Reguli de joc – Zappel-Fische Ravensburger

Zappel-Fische

zf1

Dupa ce se asaza undita cu palaria veche in suport, se impart toti pestii intre jucatori, asa incat fiecare sa primeasca un numar egal de pesti (pestii care raman nu participa la joc). Cel mai tanar jucator incepe jocul, agatand unul din pestii lui de palarie. Urmatorul jucator poate sa agate pestele sau ori de palarie, ori de primul peste si tot asa… cu mare grija, ca pestii sa nu cada. Daca in timpul turei sale, in timp ce incearca sa agate pestele sau, cad pesti in „lac”, acel jucator este obligat sa ia toti pestii cazuti.
Jocul se incheie in momentul in care primul jucator scapa de pestii sai. Pare simplu, daar… mai sunt cateva reguli de care trebuie sa tinem cont.

Acestea sunt:

  • de palarie au voie sa muste doar cate un peste pentru fiecare culoare. Daca unul din jucatori are un peste albastru si de palarie a muscat inaintea lui alt peste albastru, atunci acel jucator e obligat sa agate pestele sau de alt peste, nu de palarie.
  • daca ai un peste galben, de exemplu, si de palarie nu a muscat inca nici un peste galben, nu esti obligat sa agati pestele tau de palarie, il poti face sa „muste” deja pe alti pesti
  • ai voie sa agati pestele tau de alt peste, in orice pozitie: de gura, de spinare, de coada, singura grija fiind ca pestele sa nu cada sau sa faca pe alti pesti sa cada, caz in care esti obligat sa ii pastrezi pe toti cei cazuti
  • pestii au voie sa muste doar peste care nu sunt de aceeasi culoare cu el (un peste albastru poate musca de un peste rosu, insa nu de unul tot albastru)
  • cand un jucator agata un peste, e obligat sa foloseasca o singura mana si sa lase palaria sa se miste, nu are voie sa o sustina cu cealalta mana

Evident, jucatorul care scapa de toti pestii sai, agatandu-i pe toti, este declarat castigator.

Idee importanta: daca joaca impreuna adulti cu copii, adultii vor fi nevoiti sa isi agate pestii cu mana stanga (sau, daca sunt stangaci, cu mana dreapta), asa incat copiii sa aiba sanse egale de castig ca adultii.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri! ❤

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s