Reguli de joc – Erster Obstgarten Haba

DSCF3631

Jocul „Prima mea livada” este o versiune simplificata a jocului mare cu Livada, fiind adaptat, atat prin dimensiunea pieselor, cat si prin principiile de joc, pentru a se potrivi celor mai mici jucatori. Se doreste incurajarea dezvoltarii motrice, fiind perfect si pentru joaca libera. Puteti vorbi cu copilasii despre culorile si formele pieselor de lemn, puteti face asocieri si comparatii cu fructele reale, ii veti provoca sa observe, sa comunice si, de asemenea, sa se bucure de joaca!

Joc de cooperare pentru 1-4 jucatori de 2 ani+ .

DSCF3632

Continutul jocului:

 • un corb
 • un cos pentru fructe
 • 4 mere verzi
 • 4 mere rosii
 • 4 prune albastre
 • 4 pere galbene
 • 4 jetoane-copaci
 • 5 piese pentru carare
 • 1 zar cu culori si simboluri

Care este ideea jocului?  Lucrand si jucandu-se impreuna ca o echipa, copiii vor incerca sa culeaga fructele din copaci si sa le puna in cos, inainte de a ajunge corbul la capatul cararii.

Pregatirea jocului : Puneti cei patru copaci pe masa si asezati pe fiecare copac cele patru fructe care se potrivesc acolo. Aranjati cele 5 piese, pentru a forma o carare alaturi de copaci. Apoi corbul va fi pozitionat pe prima piesa a cararii. Cosul pentru fructe si zarul sa fie la indemana.

DSCF3635

Se va juca in sensul acelor de ceas. Cine a mancat un mar cel mai recent va incepe jocul. Daca jucatorii nu-si mai amintesc acest detaliu, atunci cel mai tanar jucator va fi primul care va da cu zarul.

Pe zar pot aparea culorile rosu, galben, albastru si verde, un simbol cu corbul si un simbol cu un cos.

Daca pe zar pica:

 • una din culori, atunci vei culege un fruct de acea culoare si il vei pune in cos. Daca nu mai sunt fructe de culoarea aceea, nu se intampla nimic, vei da zarul urmatorului jucator
 • simbolul cu cosul, atunci ai voie sa alegi orice fruct doresti din orice copac si-l vei pune in cos

DSCF3637

 • simbolul cu corbul, vai! Corbul se va apropia de livada, pentru ca il vei muta un spatiu inainte pe carare.

DSCF3636

Dupa aceea, tura jucatorului se termina, zarul merge mai departe la urmatorul jucator.

Sfarsitul jocului:

Daca jucatorii reusesc impreuna sa adune toate fructele si sa le puna in cos inainte de a ajunge corbul la capatul cararii, aproape de livada, atunci au castigat! Sunt victoriosi, au salvat livada de corbul cel lacom!

Daca ajunge corbul la capatul cararii si e gata sa intre in livada, inainte de a culege copiii toate fructele in cos, corbul castiga tura, din pacate! Dar jocul o poate lua de la capat oricand! 🙂

haba obstgarten

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s