Reguli de joc – Buchstabensuppe Ravensburger/Schmidt

Buchstabensuppe – Supa literelor

b1

Scopul jocului : Masa este pusa. Mmmm, gustos, avem Supa cu litere! Cine reuseste intr-un timp anume sa formeze cele mai multe si mai lungi cuvinte castiga!
Pentru inceput, se serveste fiecare jucator cu supa.

Incepe!  Formati repede multe cuvinte, mai ales cuvintele lungi cu multe silabe primesc puncte extra!

b4

Pregatirea pentru joc:
Se aseaza oala cu supa pe mijlocul mesei. Un ceas, vizibil pentru toata lumea, e necesar. Se noteaza pe o foaie timpul de inceput si timpul de inchiere pentru fiecare runda de joc.

Cum decurge jocul :
Fiecare jucator se serveste cu cate 2 polonice cu litere, restul literelor vor ramane in vas. Daca sunt 4 jucatori, se va juca pe echipe de cate 2. Daca joaca mai putine persoane, isi vor incera norocul de unii singuri.

b3
Pentru ca niciun jucator sa nu depaseasca numarul de litere admis (maxim 35), sunt urmatoarele reguli:

-un jucator poate sa banuiasca pe alt jucator ca are mai mult de 35 de liere. Aceasta acuzare trebuie facuta inainte ca jucatorul respectiv sa-si fi intins bine literele pe masa si sa le numere. Daca jucatorul respectiv e un lacom care chiar are mai mult de 35 de litere, trebuie sa returneze in oala dublul diferentei dintre numarul literelor lui si 35 ( daca avea 38 litere, diferenta pana la 35 e 3, deci el e nevoit sa returneze 3×2= 6 litere). Le va inapoia cu ochii inchisi, fara sa aleaga unele litere anume.
Cand porneste tura de joc ( 5 minute, sa zicem), toti jucatorii isi intorc literele cu fata in sus si incearca sa formeze cat mai multe cuvinte si cat mai lungi, cu silabe multe. Cand se joaca pe echipe, partenerii au voie sa colaboreze, desigur.
In momentul in care timpul expira, se va striga STOP si timpul limita trebuie respectat de toti jucatorii.
Piesa Jocker inlocuieste orice litera din alfabet, la alegere.
Se primeste bonus in cazul in care un jucator a folosit toate literele sale in cuvinte. Trebuie sa atinga totusi 70 puncte, pentru a primi bonusul de 100 de puncte!

Superbonus (pentru jocul in 4, pe echipe):
Cand ambii jucatori ai unei echipe folosesc toate literele lor in cuvinte, primesc un superbonus de 300 de puncte.

Atentie! doar cuvinte din dictionar si substantive comune, nu proprii, vor fi luate in calcul ( fara nume proprii, interjectii etc).

Cand timpul a expirat, se vor numara intai cuvintele fiecarui jucator, apoi se vor nota pe hartie. Dupa aceea, se vor numara silabele cuvintelor, se vor nota si acestea pe hartie. Totalul dintre litere si silabe va fi punctajul unui jucator pentru runda respectiva.

Dupa ce toate punctele au fost notate, literele vor fi din nou amestecate in bol.Runda urmatoare va incepe identic cu prima, descrisa mai sus.

Jocul se va termina dupa 5 runde de joc. Atunci se va face inca o data totalul celor 5 runde si castiga jucatorul care are cel mai mare punctaj.

Jocul poate fi facut mai dificil, prin introducerea unor reguli proprii, de exemplu … cuvintele cu o silaba sau doua nu vor fi numarate pentru silabe, ci vor primi doar un punct, pentru cuvant. De asemenea, se poate scurta sau lungi timpul de gandire a cuvintelor etc. Literele care au ramas nefolosite la o runda se pot scadea din totalul rundei respective, chiar daca totalul e in minus.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri! ❤

 

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s