi in lacul cu nuferi: prinde gaza si fugi inapoi de unde ai venit!Drumul spre lacul cu nuferi trece doar prin stramtoare, pe apa. Dupa ce ajungi la o musca, asteapta primul zar, ca sa te intorci acasa, exact pe locul de unde te-ai pornit.

Pe drumul de intoarcere: ce conteaza acum este sa ajungi acasa cu bine cu musca prinsa. Se poate intampla sa intalnesti pe traseu alte broscute fara gazute, broaste care, atunci cand te intalnesc pe tine si ajung pe frunza pe care esti tu cu musca, sa iti fure musca si sa te trimita pe locul de plecare, de unde trebuie sa refaci traseul.
Daca ai ajuns la punctul de plecare initial cu musca, las-o in tufa verde si fii gata la urmatorul zar, sa mergi dupa alta musca. Poti ajunge la punctul de plecare si daca dai cu zarul un numar mai mare decat iti trebuie ( arunci pe zar 4 si tu ai nevoie doar de 2 puncte pana acasa, celelalte doua puncte in plus nu mai conteaza, poti ajunge acasa).
Cine are cele mai multe gazute in final este declarat regele broastelor!

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri! ❤

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s