Reguli de joc – Das große Maulwurfrennen

maulwurf

CONTINUTUL JOCULUI

  • 4 cârtite cu suport
  • 4 stânci cu suport
  • 1 zar special
  • 1 “lopatica de aur”

Jucatori: 2 – 4

Varsta: peste 4 ani

Durata jocului: 15 minute

Traducere si adaptare: Anton Marcel, caruia ii multumim!

maulwurf_

DESFASURAREA JOCULUI

maulwurf1

 

La inceput este ales povestitorul jocului. Acesta poate sa fie un copil care stie sa citeasca sau poate sa fie un adult. Acesta va citi cu voce tare ce se intampla pe spatiile speciale si ce trebuie sa faca jucatorul aflat pe un astfel de spatiu.

Cea mai tanara cartita arunca prima data cu zarul. Apoi jocul este continuat in sensul acelor de ceasornic.

La inceputul jocului: Doar cel care arunca un “4” poate sa sape (poate sa inceapa jocul), acesta avand dreptul de a mai arunca inca o data cu zarul. Acum poti sa-ti muti cartita in conformitate cu zarul aruncat. Daca ai aruncat cu zarul un simbol, atunci poti sa mai arunci inca o data.

In adancul pamantului: Poti sa arunci doar o singura data cu zarul. Daca ai aruncat cu zarul un numar, atunci poti sa-ti inaintezi figurina numarul indicat de spatii. Pe un camp pot stationa 2 (sau mai multe n.t.) cartite. Daca a fost aruncat un Simbol, atunci trebuie sa indeplinesti actiunea respectiva.

Stâncile si Târnãcopul

maulwurf2a

-Daca ai aruncat simbolul “Stâncã”, atunci iei o stâncã si o asezi pe campul care se afla imediat in fata cartitei proprii, in directia de sapare.

In urmatoarea runda, daca ai aruncat inca o data acelasi simbol, nu se va mai aseza o noua stâncã. Daca o stanca se afla in calea unei cartite, atunci exista un risc mare ca aceasta se creeze un adevarat blocaj. Toate celelalte cartite aflate in spatele cartitei blocate trebuie, la randul lor, sa astepte deblocarea drumului. Chiar si cei care au aruncat cu zarul un numar mai mare, cu care ar putea sa treaca dincolo de obstacol, pot sa inainteze doar pana in fata obstacolului.

maulwurf2b

-Salvare! Daca una dintre cartitele blocate arunca cu zarul un “Tarnacop”, atunci aceasta poate sa elibereze drumul. Curajoasa cartita poate sa mai arunce inca o data cu zarul si astfel sa inainteze (cu exceptia cazului in care arunca din nou simbolul “Stanca”). Acum, succesiv, cartitele pot sa inainteze. Stanca aflata in calea cartitelor va fi pusa inapoi pe spatiul “Atentie, cad pietre!”.

Atentie: Cel care arunca cu zarul simbolul “Tarnacop”, fara a exista o stanca care sa blocheze drumul, are dreptul de a mai arunca cu zarul.

maulwurf3.jpg

SFARSITUL JOCULUI Jocul este castigat de acel jucator care, printr-un numar exact, ajunge primul in gradina, acel jucator primind drept recompensa Lopatica de aur! Uraaaaaaaaaa! In sfarsit am ajuns la aer curat! Felicitari, ai castigat titlul de “Cartita Anului! Prezinta-le celorlalte cartite lopata castigata si pune-te pe sarbatorit!

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s