Reguli de joc – Die Maulwurf Company Ravensburger

maulwurf

Sunt multe cartite care asteapta sa sape prin straturile de pamant, pentru a ajunge la premiul cel mare – lopatica de aur. Pe masura ce straturile de pamant sunt scoase din joc, mai multe cartite vor fi eliminate. Vor continua numai acelea care sunt cu adevarat istete. In cele din urma toate cartitele vor fi eliminate cu exceptia uneia singure. Care dintre ele va avea succes?

Jucatori: 2- 4

Varsta: peste 8 ani

Durata jocului: ≈ 30 minute

Traducere si adaptare: Anton Mar

maulwurf2

CONTINUTUL JOCULUI

  • 4 table de joc -1 “lopătica de aur”
  • 10 figurine reprezentand cârtitele rosii
  • 10 figurine reprezentand cârtitele albastre
  • 10 figurine reprezentand cârtitele verzi
  • 10 figurine reprezentand cârtitele galbene
  • 4 seturi de discuri in 4 culori

PREGATIREA TABLEI DE JOC

Se sorteaza discurile in functie de culoarea lor si se asaza deoparte. Se asaza lopatica de aur la baza cutiei de joc. Peste ea, se asaza cele patru table de joc una peste alta: mai intai placa albastra, apoi cea maro deschis, urmata de cea ruginie si in cele din urma cea de culoare verde . Dupa cum poti vedea, fiecare tabla de joc are gauri prin care cartita poate “sa sape”. Fiecare tabla de joc se poate roti in 6 pozitii diferite, astfel putandu-se crea noi cai prin care sa se poata sapa, pornind de la tabla de joc superioara si continuand spre baza cutiei.

maulwurf4

INAINTE DE INCEPEREA JOCULUI

Daca jocul este jucat in 2 jucatori, fiecare dintre ei primeste 10 cartite de o anumita culoare. In cazul jocului in 3 jucatori, fiecare jucator primeste 7 cartite, iar in jocul cu 4 jucatori fiecare jucator primeste 6 cartite.

Suplimentar fata de cartitele primite, fiecare jucator mai primeste si un set format din cele 6 discuri, avand aceeasi culoare cu cea a cartitelor. Jucatorii le vor amesteca bine, cu partea cu numar in jos, dupa care le vor aseza pe masa inaintea lor, formand un sir. Nu este permis a se uita la aceste discuri.

Jocul va fi inceput de jucatorul care are cele mai mari maini. Jocul este continuat in sensul acelor de ceasornic. Pe turul propriu, plaseaza o cartita pe un cerc al tablei superioare (de culoarea verde). Nicio cartita nu poate sa fie asezata in gaurile de sapare. Jucatorii vor continua, pe tururi, sa plaseze cartite pe tabla de joc, cate una pe tur, pana in momentul in care au fost plasate toate cartitele.

DESFASURAREA JOCULUI

Scopul jocului pentru fiecare jucator este de a-si plasa cat mai multe cartite in gaurile de sapare, deoarece doar acestea vor cadea prin gauri, atunci cand se va inlatura tabla de joc.

Pe turul propriu, alege unul dintre discurila aflate inaintea ta si muta oricare dintre cartite atatea spatii cate indica discul ales. Mutarea se poate face pe o singura linie dreapta. Apoi discul este asezat deoparte, fiind randul urmatorului jucator. Pe turul urmator alegi un alt disc dintre cele ramase inaintea ta.

Reguli privind mutarea cartitelor:

  1. Jucatorii isi pot muta doar cartitele proprii.
  2. O cartita poate fi mutata doar in linie dreapta pe tabla de joc. Gaurile de sapare sunt socotite ca si spatii normale de joc, iar cartitele pot trece peste acestea                                           maulwurf6

 

3. Un jucator nu-si poate muta cartita formand astfel un Unghi.

4.O cartita   intotdeauna trebuie sa aterizeze pe un spatiu liber.

5.Jucatorilor nu le este permis sa treaca peste alte cartite, indiferent daca acestea sunt cartite proprii sau apartin adversarilor. Fiecare spatiu pe care acestea vor fi mutate trebuie sa fie liber.

6.Jucatorii trebuie sa mute, chiar si atunci cand singura mutare pe care pot sa o faca este de a-si retrage o cartita dintr-o gaura de sapare.

Exceptie: daca toate cartitele pe care le mai are un jucator se afla in gaurile de sapare, atunci el poate sa sara peste runde pana in momentul in care este inlaturata tabla de joc.

Atunci cand un jucator si-a folosit toate cele 6 discuri, aceste imediat vor fi reamestecate si folosite din nou.

Atunci cand toate gaurile de sapare ale unei table de joc au fost ocupate, tabla de joc este inlaturata impreuna cu toate cartitele care au ramas pe ea. Toate aceste cartite sunt scoase acum din joc . Jucatorii vor continua jocul doar cu acele cartite care au reusit sa cada prin gaurile de sapare pana pe tabla urmatoare. In acest mod, cartitele vor sapa de pe un strat pe altul, jocul continuand cu tot mai putine cartite. Jucatorii care nu mai au cartite sunt eliminati din joc. Ne pare rau, insa aste e!

maulwurf1

SFARSITUL JOCULUI

Pe tabla de joc de la baza, jucatorii pot folosi liniile punctate la fel ca linile continue, pentru a ajunge la gaura de sapare. Primul jucator care reuseste sa ajunga la aceasta gaura este castigatorul jocului, primind… LOPATICA DE AUR! Jucatorul a carui cartita a ajuns la gaura finala poate sa ridice acum tabla de joc si sa dezvaluie lopatica de aur. Felicitari!

VARIANTA DE JOC

Pe tablele de joc de culoare maro, ruginiu si albastru sunt niste spatii speciale, si anume niste cercuri care sunt mai mari decat celelalte. Daca o cartita ajunge pe un astfel de spatiu printr-o mutare exacta, jucatorul mai are dreptul la un tur, alegand un alt disc si mutand oricare cartita, in conformitate cu numarul indicat de disc. Totusi, jucatorului nu ii mai este permis sa aterizeze din nou pe un spatiu special. Pe tabla de joc de la baza cutiei, pe cea albastra, doar cele 3 cai neintrerupte conduc spre gaura. Jucatorii nu pot folosi liniile punctate.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s