Reguli de joc – Wer hat vier? Piatnik

wer 1

Jocul este recomandat pentru 1-8 jucatori de 4 ani+ .

Continutul jocului:

48 de jetoane foarte frumos ilustrate, organizate in serii de cate 4 carti care arata aceeasi categorie de obiecte, totusi in cantitati diferite de la 1-4.

febr_e_359

Scopul jocului: organizarea simultana a multimilor, dupa diverse criterii, invatarea numerelor 1-4, organizarea multimilor dupa marimea lor.

Modalitati de joc:

1. Joc de sortare  – Pentru 1-8 jucatori: Cartile se vor sorta dupa grupele carora le apartin ( de exemplu, toate casele) si apoi dupa cantitati (de exemplu, toate cartile pe care sunt multimi de 3).  Aceasta varianta de joc e foarte potrivita pentru familiarizarea cu cartile din joc.

febr_e_361

2. Joc de cautare ( se joaca cu un conducator de joc si cu 1-8 jucatori).

Cartile se vor amesteca si se vor imprastia pe masa, cu fata in sus. Conducatorul de joc va spune aleatoriu cate o sarcina ( „cartea cu 3 mingi”, „cartea cu doua casute” etc). Cine gaseste primul cartea respectiva o va arata, punand degetul pe ea. Daca e cartea corecta, va avea voie s-o pastreze. In final, castiga cel care va aduna cele mai multe carti.

3. Cvartet ( pentru 2-8 jucatori):

Cartile se vor amesteca bine si se vor imparti intre jucatori. Daca se joaca in doi, va ramane o treime din carti intr-un teanc din care jucatorii se vor „imprumuta” pe parcursul jocului.

Scopul jocului este acela de a aduna cate mai multe cvartete (serii de 4 carti din aceeasi categorie de obiecte).

Primul jucator se va adresa altui jucator, la alegere!, si ii va cere una din cartile de care ar avea nevoie el: ” Ai cartea cu 4 buburuze?” sau ” Ai cartea cu doua castane?” etc. Daca jucatorul pe care l-a intrebat are cartea respectiva, el va trebui sa o cedeze jucatorului care a pus intrebarea. Daca jucatorul nu are cartea respectiva, va fi el la rand sa intrebe despre o carte dorita. Castigator este cel care aduna cele mai multe cvartete la final.

In jocul cu doi jucatori, jucatorul care e la rand are de ales intre a pune o intrebare celuilalt jucator sau a lua o carte din teanc, cata vreme inca mai sunt carti in teancul respectiv. Dupa ce cartile din teanc se termina, se continua doar cu intrebari pentru celalalt jucator.

4. Formam siruri – Jocul se joaca cu maxim 8 jucatori.

  • Cartile se vor imparti toate intre jucatori.
  • Primul jucator va pune jos o carte de 1, cu un element ilustrat.
  • Urmatorul jucator va are voie sa puna cartea corespondenta de 2, care apartine acelei multimi, sau alta carte de 1, cu alt element ilustrat.
  • Jocul continua astfel, jucatorii punand cate o carte jos, la rand, cand e tura lor.
  • Daca un  jucator nu are nicio carte de pus jos cand ii vine randul, ghinion!, va rata tura respectiva, nu se intampla nimic, urmatorul jucator va continua.
  • Castiga cel care scapa primul de toate cartile din mana.
  • Sugestie: Pentru jucatori mai micuti, se poate renunta la cartile de 4, jucandu-se doar cu cartile care arata multimi de 1 pana la 3 elemente.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s