Reguli de joc – Clementoni E-lektor Quiz Basic – FROZEN (Eiskönigin)

frozen

*pentru 3-6 ani

Nu cred ca am mai scris despre jocurile Elektro pana acum, care sunt foarte diverse si a caror idee a fost preluata de diferiti producatori de jucarii. Nu numai Clementoni, dar si Ravensburger, si Noris au multe oferte tematice cu asemenea jocuri de asociere, unele mai simple, altele mai complexe, dar toate se bazeaza pe acelasi principiu,  asocierile de imagini sau notiuni si validarea raspunsurilor corecte printr-un creion, pereche de fire sau bec, activate de baterii. So much for „electro”, un circuit electric simplu si/sau niste puncte metalice (conductori de electricitate), nu e nicio complicaciune electronica sau computerizata la mijloc.

In fond, ar trebui sa privim jocurile electro ca pe niste fise de lucru, pe care le rezolvam de nenumarate ori, fara a scrie efectiv pe ele. Partea buna a acestor activitati e tocmai autoverificarea, rezolvi o plansa si, prin semnalul sonor sau luminos al dispozitivului folosit, stii instantaneu ce ai rezolvat corect si unde ai gresit, ai posibilitatea sa-ti analizezi imediat greseala si, eventual, sa inveti asocierea corecta sau termenul corect.

La cele mai multe din jocuri, asocierile sunt usor deductibile, insa uneori e nevoie de cateva indicatii in plus, pentru a intelege „la ce s-a gandit autorul”.

Pentru jocul Clementoni E-Lektor Quiz Basic, cu tema Frozen (Eiskönigin), las cerintele mai jos, va puteti face astfel o idee despre complexitatea si diversitatea cerintelor, gandite pentru copii de 3-6 ani.

Sunt 12 foi, imprimate fata-verso, asa incat ies in total 24 de planse de asocieri. Plansele nu depind unele de altele, asa incat nu prea conteaza ordinea in care se lucreaza foile, nici daca lipseste vreuna sau copilul nu doreste sa lucreze anumite planse.

frozen_2

1. Recunoasterea culorilor – Sunt 4 grupe cu cate doua personaje si cate un set de 3 romburi colorate. Alege personajul care poarta acele culori.

2. Umbre – In fiecare cerc sunt un personaj si doua umbre. Alege umbra acelui personaj.

3. Imagine incompleta – Din tablou lipsesc cateva piese. Alege din piesele de pe margine pe acelea care completeaza tabloul. Fragmentele sunt decupate in mai multe forme geometrice, pentru a ajuta orientarea.

4. Imagine incompleta. Din tablou lipsesc cateva piese. Alege din piesele de pe margine pe acelea care completeaza tabloul. De data aceasta, fragmentele sunt sunt toate de aceeasi forma.

5. Cui apartin aceste obiecte? Alege intre cele doua optiuni, careia din ele i se potriveste elementul din fiecare patrat.

6. Puzzle. Din tablou lipsesc cateva fragmente. Alege, dintre piesele de pe laterale, pe acelea care completeaza tabloul.

7. Pe partea stanga. Priveste cu atentie imaginea si alege doar personajele care se afla pe partea stanga a tabloului.

8. Pe partea dreapta. Priveste cu atentie imaginea si alege doar personajele care se afla pe partea dreapta a tabloului.

9. Jumatati. Toate figurinele sunt injumatatite. Alege, din optiunile oferite, pe acelea care completeaza cate una din imagini.

10. Diferente. Cele doua scene par identice, dar sunt totusi cateva diferente intre ele. Alege, din imaginea de mai jos, punctele care marcheaza aceste diferente.

11. Bucuros sau trist? Fiecare personaj e reprezentat in doua ipostaze: fericit si trist. Alege doar ipostaza fericita sau bucuroasa pentru fiecare personaj ( citirea starilor emotionale de pe chipul celorlalti).

12. Mai mic-mai mare. In fiecare imagine sunt cate doua personaje, alege-l pe cel mai mare.

13. Gaseste personajul. Priveste cu atentie personajele din mijlocul foii, apoi cauta-le pe laterale, in pozitie identica.

14. Drumul corect. Olaf vrea sa ajunga la prietenii lui, pe care din drumuri trebuie sa mearga?

15. Labirinturi. Toate cele patru personaje vor sa ajunga la Elsa la castel, insa doar doua din ele vor reusi. Rezolva labirinturile si marcheaza personajele care vor ajunge la castel.

16. Labirinturi. Toate cele patru personaje vor sa ajunga la Olaf, insa doar doua din ele vor reusi. Rezolva labirinturile si marcheaza personajele care vor ajunge la el.

17. Ordinea imaginilor cu doua elemente. Priveste sirurile de imagini si gandeste-te ce imagine din cele doua din dreapta se potriveste, pentru a inlocui semnul de intrebare si pentru a completa logic sirurile.

18. Ordinea imaginilor cu trei elemente. Priveste sirurile de imagini si gandeste-te ce imagine din cele doua din dreapta se potriveste, pentru a inlocui semnul de intrebare si pentru a completa logic sirurile.

19. Numere si multimi de elemente. Sunt patru coloane cu imagini, in partea de sus a fiecarei coloane e cate o multime de elemente. Numara aceste elemente, apoi alege casuta de sub aceasta imagine, in care sunt tot atatea elemente.

20- 21. Numare si multimi. Numara cate personaje sunt in fiecare cerc, apoi alege numarul corect.

22. Ordinea numerelor. Sunt mai multe siruri de numere, colorate cu roz, la capatul carora va trebui sa alegi numarul care urmeaza, pentru fiecare din siruri.

23. Adunare. Alege multimea de elemente corecta, in urma adunarii primelor doua multimi.

24. Adunarea personajelor. Sunt patru situatii, in partea de sus a fiecarei imagini e o adunare intre personaje, iar din jumatatea de jos vei alege multimea formata din personajele de mai sus.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s