Reguli de joc – Piratenspiel Unser Lieblingsspiel

Piratenspiel – jocul cu piratii

p1

Scopul jocului – voi sunteti cei mai vestiti pirati din lume si aveti un singur tel : sa puneti mana pe cufarul comorilor. Acum stiti despre ce este vorba. Care dintre voi va avea cel mai mare noroc si ajunge primul la ea? Cine va ajunge cu vasul sau la insula piratilor care se afla in mijlocul plansei de joc, va castiga jocul.

Pregatirea pentru joc

-fiecare jucator alege cate un vas de pirat (cele 5 piese din lemn) si il va aseza pe unul din locurile de start

-piesa neagra, piatra busolei, va fi asezata sus pe roza vanturilor

-cartile se vor amesteca si se vor imparti egal intre jucatori, in teancuri cu fata in jos

-cel mai tanar jucator va inaugura prima runda a atu-ului. Va lua doar 3 dintre cartile sale si se va uita la ele. Apoi va decide care va fi culoarea atu-ului si va aseza piatra busolei pe culoarea respectiva pe roza vanturilor. In final, va ridica si celelalte carti ale sale si se va uita la ele.

p2

Cum se joaca

Jucatorul care a ales culoarea pentru atu va juca una din cartile sale, punand-o pe masa.Toti ceilalti jucatori vor incerca pe rand sa joace pe acea culoare.Cine va pune jos cartea de acea culoare cu cel mai mare numar pe ea,va pastra seria de carti jucate.

-daca un jucator nu are nicio carte din acea culoare, atunci trebuie sa joace pe culoarea atu-ului. In acest caz, seria de carti va fi castigata de cel care va pune jos cartea de culoarea atu-ului cu numarul cel mai mare.

-daca un jucator nu are nici culoarea care se joaca, nici culoarea atu-ului, va fi nevoit sa puna jos oricare alta carte, oricum nu mai are nici o sansa sa castige seria respectiva.

Jucatorii vor lasa pe masa seriile de carti castigate, impartite in fata fiecaruia. Jucatorul care tocmai a castigat o serie va fi cel care va initia inceputul altei serii de carti, punand jos o carte de-a sa la alegere.Jocul decurge astfel pana se termina toate cartile.

Cum se muta vasele piratilor

Dupa ce jocul de carti se incheie, fiecare jucator va muta vasul sau tot atatea spatii cate serii de carti a castigat.Incepe jucatorul care a ales initial culoarea atu-ului.

Dupa ce toti jucatorii si-au mutat vasele, prima runda se incheie. Cartile se vor aduna, se vor amesteca si se vor imparti din nou. Urmatorul jucator va fi la rand pentru a alege o noua culoare de atu.

Tot astfel, se vor juca runde la rand pana cand primul dintre jucatori va ajunge la insula piratilor.

Lovitura adversarului

-daca un jucator ajunge cu vasul sau pe un loc ocupat deja,atunci vasul care era acolo va fi „lovit”, va trebui sa se intoarca pe ultimul loc de ancorare . Pe locurile dinainte de prima ancorare nu se vor practica asemenea mutari. Pe acele locuri au voie sa stea mai multe vase.

Campurile speciale

-daca la sfarsitul unei runde, vreunul din jucatori ajunge pe aceste locuri, atunci se vor intampla urmatoarele lucruri:

* (semnul cu ancora)-pe locurile cu ancora nu se poate „lovi”.Pe acele spatii pot sta mai multe vase.

*(semnele cu minus -) aici bat vanturi potrivnice si vasul va trebui sa se intoarca din drum tot atatea spatii cat scrie in cerc

*(semnele cu plus+) vanturile sunt bune, vasul va inainta tot atatea spatii cat indica semnul

*(semnul cu sageata spre stanga) – daca ajunge pe acest spatiu, vei fi nevoit sa apuci pe drumul mai lung care merge spre insula

*(semnul cu munti, ape si cifra 3) -daca ajungi intr-un asemenea loc periculos, poti naviga de acolo in runda urmatoare, doar daca reusesti sa faci cel putin 3 serii de carti. Daca faci mai putine serii, atunci vei fi obligat sa mai stai o runda, sperand ca in runda ce va urma sa faci din nou minim 3 serii de carti.

*(semnul cu apele si cifra3) – pe aceste ape adanci trebuie sa navighezi cu grija. Poti scapa de aici daca in runda ce urmeaza vei face cel mult 3 serii de carti. Daca ai mai multe serii, esti obligat sa ramai pe locurile acelea, sperand ca tura ce urmeaza sa faci maxim 3 serii de carti.

Daca un jucator ajunge de pe un spatiu de joc special direct pe alt spatiu de joc special, tura e valabila, se va proceda dupa reguli.

Sfarsitul jocului

-daca unul din jucator va ajunge la cufarul comorilor de pe insula comorilor, jocul se incheie. Daca mai multe vase vor ajunge simultan la cufarul comorilor,cel care va castiga e cel care a ajuns la insula cu cel mai exact sau apropiat numar de serii de carti castigate.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri! ❤

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s