Reguli de joc – Küken suchen Ravensburger/ Schmidt

ks1

Scotocirea puișorilor

Un joc de memorie și căutare pentru 2-6 copii între 4-10 ani

Conținut:

  • 18 găini+ 18 piciorușe
  • 36 cuiburi
  • 9 pene

Multe găini colorate se așază pe cuiburile lor și se pun pe clocit! Unii puișori au ieșit deja din ou și așteaptă să fie descoperiți. Cu cât descoperi mai mulți puișori, cu atât mai bine. Dar asta înseamnă să privești cu foarte mare atenție sub care dintre găini se ascund puișorii!

Pont la începutul jocului: Poți folosi cartonul perforat drept șablon de pictură. Ia un creion și trasează cu el de-a lungul marginilor, apoi pictează.

Scopul jocului: Este să găsești cât mai mulți puișori pentru a obține cât mai multe pene.

Înainte de a începe: Înaintea primului joc, scoateți cu grijă găinile, cuiburile și penele de pe cartonul perforat. Puneți un picioruș fiecărei găini. Acum împrăștiați găinile și cuiburile pe masă. Cele 9 pene rămân, deocamdată, deoparte.

Există 3 feluri de cuiburi:

  • 18 cuiburi cu ou
  • 12 cuiburi cu un puișor
  • 6 cuiburi cu doi puișori

Așezați găinile pe cuiburile cu puișori, astfel încât piciorușul găinii să acopere complet puișorii. Cele 18 cuiburi cu ouă sunt lăsate la vedere. Jucătorul care cotcodăcește cel mai bine începe jocul.

Începe căutarea puișorilor: Când ești la rând, ia orice găină și așaz-o pe un cuib liber. Ai grijă s-o așezi astfel încât să nu se vadă ce se află sub ea!

Acum devine palpitant: ce se află oare în cuibul de unde ai luat-o?

  • 🙂  unulsau doipuișori: perfect! Ai câștigatacest cuib și îl așezi în fața ta.
  • 😦  un ou: off, n-a ieșit încă puișorul! Cuibul rămâne la locul lui.

Următorul jucător caută și el puișori. La început este destul de ușor, dar, cu cât găinile își schimbă cuibul și puișorii sunt descoperiți, cu atât trebuie să fii mai atent unde se mai află puișori. Ei se află, desigur, în cuiburile lor, sub găinile care nu au fost mutate deloc în timpul jocului! Nu-i așa? Lăsați găinile să zburătăcească de pe un cuib pe altul până când nu mai există puișori.

Sfârșitul căutării puișorilor: Când au fost găsiți toți puișorii, fiecare jucător numără câți are. Acela care are cei mai mulți puișori (atenție, NU cuiburi!) este recompensat cu o pană. Urmează o nouă rundă. Dacă se întâmplă ca doi jucători să aibă același număr de puișori atunci ei câștigă runda împreună: fiecare primește câte o pană!

Când au fost câștigate toate cele 9 pene, acelacare are cele mai multe este câștigătorul jocului.

Special thanks pentru efortul traducerii doamnei Ioana Tohanean! ❤

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri! ❤

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s