Reguli de joc – Make ‘n’ Break Extreme Ravensburger

mbe

Un  joc plin de actiune pentru 2-4 jucatori de 8 ani+ .

Continutul jocului:

mbe3

  •  10 piese de construit dintr-un material de plastic tare, greu, de calitate, asemanator pieselor domino
  • un zar
  • 80 de carti de joc cu modele
  • 1 timer
  • 60 de cipuri valorice de 1 si 10 puncte.

Scopul jocului: Cartile de joc ilustreaza diverse structuri pe care jucatorii trebuie sa le transpuna in constructii tridimensionale, presati de timp. Cu cat sunt mai rapizi si mai indemanatici, cu atat mai multe puncte vor putea castiga!

Cum se joaca:  Cel mai tanar jucator va incepe. Timerul va fi mereu la jucatorul din dreapta jucatorului care e la rand. Jocul se va juca in sensul acelor de ceas.

Jucatorul care e la rand (constructorul) isi va aduce aproape cele 10 piese de construit si teancul cu carti de joc, care vor fi cu fata in jos. Jucatorul va arunca cu zarul si jucatorul cu timerul il va seta la numarul indicat pe zar. Pentru a face aceasta, butonul de stop va fi apasat, apoi se va roti indicatorul timerului la numarul respectiv.

Cand jucatorul care e la rand va spune „Start!”, jucatorul cu timerul va apasa butonul verde de start. Imediat ce cronometrul a inceput, jucatorul constructor va lua cartea de sus din teanc si va incepe construirea modelului indicat pe ea. Constructorul va trebui sa formeze modelul, asa incat acesta sa stea ferm, pana ceilalti jucatori constata ca e construit bine si ca jucatorul constructor il poate darama, pentru a intoarce inca o carte si a incepe sa construiasca alt model.

Daca jucatorii au indicat greseli in constructie, jucatorul constructor va trebui sa repare ce e gresit, inainte de a intoarce alta carte.

Ce carti sunt in teanc?

Cartile de construit arata diverse modele colorate si au fiecare un anume punctaj, in functie de complexitatea constructiei si de numarul de piese implicate.

mbe1_a

Carti speciale:

1.mbe1_b

Jucatorul constructor alege oricare 4 piese, pentru a face ce constructie doreste. Maxim 2 piese pot atinge masa!

2.mbe1_c

Jucatorul constructor alege oricare 5 piese, pentru a face o structura la alegere. Maxim 2 piese pot atinge masa!

3.mbe2_a

Jucatorul constructor alege oricare 4 piese si le plaseaza jucatorului din stanga lui. Cat de repede poate, acesta va trebui sa construiasca o structura la alegere. Din nou, maxim 2 piese pot atinge masa! Daca jucatorul termina constructia pana la terminarea timpului, ambii jucatori vor primi cate doua puncte,punctaj indicat pe cartea respectiva. Daca timpul nu s-a terminat, jucatorul constructor va continua sa joace.

4.mbe2_b

Cu aceasta carte, jucatorul constructor are posibilitatea de a castiga puncte in plus intr-o tura suplimentara. Dar mai intai aceasta carte este pusa deoparte si jucatorul va continua sa joace normal. Cand timpul s-a epuizat, timerul se repozitioneaza la 1 si jucatorul incepe iar sa construiasca.

In intervalul de timp oferit, jucatorul va trebui sa foloseasca toate cele 10 piese pentru a construi o structura la alegere. Maxim 2 piese pot atinge suprafata mesei!

Daca jucatorul resuseste sa construiasca inainte de a se termina timpul si structura nu se prabuseste, acesta va primi inca 5 puncte.

5.mbe2_c

Jucatorul constructor va lua piesele ilustrate pe jetonul respectiv si va construi o structura la alegere. Din nou, maxim 2 piese pot atinge masa.

Mana rosie de pe jeton semnifica faptul ca jucatorul va fi nevoit sa construiasca structura dorita cu o singura mana! Cealalta mana va fi tinuta sub masa/la spate, departe de constructie si de piesele de joc.

Cum se aduna punctele?

Cand timpul unui jucator a expirat, se termina tura respectiva. Constructiile incomplete nu se vor adauga la punctaj.

Jucatorul va aduna numarul de puncte de pe jetoanele pe care le-a construit in intervalul de timp oferit si va primi numarul de cipuri valorice corespondent acestui total.

Dupa aceea, piesele de joc, teancul de carti si zarul se vor muta in dreptul urmatorului jucator.

Observatie: Butonul de STOP se va apasa mereu, inainte de a potrivi timerul pentru jucatorul urmator.

Cartile de joc construite si cele nefinalizate se vor aseza intr-un teanc separat, cu fata in jos. Cand primul teanc va fi epuizat, cartile din teancul al doilea se vor amesteca bine si vor fi folosite ca noul teanc de carti de construit.

Sfarsitul jocului: Jocul se termina dupa ce fiecare jucator a construit in cinci ture de joc. Jucatorii isi vor aduna punctele acum si cel care are cele mai multe puncte e castigator.

Daca sunt doi sau mai multi jucatori pe primul lor, se poate juca inca o tura de departajare. Fiecare din acestia va juca o tura, iar timerul va fi setat la „2”.  Cel care aduna cele mai multe puncte in acest interval de timp e castigatorul final.

Varianta de joc pentru copiii mai mici:

Pentru a simplifica jocul pentru copiii mai mici, se poate juca fara zar. Timerul va fi potrivit la pozitia „3” si se va incepe imediat ce copilul e gata.

Pentru ceilalti jucatori, mai mari sau mai experimentati, se poate juca dupa regulile normale.

Varianta de joc fara zar:

Jucatorii care prefera un joc care nu implica prea mult factorul de noroc pot juca fara zar.

In cazul acesta, ei vor juca trei runde: in prima runda, toti vor juca cu timerul setat la „3”, in a doua runda, cu timerul la „2” si in ultima runda, cu timerul la „1”.

In aceasta varianta, care depinde mai putin de sansa, cele doua carti de 10 vor fi indepartate din joc. In rest, jocul se joaca dupa regulile normale.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s