Reguli de joc – Das Spiel mir der Krake / Unser Lieblingsspiel

krake ___1

Scufundati-va in adancul marii! Jos, in adancuri, in regatul caracatitei, traiesc cei mai frumosi si cei mai grasi pesti. Cine are noroc poate fi dus de caracatita direct in dreptul unui asemenea exemplar! Atunci trebuie sa-l prinzi repede. Dar, atentie, cine e prins intre tentaculele caracatitei va fi indepartat de toti pestii si alt jucator poate sa-i ia locul!

  • Jucatori : 2-5 jucatori
  • Varsta :  de la 6  ani
  • Durata: 30 minute

 

krake __2

Continutul jocului:krake_a1

 

Cum se joaca?
Toti merg la pescuit si fiecare va incearca sa prinda pestele care va aparea pe masa. Se va da cu zarul, rand pe rand, in sensul acelor ce ceasornic si, in functie de punctele aruncate pe zar, fiecare jucator isi va muta pionul pe cercul caracatitei, dar exista si modalitatea de a invarti caracatita, in loc de a muta pionul. De aceea, se joaca cu doua zaruri si fiecare poate sa aleaga daca sa-si mute pionul (cu punctele indicate de zarul rosu) sau sa invarta caracatita (cu punctele indicate de zarul albastru). Cine are la sfarsit cei mai multi pesti sau, chiar mai bine, pestii cu cele mai multe puncte e castigator.
Pregatirea jocului
Cei opt pesti mari sunt pusi cu fata in jos pe plansa jocului. Apoi vor fi pusi si cei trei pesti mai mici pe cate un peste mare. Fiecare jucator isi alege o figurina. Un jucator invarte caracatita si, dupa ce aceasta se opreste, incepe jocul.
krake_a2
Desfasurarea jocului
Fiecare jucator isi asaza pionul pe un spatiu de joc la alegere. Cel mai mic jucator intoarce primul peste (vedeti sageata galbena!) si jucatorul de langa el va da cu zarurile. krake_a3
Toti vor incerca de-acum sa ajunga cu pionul pe campul de langa peste, ca sa-l poata pescui. Asta se poate numai de pe un spatiu verde si doar daca nu se afla tentaculele caracatitei in drum, blocandu-l.
krake_b2
Daca un jucator ajunge cu figurina lui la peste (da cu zarul si numara spatiile, dupa punctele aratate de zar – nu conteaza ca sunt mai multe puncte decat are nevoie, pentru a ajunge la peste, punctele in plus nu conteaza),  are voie sa il ia. Apoi va intoarce alt peste cu fata in sus si urmatorul jucator  e la rand, pentru a da cu zarurile.
krake _b1
Se va intoarce mereu doar cate un peste. Mai intai trebuie pescuiti cei 5 pesti care inoata singuri si la final se vor prinde si cate doi pesti.
Tentaculele pot sa blocheze drumul spre pesti
Se poate ajunge cu pionii la pesti, pentru a-i pescui, doar daca nu se afla tentaculele caracatitei in drum.Nu se poate sari peste tentacule, ca sa ajungi la peste.
krake_b3
De asemenea, de pe locul de unde ti-ai pescuit pestele te poti intoarce in traseul de joc doar cand dai iar cu zarurile si cand tentaculele caracatitei nu sunt in drum, pentru a te impiedica sa intri pe traseu.
Jopcul se termina cand s-au pescuit toti pestii, castigator e cel care are cei mai multi pesti sau cele mai multe puncte (punctele desenate pe pesti se vor aduna).

 

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s