Reguli de joc – Billy Biber Ravensburger

biber1

Castorul cel ocupat a construit din busteni un frumos baraj, insa vecinii sai pisalogi incearca sa-i fure bustenii, atunci cand castorul nu este atent. Fii atent atunci cand vrei sa inlaturi bustenii, altfel gramada ar putea sa se prabuseasca. Atunci cand barajul se prabuseste, il vei auzi pe castor cum bombane de suparare. Care dintre jucatori va reusi sa fure ce-i mai multi busteni,fara a fi observat?

Jucatori: 1-4

Varsta: peste 4ani

Durata jocului: ≈ 20minute

Traducere si adaptare: Anton Marcel, caruia ii multumim!

CONTINUTUL JOCULUI

  • 1 baraj facut de castor format din 3 parti (un curs de apa si 2 maluri)
  • 42 de busteni in 3 culori (10 portocalii, 12 galbeni si 20 maro)
  • 1 castor
  • 1 bat din lemn

SCOPUL JOCULUI      Sa fii primul jucator care reuseste sa adune 2 busteni portocalii, 2 galbeni si 2 maro.

PREGATIREA JOCULUI

Fixeaza cele 2 maluri (in stanga si in dreapta) pe piesa care reprezinta cursul apei si plaseaza in mijlocul mesei barajul format. Asaza, la intamplare, bustenii intre cele 2 maluri. Mai intai vor fi plasati 5 busteni pe cursul de apa, apoi 6 busteni deasupra lor, apoi din nou 5 busteni si tot asa. Randul superior va fi format din doar 4 busteni. Gaseste butonul de pe burta castorului. Porneste-l si apoi, cu atentie,aseaza castorul deasupra bustenilor, asa cum este indicat in imaginea de mai jos. El poate sa inceapa cu bombanitul, insa, de indata ce a fost asezat, el se va potoli.

biber2

DESFASURAREA JOCULUI   Cel mai tanar dintre jucatori incepe jocul, apoi se va continua in sensul acelor de ceasornic.

1. Inlaturarea bustenilor    Pe randul tau, foloseste batul pentru a scoate, cu atentie, un bustean din baraj insa fara a-l trezi pe castor. Pune batul in mijlocul unui bustean si impinge pana in momentul in care busteanul cade pe cealalta parte. Nu poti inlatura un bustean care se afla in partea superioara a barajului. Daca culoarea de care ai nevoie se afla in partea superioara a barajului, atunci, inainte de a continua se poate proceda la rearanjarea barajului.

2. Fii atent la reactia castorului

  • Cand castorul nu a bagat de seama si a ramas tacut: Daca ai reusit sa inlaturi un bustean fara a-l face pe castor sa se planga, atunci poti pastra si aseza busteanul inaintea ta. Acum este randul urmatorului jucator. Asigura-te ca ai inlaturat un bustean avand culoarea de care ai nevoie. Daca ai scos un bustean de o culoare din care mai ai inca 2, trebuie sa-l dai jucatorului care are nevoie de el. Daca ai scos mai mult de un bustean la un moment dat, atunci poti pastra doar unul singur, iar pe celalalt trebuie sa-l dai altui jucator. Daca niciun jucator nu are nevoie de acea culoare , plaseaza busteanul inapoi pe baraj. Apoi este randul urmatorului jucator.
  • Cand castorul a fost deranjat si incepe sa se planga:  Daca a fost deranjat sau a fost dat jos de pe baraj castorul , el incepe sa se planga. Returneaza busteanul pe baraj si aseaza inapoi castorul in partea superioara a acestuia. Castorul va continua sa se planga , dar de indata ce a incetat, urmatorul jucator poate sa–si joace runda. Daca un jucator a miscat de masa si l-a determinat pe castor sa-si incepa bombaneala, atunci jucatorul respectiv trebuie sa aseze un bustean propriu pe baraj.

SFARSITUL JOCULUI     Deindata ce un jucator a reusit sa adune 2 busteni maro, 2 portocalii si 2 galbeni, el a castigat jocul.

VARIANTE DE JOC

pentru 1 jucator Cat de multi busteni poti sa scoti fara ca si castorul sa bage de seama. Poti lua 6 sau chiar 9? Incearca sa-ti depasesti propriul record in ceea ce priveste inlaturarea bustenilor

pentru jucatorii experimentati   Pe gramada de busteni castorul va fi asezat cu coada in jos biber4

sau cu fata in jos. biber3

Apoi se respecta aceleasi reguli de joc.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s