Reguli de joc – Rinks & Lechts Amigo

  Stanga – Dreapta

rl

  • pentru 2 – 8 jucători de la 6 ani
  • durata jocului: aproximativ 10 minute

Ii multumim doamnei Ioana Tohanean pentru inlesnirea traducerii! ❤

Conținut

  • 43 cărți-Direcție: Fiecare indică 3 mișcări și un punct de reper: casă, ambulanță, bicicletă, copac, felinar, semafor și indicatorul stop.
  • 7 cărți-Polițist: arată unul dintre repere și un agent care apare fie în față, fie în spate, în funcție de caz, dreapta și stânga polițistului sunt inversate.

Ideea jocului:
Cei 7 polițiști formează un cerc. În fiecare tură, se întoarce o carte-Direcție conform căreia, pornind de la un punct de reper, se fac mental 3 mișcări, mai scurte sau mai lungi, fie la stânga, fie la dreapta polițistului. Dacă ai fost cel mai rapid care a executat corect cartea-Direcție, atunci vei câștiga această carte. Cel care, la sfârșitul jocului, are cele mai multe cărți-Direcție este câștigătorul.

rl1_aPregătirea jocului:
Cele șapte cărți-Polițist sunt plasate în cerc pe masă, cu fața în sus; ordinea lor nu contează, dar picioarele agenților trebuie să fie orientate în interiorul cercului.
Cele 43 de cărți-Direcție se amestecă și se plasează, cu fața în jos, într-un teanc în centrul cercului.

rl1_b

Desfășurarea jocului:
Cel mai mare jucător întoarce cartea de sus din teanc. Jocul începe imediat ce această carte este vizibilă pentru toți jucătorii care, ATENȚIE! joacă toți în același timp. Cartea-Direcție indică un punct de reper și trei instrucțiuni de mișcare.
Punctul de reper determină cartea-Polițist de unde încep, în ordinea dată, mișcările.
Fără a vorbi și fără a folosi mâinile, fiecare urmărește ÎN GÂND către ce carte-Polițist conduce mișcarea. De îndată ce un jucător află „Cartea de sosire”, el rostește tare numele obiectului reprezentat acolo.

rl2Exemplu:
Cardul Direcție arată casa, 3 poziții spre stânga, 1 poziție spre dreapta și 4 poziții spre stânga.
Mișcarea începe de la cartea-Polițist cu casa, unde polițistul stă cu fața. De la aceasta, numărăm,
în gând, 3 cărți spre stânga polițistului. Ajungem la cartea cu felinar, polițistul stă tot cu fața: numărăm 1 poziție spre dreapta polițistului (s-a schimbat direcția). Ajungem la cartea cu copac, polițistul stă cu spatele: numărăm 4 cărți spre stânga lui, așadar nu schimbăm direcția! Indicațiile se termină la cartea cu bicicletă. Răspunsul corect este BICICLETĂ!

Primul dintre jucători care strigă răspunsul corect are dreptul să păstreze cartea-Direcție din teanc, după ce toți jucătorii sunt de acord asupra corectitudinii acestuia. O va păstra în fața lui, cu fața în jos.

Dacă un jucător dă un răspuns greșit el nu mai poate juca tura respectivă. Dacă are cărți câștigate trebuie să înapoieze una, drept penalizare.

Începe tura următoare: următorul jucător întoarce o nouă carte-Direcție și toată lumea caută până când unul dintre jucători strigă răspunsul corect.

 Când mai mulți jucători dau răspunsul corect în același timp, câștigătorul este stabilit printr-o nouă rundă. Cartea-Direcție este plasată sub teanc și se întoarce o nouă carte-Direcție: vor juca NUMAI jucătorii în cauză!

Variantă pentru începători:
Distincția dintre stânga și dreapta este problematică pentru mulți copii și chiar pentru adulți, mai ales atunci când se referă la oameni care își schimbă poziția (stau când cu fața când cu spatele).

Jocul se poate juca într-o manieră progresivă: la început se ia în considerare numai prima mișcare indicată de cartea Direcție. De îndată ce jucătorii doresc, adăugăm a doua instrucțiune și când toată lumea înțelege mecanismul, jucăm în mod normal.

Variantă suplimentara 1
Întoarceți unii dintre polițiști astfel încât picioarele lor să fie înafară.

Variantă suplimentara 2
Ar putea fi, de asemenea, interesant să consideri simbolul de pe cartea-Direcție ca destinație și să-ți dai seama de la care carte-Polițist s-a plecat. Acest lucru ar putea conduce la mai multe răspunsuri corecte, dar ar crește semnificativ dificultatea.

Variantă suplimentara 3
Folosirea unui număr mai mic de cărți-Direcție.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s