Reguli de joc – Was ist da los? Haba

O calatorie fascinanta in lumea emotiilor, pentru 2-4 jucatori de 4-6 ani.

haba was ist da los1

„Uiii, ce mai agitatie!”, se gandeste Fridolin,  nazdravanul motan roscat, cand ajunge la coltul parcului. Azi dimineata locul de joaca e plin de copii : unii se dau in leagan, altii se joaca cu mingea sau in lada cu nisip, adultii fac cumparaturi sau se plimba. Curios, Fridolin se uita la fetele oamenilor si vede o multime de expresii faciale, de stari si emotii. Cine dintre voi ar vrea sa il insoteasca pe Fridolin in aceasta aventura, a descifrarii acestor emotii?

haba was ist da los

Jocul isi propune sa atinga urmatoarele puncte educative:

  • recunoasterea emotiilor si numirea acestora, ordonare
  • capacitatea de analiza si de concentrare a copilului

Pregatirea pentru joc:  mai intai se formeaza planul de joc, prin imbinarea pieselor de puzzle. Apoi se vor amesteca bine cartile de joc si se vor pune in teanc, cu fata alb-negru in sus. Cu 2-3 jucatori, se vor folosi 6 carti, cu 4 jucatori, 8 carti. Restul cartilor se vor pune in cutie. Pastrati-i pe Fridolin si detectorul de emotii pe masa, gata de joc.

Cum se joaca?  In sensul acelor de ceasornic. Cine a fost la piata cel mai recent va incepe jocul, il va lua pe Fridolin si il va aseza in dreptul lui. Apoi va lua prima carte din teanc si o va aseza alaturi de planul de joc, lasand-o cu fata ilustrata alb-negru in sus. Dupa aceea, va cauta pe plansa mare de joc scena ilustrata pe cartea mica si il va pune pe Fridolin acolo. Apoi, va descrie ce emotie, ce stare sufleteasca, sentiment traieste copilul care e incercuit pe acea carte, in imaginea alb-negru. Va lua detectorul de emotii ( discul rotund, cu mai multe fete pe el) si va alege emotia respectiva. Puteti alege intre Bucurie, Tristete, Frica si Suparare/enervare. Dupa ce a ales, se va uita pe partea cealalta a discului si va vedea daca a ales starea emotionala potrivita.

Este scena de pe cartea ta pe fereastra decupata a discului?

  • Da? esti un detectiv de emotii foarte bun! Ca rasplata, ai voie sa intorci cartea respectiva pe partea cealalta si sa o asezi pe plansa mare de joc. Ia-l din nou pe Fridolin in dreptul tau. Priveste acum imaginea de pe jetonul intors de tine si descrie ce se intampla acolo.
  • Nu? Din pacate, ai interpretat gresit lucrurile. Nu are asa mare importanta, pana la runda viitoare, sigur vei sti deja mult mai multe! Da cartea urmatorului jucator.

Dupa aceasta tura, Fridolin va fi dat mai departe urmatorului jucator, care ori va trage o carte din teanc, ori o va primi pe cea de la jucatorul anterior, daca acesta nu a stiut sa descrie exact acea stare sufleteasca.

Recomandare: la descrierea emotiilor nu e mereu un raspuns exact sau unul gresit. Incurajati-l pe copilul care e la rand sa inteleaga si sa descrie starea respectiva cat de bine poate. Ceilalti jucatori vor auzi aceste descrieri, explicatii, fara a avea voie sa intervina sau sa combata raspunsul lui, pentru ca de multe ori  aceeasi situatie poate fi perceputa diferit.

Jocul se incheie de indata ce toate cartile se afla deja pe plansa de joc. Sunteti cu totii super-detectivi de emotii si i-ati explicat motanului Fridolin foarte bine cam ce sentimente si emotii pot simti oamenii. 🙂

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s