Reguli de joc – Tiere füttern Spielend lernen

Tiere füttern – Sa hranim animalele

1234

Varsta recomandata : 3-7 ani

Jocul 1

Piese necesare : 24 jetoane si plansa de joc formata din cele 3 parti.

Scopul jocului – sa recunosti si sa aduni cat mai multe jetoane care reprezinta feluri de mancare pentru animale.

Se pun toate piesele pe masa cu fata in jos. Cel mai tanar jucator incepe, apoi se continua in sensul acelor de ceas.
Iei un jeton si spui ce mancare e ilustrata pe el. Daca e corect, ai voie sa o pastrezi. Daca nu e corect, pui jetonul inapoi pe masa cu fata in jos si urmatorul jucator e la rand.

Sfarsitul jocului

Jocul se termina de indata ce nu mai sunt piese in mijlocul mesei. Cel care are cele mai multe jetoane castiga.

Idee de joc pentru copii mai mari

Desfasurarea jocului e identica precum cea descrisa mai sus. Cu toate aceste, jucatorul trebuie sa spuna, pe langa denumirea mancarii, si animalul care o mananca. Raspunsurile pot fi verificate de ceilalti jucatori prin comparare cu plansa de joc.

123

Jocul 2

Cine ce mananca?

Piese necesare : plansa de joc, 12 jetoane cu mancare, 12 cipsuri galbene, 4 galeti si un titirezul-ruleta.

Scopul jocului – sa ordonezi cat mai multe jetoane cu mancare pentru cele 4 animale de pe plansa de joc si sa aduni cat mai multe cipsuri galbene ca punctaj personal.

Pregatirea pentru joc – se asaza plansa de joc din cele 3 piese care o compun, cu fundalul de aceeasi culoare si se alege pe care parte a plansei ( pentru ca e imprimata fata-verso) se va juca.

12345

Se aleg jetoanele cu mancare care nu sunt ilustrate pe plansa de joc aleasa si se indeparteaza ( se pun in cutie) si se pastreaza jetoanele care apar pe plansa ( 12 jetoane).

Se asaza jetoanele ramase cu fata in jos langa plansa de joc. Fiecare jucator alege 3 jetoane (daca joaca 4 copii se jor lua doar 2 jetoane cu mancare) si le pune in galetusa proprie. Jucatorii trebuie sa fie atenti ce animale pot hrani cu jetoanele pe care tocmai le-au tras.

Cel mai mic jucator incepe! Se joaca tot in sensul acelor de ceasornic. Cand esti la rand, iti duci galetusa pe semicercul alb de la baza plansei de joc, e punctul de start. Apoi invarte ruleta.

Daca sageata arata unul sau doua cercuri verzi, isi va muta galeata tot atatea spatii in directia animalului pe care si-a propus sa il hraneasca cu ce are in galeata.

Daca sageata arata spre galeata galbena, jucatorul are voie sa isi mute galeata direct pe cercul cu mancare de langa animalul pe care s-a gandit el sa il hraneasca si mai poate sa lase unul din jetoanele din galeata, care e mancarea potrivita, pe animalul respectiv.
Primul jeton cu mancare are voie sa fie pus pe animalul potrivit, doar cand jucatorul a ajuns cu galeata lui pe cercul cu mancare din dreptul fiecarui animal. Pentru fiecare din jetoanele lasate animalelor jucatorii primesc cate un cips galben.

Daca un spatiu verde pe care ajunge un jucator e ocupat de alt jucator, atunci acesta va sari peste el si va merge un spatiu in plus.Nu au voie sa stea doua galetuse pe acelasi camp de joc.Doar pe cercurile cu mancare de langa animalute au voie sa stea mai multe galeti.

Dupa ce rotesti sageata ruletei si faci miscarea conform indicatiilor, urmatorul jucator e la rand. Daca se goleste galeata cuiva, jucatorul respectiv se pozitioneaza iar pe semicercul alb, care e locul de start, si mai trage 3 jetoane ( daca joaca doi jucatori) sau un jeton ( daca joaca 3 sau 4 jucatori).

Sfarsitul jocului

Jocul se incheie in moment in care un jucator si-a golit galeata si nu mai sunt jetoane cu mancare disponibile, pentru a o lua de la capat. Cel care a adunat cele mai multe cerculete galbene e castigator.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri! ❤

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s