Reguli de joc – Bärenbande Ravensburger

Bärenbande (Banda ursuletilor) – Ravensburger

b11111Patru bande de ursuleti (fiecare avand aceeasi culoare) alearga prin padure si se joaca de-a v-ati ascunselea. Dar nu e asa de usor de gasit o ascunzatoare. Poate vor reusi cu ajutorul vostru?! Atunci…pe locuri, gata, start!

Scopul jocului este de a reusi sa ascunzi cei 3 ursuleti care formeaza banda ta.

Planul de joc: sub spatiile de joc care sunt delimitate de pietre pe plansa de joc, se gasesc spatii(ascunzatori) in care se pot ascunde ursuletii. Deplasati plansa incet de tot dintr-o parte in alta a planului de joc. Observati acum unde sunt gaurile, care dispar iar, fiind acoperite de plansa, la o noua mutare. Si inca ceva se intampla cand se misca plansa: se aud rasete vesele de ursuleti, care deja se bucura de ascunzatori.

Spatiul de start: in fiecare colt al planului de joc se gaseste un spatiu care e delimitat de un cerc colorat. Culoarea acelui cerc indica punctul de start al fiecarei bande. De exemplu, daca ursuletii tai sunt albastri, cautarea ascunzatorilor pentru banda albastra va incepe pe spatiul care e delimitat de un cerc de aceasta culoare.

Sa inceapa jocul!

Fiecare jucator isi primeste ursuletii (3 bucati de aceeasi culoare) si ii asaza in dreptul sau. Incepatorilor li se recomanda sa joace cu doi ursuleti initial, ca sa fie putin mai usor deocamdata. Cel mai mic jucator incepe. Acesta arunca zarul si va misca un ursulet de pe spatiul sau de start in directia urmelor. Zarul va arata pana la ce culoare ai voie sa deplasezi ursuletul. Pentru oricare din culorile rosu, albastru, verde, galben pur si simplu se muta ursuletul pana la urmatorul spatiu de acea culoare. Acesta e posibil sa fie chiar si spatiul de start. Daca ajungi la un spatiu care este deja ocupat de alt ursulet, atunci trebuie mutat mai departe, pana la urmatorul spatiu de acea culoare. Daca la un moment dat toate spatiile de acea culoare sunt ocupate, atunci…trebuie sa astepti tura viitoare.

Daca se nimereste sa se arunce zarul si sa indice capul de ursulet, atunci ai noroc si poti alege din doua variante:

1.Ai voie sa misti plansa de joc dintr-o parte in cealalta a planului de joc. Daca vreunul din ursuletii tai sta deasupra unei ascunzatori, atunci el va intra direct in ea si se va auzi rasetul vesel al ursuletilor. Se poate, bineinteles, ca si vreunul din ursuletii adversarilor tai sa intre in ascunzatori, de aceea… gandeste-te bine daca vrei sa alegi varianta cu miscarea plansei de joc!

2.Nu sta niciunul din ursuletii tai desupra ascunzatorilor? Atunci trebuie sa nu misti planul de joc! Ai alta varianta, aceea de a muta unul din ursuletii tai pe un loc (liber sau ocupat deja) pe un loc aflat deasupra vreunei ascunzatori. Daca se intampla sa arunci cu zarul chiar capul de ursulet la inceputul unui joc, poti pune un ursulet imediat desupra unei ascunzatori. Daca, la aruncarea ta cu zarul se nimereste capul de ursulet si vrei sa muti ursuletul tau pe un spatiu-ascunzatoare (acelea inconjurate cu pietre, iti mai amintesti?) care e deja ocupat, pur si simplu ai voie sa pui acolo ursuletul tau, iar pe cel al adversarului sa-l duci in locul de unde ai adus ursuletul tau.
Intotdeauna cand iti vine randul, poti alege daca vei muta ursuletul tau care deja e in joc sau sa introduci inca unul din ursuletii tai pe plansa de joc.

Sfarsitul jocului:
Primul dintre jucatori care reuseste sa ascunda toata banda sa de ursuleti in ascunzatori este declarat castigator!

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri! ❤

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s