Reguli de joc – Kuddelmuddel Klee

febr_e_339

Haosul e minunat! Haosul e distractiv! Cel putin asa e la familia Dezordonescu. Totusi, daca vrei sa cauti ceva anume in acest haos, te apuca transpiratiile. Zarul colorat si cartea cu sugestii arata ce obiect trebuie gasit in casa familiei Dezordonescu. Jucatorii se vor uita repede in cartile lor, pentru a da de urma lucrului cautat, iar cine reuseste sa gaseasca cele mai multe lucruri va putea pastra aceste obiecte si va fi  declarat castigator.

Jocul este recomandat pentru 2-4 jucatori de la 4 ani si dureaza, in medie, cam 10 minute.

febr_e_341

Ce contine jocul?

  • 4 x 12 carti cu obiecte ( cele 12 carti din fiecare set au acelasi simbol pe verso)

febr_e_343

  • 12 carti cu sugestii de obiecte care trebuie gasite ( si toate cele 4 simboluri pe verso), cu imagini in rame colorate

febr_e_342

  • 1 zar cu culori

Inainte de joc, toate cartile vor fi impartite in 5 teancuri a cate 12 carti, jucatorii orientandu-se dupa simbolurile de pe verso, de pe partea albastra. Teancul cu cartile cu sugestii ( cele care au toate cele 4 simboluri pe verso) se va amesteca bine si se va aseza cu fata in jos in mijlocul mesei.

Fiecare copil isi va lua unul din cele 4 teancuri cu carti, teancuri care au fiecare acelasi simbol pe verso, il va amesteca si il va tine in final in mana, in asa fel incat se va vedea doar prima carte, cu cele 6 simboluri de pe ea.

Daca vor juca mai putin de 4 jucatori, teancurile aferente nu se vor folosi, se vor pune in cutie.

Zarul cu culori va fi tinut la indemana. Jucatorul cel mai mic incepe.

Cum se joaca?

Jucatorul care e la rand va intoarce prima carte din teancul cu sugestii si o va pune la vedere pe masa, vizibila tuturor jucatorilor. Apoi tot acel jucator va arunca zarul. Culoarea aratata pe zar va indica rama unei imagini de pe cartea cu sugestii.  Acea imagine, din rama colorata, va trebui gasita cat mai repede in cartile din mana, chiar si de jucatorul care a dat cu zarul. Toti jucatorii vor cauta in acelasi timp, in cartile pe care le tin ei in mana, in teancurile lor.

Daca un copil a gasit acea imagine, va pune cartea respectiva pe cartea cu sugestii si va striga repede „Am gasit-o! / L-am gasit!”  Se poate ca mai multi copii sa fi gasit imaginea cam in acelasi timp, dar cel mai iute jucator va castiga tura si va avea voie sa pastreze cartea cu sugestii in dreptul lui. Cartea pe care a gasit-o in teancul lui va fi repusa in teancul din mana si va fi ultima, cea care ramane la vedere.

Dupa aceea, urmatorul jucator e la rand, se va juca in sensul acelor de ceas, in aceeasi maniera.

Cand se termina haosul din casa familiei Dezordonescu?

Jocul se incheie cand toate cartile cu sugestii au fost castigate de copiii vigilenti si harnicuti. Jucatorul care are cei mai multe carti castigate e castigator. Daca sunt doi jucatori cu acelasi numar de carti, vor fi amandoi castigatori.

Daca jucatorii considera ca inca e deranj intre lucrurile familiei Dezordonescu, jocul o poate lua de la capat imediat! Spor la treaba si satifactii maxime!

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s