Reguli de joc – Der Maulwurf und sein Versteck-Spiel

dermaulw1Prietenii lui Cârtițel s-au ascuns sub musuroaiele lui – sub fiecare musuroi se ascunde cate un prieten, care asteapta sa fie descoperit de catre voi. Cu ajutorul mintii voastre ascutite, vor fi cu totii gasiti, cu siguranta!

Scopul jocului  este acela de a gasi cati mai multi prieteni de-ai lui Cârtițel.

Jocul se va juca in cutie, asa ca va trebui sa asezati cutia pe mijlocul mesei,  ca sa fie cat mai accesibila pentru toti jucatorii. Cartile cu Cârtițel se vor pozitiona vertical in decupajele din plansa de joc din interiorul cutiei. Celelalte carti, care ii ilustreaza pe prietenii lui Cârtițel, se vor pune in teanc, alaturi de cutie. dermaulw2

Sa inceapa jocul!  Cel mai mic dintre voi este primul, apoi se va juca in sensul acelor de ceas. Cand esti la rand, iei prima carte din teanc, te uiti care din prietenii lui Cartitel e pe carte- pe acesta trebuie sa-l gasesti! Vei trage una din cartile cu Cârtițel, care sunt vertical pe plansa de joc, si te vei uita daca sub musuroiul lui Cartitel e acel prieten  – vei arata si celorlalti jucatori ce e desenat pe jetonul respectiv, inainte de a-l pune la loc.

Acum sunt doua posibilitati:

  • cartea cu Cârtițel arata sub musuroi pe prietenul acestuia, pe care tu il cauti. In acest caz, ai voie sa pastrezi cartea respectiva ( pe cea luata din teanc) si sa mai tragi o carte din teanc. Cartea cu Cârtițel se va repune vertical, pe plansa de joc.
  • cartea cu Cârtițel nu arata sub musuroi pe prietenul pe care tu il cauti. In cazul acesta, cartea din teanc ramane cu fata in sus pe teanc si se continua cautarea, pana e gasit musuroiul sub care se ascunde personajul respectiv, de catre urmatorii jucatori.

Cartile speciale : doua din cartile cu Cârtițel au simboluri speciale.

 

 

joc1

Cand cartea are acest semn, ai  voie sa intorci cutia la 180 grade ( o jumatate de miscare, suficienta pentru a face pe jucatori sa uite ce personaje erau ascunse si unde).

 

joc2

Cand cartea are acest semn, ai voie sa schimbi intre ele doua din cartile verticale de pe plansa de joc.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jocul se incheie de indata ce toate cartile din teanc au fost castigate de jucatori, inseamna ca au fosti gasiti toti prietenii lui Cârtițel!

Castigator e cel ce a adunat cele mai multe carti.

Trebuie sa spun si asta : daca nu stiati, personajul Cârtițel a fost creat de cehii Zdenek Miler si Eduard Petiska, un cuplu ilustrator- autor foarte indragit. Sunt mai multe carticele cu aventurile lui Cârtițel si ale prietenilor lui, merita sa le cautati si sa vedeti daca nu cumva va cuceresc! 🙂 Noi avem cateva in limba germana, dar si in limba romana a aparut deja una, la editura Arthur.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s