Reguli de joc – Ravensburger LABYRINTH – Das Kartenspiel

labyrinth

*Recomandat pentru 2-6 jucatori de 7 ani +

Scopul jocului

Prin asezarea cartilor pe masa, se formeaza un labirint care se transforma continuu. Scopul este ca, prin alegerea strategica a cartilor care vor fi puse pe masa, sa se formeze drumuri care unesc doua simboluri identice ( cufere cu comori, dragoni, fantome etc). Ulterior se vor numara cartile. Cine va avea cele mai multe carti e castigator.

Pregatirea pentru joc

Cartile labirintului vor fi bine amestecate, apoi fiecare jucator va primi cate doua carti in mana. Apoi se vor lua patru carti din teancul ramas si se va forma pe masa un patrat, care va fi inceputul labirintului. Celelalte carti vor fi puse in teanc alaturi, pe masa. Cel mai tanar jucator incepe.

Cum se joaca?

Cine este la rand trebuie sa puna jos una din cartile lui, asa incat sa se formeze un drum, alaturi de una din cartile asezate pe masa.

labyrinth1

Cum se unesc comorile?

Asaza cartea ta pe masa, in asa fel incat sa se formeze un drum de la unul din simbolurile din labirint, deja existente pe masa, pana la cate un simbol care apare pe cartile tale. Vezi in poza de mai jos cum se formeaza un drum de la simbolul cu coroana de pe masa, pana la coroana de pe ultima carte asezata.

Nu conteaza numarul de carti dintre simboluri sau cat de lung este labirintul ori daca mai sunt si alte simboluri de-a lungul labirintului.Daca nu ai niciun simbol potrivit, ghinion.

Daca, totusi, ai un simbol identic, poti sa…

PASTREZI COMOARA!   Indica drumul cu degetul, asa incat sa fie usor de urmarit de ceilalti jucatori. Apoi ia cartea cu al doilea simbol, cu cel pereche ( cartea asezata la urma pe masa – in poza de mai sus, e cartea cu coroana) si pune-o in teancul punctelor tale. Totusi, poti face asta DOAR DACA toate cartile ramase sunt alaturi, in formatie compacta, si sunt unite de cel putin o latura. Daca nu e asa ( in exemplul de mai jos, daca se ia cartea castigatoare, cartea ramasa ar ramane unita doar pe colt cu restul labirintului, ceea ce nu e acceptat!), cartea potential castigatoare va ramane pe masa.

labyrinth2

PASTREZI MAI MULTE COMORI!  Uneori se poate, cand se formeaza mai multe legaturi in labirint, ca doua sau chiar mai multe comori sa apara unite. Atunci ai voie sa pastrezi toate cartile cu aceste simboluri, cu conditia ca celelalte carti ramase sa ramana unite prin cel putin o latura comuna, asa cum s-a explicat si mai sus.

labyrinth3

Dupa ce pui o carte pe masa si trece tura ta, mai tragi o carte din teancul  de pe masa, asa incat sa ai mereu doua carti in mana, apoi e randul urmatorului jucator.

JOCUL SE INCHEIE atunci cand se termina cartile din teanc si toti jucatorii au pus pe masa cartile din mana. Cine are cei mai multe puncte adunate pe parcurs e castigator.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s