Reguli de joc – Make ‘n’ Break Challenge Ravensburger

mbc

Jocul este gandit ca jocul de baza Make ‘n’ Break, aducand noi elemente in joc : si aici jucatorii sunt presati de timp, dar in competitie directa. Cate doi jucatori vor fi in duel unul impotriva celuilalt. Cine reuseste sa construiasca primul structura de pe cartea de construit va primi cartea si respectiv punctele de pe ea. Un alt element de noutate este ca piesele nu vor fi mutate sau luate cu mana, ci doar cu pensetele din lemn! Astfel, jocul ofera o noua experienta, care solicita si mai mult indemanarea, aducand un plus de tensiune desfasurarii actiunii!

Jocul contine urmatoarele:

mbc2

 • 20 piese din lemn ( 2 seturi identice a cate 10 piese)
 • 2 pensete din lemn
 • 80 de carti de construit
 • 1 suport transparent din plastic

Pregatirea jocului:

Suportul transparent pentru jetoane va fi plasat in centrul mesei. Cartile de construit se vor amesteca si puse in teanc, din care se va lua cate o carte pe parcursul jocului. Piesele din lemn se vor imparti in doua seturi identice intre cei doi jucatori si lasate la indemana pe masa, de asemenea, si pensetele vor sta pe masa, alaturi de piese.

Scopul jocului :

Jucatorii vor incerca sa construiasca structurile ilustrate pe cartile de joc cat de repede vor putea, cu ajutorul pensetelor si a setului lor de piese. Cine e cel mai indemanatic va castiga mai multe puncte si in final va fi castigatorul jocului.

Reguli pentru trei si patru jucatori:

Competitia e intotdeauna un duel intre doi jucatori. Fiecare runda de joc consta in trei dueluri.

La inceput, cel mai tanar jucator va juca cu cel mai in varsta. Acesti doi jucatori vor fi jucatorii activi ai acestei runde. Ceilalti jucatori sunt inactivi in aceasta runda.

Jucatorii activi primesc un set identic de piese din lemn si o penseta. Totul sta in fata lor pe masa si nu trebuie atins inca!

Unul din jucatorii inactivi va trage o carte din teancul de carti de construit si o va pune in fanta suportului transparent, apoi va pozitiona suportul intre cei doi jucatori activi, pentru a fi vizibila cartea amandurora. Apoi, acelasi jucator le da startul celor doi jucatori activi, spunand „Duel!” sau ” Construiti acum!”.

Jucatorii activi vor incepe jocul imediat, luand penseta intr-o mana, in timp ce cealalta mana va ramane tot timpul jocului inactiva sub masa sau la spate.

Cu ajutorul pensetei, jucatorii apuca piesa dupa piesa si construiesc structura propusa pe cartea de joc.

Urmatoarele actiuni SUNT PERMISE cu penseta:

 • prinderea unei piese din lemn
 • ridicarea unei piese din lemn
 • repozitionarea, rotirea pieselor
 • construirea structurii cu piesele din lemn

Urmatoarele actiuni NU SUNT PERMISE :

 • atingerea pieselor de joc cu mana
 • folosirea mainii inactive pentru ajutor
 • prinderea pensetei de jumatatea de jos ( fiecare penseta are un marker la jumatate, sub care nu trebuie sa coboare mana, in timp ce manevreaza penseta pentru a prinde piesele)

mbc3

 • miscarea/scuturarea mesei pentru a distruge constructia adversarului

Jucatorul care a construit structura dupa cerinta de pe cartea de jos va striga imediat „Stop!”, dupa care se opreste toata actiunea jucatorilor activi. Unul din jucatorii inactivi va verifica daca structura finalizata corespunde cerintei ilustrate pe cartea de construit:

 • Daca e corect construita, jucatorul activ care a terminat primul va primi cartea respectiva.
 • Daca e construita gresit, jucatorul activ care a construit-o nu primeste nimic, cartea va fi oferta celuilalt jucator activ ( constructia gresita se penalizeaza, oferindu-se punctele aferente adversarului!, un motiv in plus de tensiune si de solicitare a atentiei fiecarui jucator)

Jucatorul care a primit cartea o va pastra in dreptul lui pe masa pana la finalul jocului. Apoi, ambele structuri construite sunt distruse si jocul merge mai departe in aceeasi maniera, intre aceiasi doi jucatori, pana la terminarea a trei dueluri intre ei, adica vor trebui sa construiasca structurile de pe trei carti de joc diferite. Dupa aceste trei dueluri, se vor schimba jucatorii activi.

Cu 4 jucatori, jucatorii activi vor deveni jucatori inactivi si viceversa. Cu 3 jucatori activi, cel mai in varsta jucator activ continua sa joace, jucand impotriva jucatorului inactiv.

Schema competitiei cu 3 si 4 jucatori e urmatoarea:

mbc4

Cartile de construit

Cartile cu modele de construit sunt de trei feluri:

 1. Carti care arata o ilustratie cu piese colorate. Aceste carti indica exact cum trebuie construita structura.

mbc5_a

2. Carti care arata un numar mare, rosu( 3, 4, 5 si/ sau 10) si o sageata cu varful in sus. Acest numar indica faptul ca jucatorii au voie sa-si aleaga tot atatea piese, indiferent de forma si culoare, si sa construiasca o structura cu ele.

Important: Indiferent de numarul de piese indicate pe carte, maxim 2 piese pot ramane in contact cu masa!

mbc5_b

3. Carti care arata forme gri. Aceste carti indica ce forme ale pieselor trebuie folosite, fara a indica si culoarea. Fiecare piesa ilustrata corespunde unei piese din lemn reale.

Important: Indiferent de numarul de piese ilustrate pe carte, maxim 2 piese pot ramane in contact cu masa!

mbc5_c

In plus, mai sunt carti care ilustreaza niste tuburi de orga. Pentru a executa aceste carti, jucatorii activi trebuie sa ridice 6 piese de lemn de-ale lor una langa cealalta, de la stanga la dreapta, in ordine descrescatoare a inaltimii pieselor.

Numerele mici rosii de pe cartile de construit, din stanga si dreapta sus, indica, in acelasi timp, gradul de dificultate al cerintelor, dar si punctele valorice ale cartilor : 1, 2, 3 sau 4.

Sfarsitul jocului si calcularea punctajului:

Jocul se incheie dupa a 4-a runda, dupa ce fiecare jucator a jucat impotriva oricarui adversar.

Cu trei jucatori, jocul se termina dupa ce fiecare jucator a jucat impotriva celorlalti doi adversari de cate doua ori.

Apoi, se va stabili cine este castigatorul. Se vor aduna punctele de pe fiecare carte castigata de fiecare jucator in parte, iar jucatorul cu cel mai mare punctaj e castigator. Daca vor fi doi jucatori cu acelasi punctaj, se va mai juca un duel de departajare.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

 

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s