Reguli de joc – UNSERE WELT – Das pfiffige Wissensspiel Ravensburger

Recomandat pentru 2-4 jucatori de 4-7 ani.

unserewelt1

Ce stiti despre lumea noastra? In jocul acesta o puteti arata – aveti nevoie si de o gandire buna si de un pic de noroc, daca vreti sa castigati cele mai multe cipuri.

Recomandare pentru parinti

Inainte de a juca pentru prima data, priviti impreuna cu copiii plansele de joc si jetoanele. Sortati impreuna cu ei jetoanele care se potrivesc fiecarei planse tematice. La finalul regulilor de joc veti gasi scurte explicatii in dreptul fiecarui jeton din joc.

Pregatirea pentru joc

La inceput asezati cele 5 planse tematice in cerc. Invartiti butoanele fiecarei planse, asa incat in dreptul spatiului liber sa fie un semn de intrebare.

Asezati toate cipurile castigatoare in mijlocul cercului. Puneti figurina pe una din plansele tematice, la alegere.

Amestecati jetoanele ilustrate, intoarse cu fata in jos, apoi impartiti-le in mod egal intre jucatori. Daca jucati in patru, puneti in cutie cele doua jetoane ramase. Fiecare jucator isi va ordona jetoanele CU FATA IN JOS in dreptul sau.

SA INCEAPA JOCUL! Cel mai mic jucator incepe si apoi se va juca in ordinea acelor de ceas.

INTOARCE JETOANE…

Cand esti la rand, intorci doua din jetoanele tale. Apoi alegi unul din ele si il asezi in dreptul unei planse tematice, unde s-ar potrivi. Primul jeton care va fi asezat la o plansa tematica va fi pus in spatiul indicat de sageata alba, iar jetoanele urmatoare in celelalte spatii, PE RAND,  in ordinea acelor de ceas. Jetonul ramas il intorci inapoi cu fata in jos si il repui la loc, in dreptul tau.

Toti jucatorii vor verifica daca ai pus bine jetonul : intoarceti botonul de pe plansa si verificati daca simbolul de pe jetonul tocmai asezat se regaseste intr-unul din simbolurile ascunse de buton, pe plansa respectiva. Daca simbolul de pe jeton apartine plansei alese, ai o sansa sa castigi un cip. Daca simbolul nu apartine plansei, esti nevoit sa pui jetonul inapoi in dreptul tau.

CUM CASTIGI CIPURILE?

  • Pe un spatiu marcat cu rosu castigi un cip. Daca ti-ai asezat jetonul pe un asemenea spatiu, ai voie sa iti alegi un cip din mijlocul mesei. Ai pus jetonul corect, dar nu pe un spatiu marcat cu rosu? Din pacate, de data asta nu primesti nimic, chiar daca ai pozitionat corect jetonul.
  • Figurina de joc sta pe plansa la care ti-ai pozitionat jetonul? Atunci vei primi cu siguranta un cip, daca ai ales jetonul corect, chiar daca spatiul respectiv nu e marcat cu rosu. Daca, totusi, iti pui jetonul pe un spatiu marcat cu rosu, la plansa pe care tocmai sta figurina, vei primi DOUA CIPURI!

CUM SE MUTA FIGURINA?    Dupa ce un jucator a asezat corect jetonul si si-a primit cipul/cipurile, acesta va muta figurina pe urmatoarea plansa tematica, in sensul acelor de ceas. Dupa aceea, urmatorul jucator e la rand.

SUGESTIE:  Cand esti la rand, gandeste-te bine pe care din cele doua jetoane intoarse  il vei folosi, asa incat sa poata fi asezat la plansa tematica pe care e figurina sau cel putin in dreptul unui camp marcat cu rosu, ca sa poti castiga cel putin un jeton, nu? De fiecare data, trebuie analizate optiunile!

SFARSITUL JOCULUI: Dupa ce unul din jucatori a scapat de toate jetoanele lui, se mai joaca o tura intre ceilalti jucatori, apoi se vor numara cipurile castigate de fiecare jucator in parte. Cine are cele mai multe cipuri e castigator!

EXPLICATII PENTRU PLANSELE TEMATICE SI PENTRU JETOANE

PADUREA TROPICALA  – In padurea tropicala nu este iarna, iar natura este tot anul verde. Aici ploua aproape in fiecare zi.

uw1

ZONA DE DESERT SI DE STEPA – Chiar si in cele mai fierbinti si uscate zone ale lumii traiesc oameni! Multi sunt nomazi, mereu in cautare de apa si hrana pentru ei si animalele lor.

uw2

ZONA EUROPEI CENTRALE – In Europa sunt felurite regiuni, cu relief divers, cu munti, rauri, campii si paduri.

uw3

ARCTICA SI ANTARCTICA – Cele mai friguroase zone de pe pamant sunt la Polul Nord – Arctica si la Polul Sud – Antarctica. Aici iarna temperaturile pot atinge minus 70 grade Celsius.

uw4

ZONELE DE COASTA SI MARILE – Cea mai mare suprafata a pamantului este acoperita de apa sarata a marilor si oceanelor. Forta valurilor poate sa schimbe relieful si forma coastei.

uw5

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s