Reguli de joc – Farbenbär Ravensburger

Farbenbär – Ursuletii colorati

23517400_1644826048915198_1226124662194999544_n

Pentru inceput, se pregatesc ursuletii, iar cartonasele cu vasele cu miere raman in cutie. Ele vor fi mai tarziu puncte castigatoare.
Ursuletii vor fi asezati in cerc, asa incat ursuletii de aceeasi culoare sa fie pozitionati diametral opus. Tot acum ursuletii vor fi asezati cu spatele spre interior si cu fata spre exterior.

Jucatorul cel mai mic incepe jocul. Poate arunca ambele zaruri deodata sau cate unul pe rand. Culorile care vor pica la zaruri arata care ursuleti (de culoarea respectiva,de pe zar) au voie sa fie intorsi cu fata spre interiorul cercului. La fiecare aruncare cu zarul trebuie sa fie miscati doi ursuleti diferiti.

Exemplu de joc (doua ture):
1.primul jucator arunca cu zarul si pica culorile albastru si verde. Acest jucator are voie sa schimbe pozitia unui ursulet albastru si a unuia verde, asa incat ei sa primeasca in interiorul cercului.
2.Al doilea jucator arunca cu zarul culorile galben si verde. El intoarce un ursulet galben si pe al doilea ursulet verde.
Acum,cei doi ursuleri verzi se privesc fata in fata. O pereche de ursuleti s-a gasit!!
Aceasta valoreaza un vas cu miere. Cel de-al doilea jucator are voie sa ia un jeton cu vasul cu miere si sa-l aseze langa el, pe masa.

Cand unul dintre jucatorii urmatori arunca iarasi culoarea verde pe zar, trebuie sa intoarca din nou unul din ursuleti cu fata spre exterior. Este posibil ca, la anumite combinatii, unul dintre jucatori sa poate pozitiona doua perechi de ursuleti, asa incat ei sa stea fata in fata. Atunci acel jucator are voie sa ia doua jetoane cu vase cu miere.

Cine reuseste sa stranga cinci vase cu miere este castigator. Idee : ursuletii pot fi asezati si pe doua randuri, spate in spate, nu neaparat in cerc.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri! ❤

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s