Reguli de joc – Make ‘n’ Break Ravensburger

mb1Jocul e recomandat pentru 2-4 jucatori de 8 ani+

Continutul jocului:

mb4

  • 1 timer
  • 10 piese colorate din lemn
  • 80 de carduri cu modele de construit
  • 60 de cipuri cu valori de 1 si de 10
  • 1 zar cu numerele 1,2 si 3

Scopul jocului: Cardurile arata diverse constructii din piesele colorate, pe care jucatorii vor trebui sa le reproduca repede, contracronometru. Cu cat mai rapizi sunt in rezolvarea corecta a acestor sarcini,  cu atat mai multe puncte pot aduna.

Cum se joaca?

Cipurile valorile, timerul, zarul si cuburile colorate se vor pune pe masa, la indemana jucatorilor. Cardurile cu modele se vor amesteca si se vor pune in teanc, cu fata in jos.

Jucatorul care e la rand  va trage piesele din lemn in fata lui, iar teancul cu carduri va fi la indemana, intr-o parte.

Jucatorul va arunca zarul si alt jucator va potrivi timerul la numarul indicat de zar. Cand va face asta, butonul STOP va fi apasat. Cand jucatorul care e la rand va spune „start!”, jucatorul care a setat timerul va apasa butonul de start si primul jucator va incepe sa construiasca.

Cum se construieste?

Dupa ce s-a apasat butonul de start, jucatorul intoarce prima carte din teanc si incepe sa construiasca imediat modelul aratat pe cartea respectiva.

mb2

  • Daca pe card e doar o constructie gri, jucatorul va trebui sa reptroduca acea constructie corect, dar fara sa tina seama de culorile folosite.
  • Daca pe card e o constructie colorata, jucatorul va trebui sa reproduca acea constructie corect, tinand seama de culorile pieselor, asa incat finalul sa fie cromatic identic cu modelul de pe card.
  • Daca jucatorul a terminat constructia corect si timerul inca merge, jucatorul va intoarce cartea urmatoare din teanc si va incerca sa o construiasca si pe aceasta.
  • Daca ceilalti jucatori ii atrag atentia jucatorului care e la rand ca a gresit ceva, acesta va trebuie sa repare greseala inainte de a putea intoarce urmatoarea carte si de a incepe urmatoarea constructie.
  • Dupa ce trece randul unui jucator, cartile folosite ( terminate sau nu la expirarea timpului) se vor pune intr-un teanc separat, cu fata in jos.

Nota: Asigurati-va ca jucatorul care e la rand are destule carti de construit la dispozitie in teanc. Daca teancul respectiv se termina, acesta va fi suplimentat cu cartile din teancul al doilea, cu cartile folosite pana atunci.

Cum se aduna punctele?

Cand timpul expira, constructorul va aduna punctele de pe cartile a caror constructie a fost terminata corect  si primeste suma respectiva in cipuri valorice.

Cartile folosite (terminate sau nu) se vor pune in teancul al doilea, care mai tarziu poate suplimenta teancul de carti, daca e nevoie.

Dupa ce jucatorul isi primeste punctele, e randul urmatorului jucator, acesta primind in dreptul lui piesele din lemn, teancul de carti, zarul si timerul.

Sfarsitul jocului:

Jocul se incheie dupa ce fiecare jucator a terminat patru ture de construit. Jucatorul care are cele mai multe puncte e declarat cel mai bun constructor si castiga jocul!

Varianta pentru experti:

Regulile sunt aceleasi ca la jocul de baza. Totusi, jucatorul poate sa refuze in orice moment o carte de construit, daca el considera ca acea carte e prea dificila sau ca ii ia prea mult timp.  Jucatorul va inmana cartea jucatorului din stanga lui, cu fata in sus, care va lua imediat o piesa de un punct din teanc.

Cand e randul cuiva, jucatorul respectiv trebuie sa construiasca mai intai toate cartile respinse si puse in fata lui de celalalt jucator. Jucatorul care e la rand nu poate lua alta carte din teanc, pana nu termina modelele cartilor din fata lui.

Daca un jucator nu poate termina cartile in timpul turei lui, acestea vor fi puse la finalul turei in teancul cu carti folosite.

Nota: Daca un jucator va respinge o carte de construit in ultima tura, jucatorul din stanga lui va primi un punct valoric, fara a trebui sa mai construiasca modelul de pe cartea respectiva.

Varianta pentru incepatori:

Daca joaca impreuna jucatori experimentati cu jucatori incepatori, cardurile de construit vor fi impartite in doua teancuri. Cardurile albastre vor fi folosite de incepatori. Cardurile ramase vor fi folosite de cei experimentati. Fiecare carte va fi puncta cu un punct, in versiunea aceasta.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s