Reguli de joc – Make ‘n’ Break Junior Ravensburger

mbj1Jocul este indicat pentru 2-5 jucatori de 5-99 ani.

Continutul jocului :

  • 27 de piese din lemn in 5 culori ( cate 6 piese in culorile rosu, galben, albastru si verde si 3 piese natur)
  • 50 de carti de construit imprimate fata-verso
  • 48 de cipuri
  • 1 suport pentru cartile de joc

mbj2Scopul jocului: Toti jucatorii vor incerca in acelasi timp, cu propriile piese, sa construiasca structurile de pe cartile de joc cat mai repede si mai atent cu putiinta. Jucatorul care reuseste acest lucru in mod repetat va primi cele mai multe cipuri si va castiga jocul.

Cartile de joc cu cadru galben ilustreaza constructii din 3 sau 4 piese.

Cartile de joc cu cadru rosu ilustreaza constructii din 5 sau 6 piese.

La inceput, jucatorii pot folosi cartile cu rama galbena, iar dupa cateva ture de joc, se poate trece la cele cu rama rosie.

Amestecati cartile si puneti-le in suportul de carti dedicat. In prima runda cel mai mare jucator este seful de joc si primeste suportul cu carti si cipuri. In cursul acestei runde, el va da semnalul de start si nu va lua parte la actiunea de constructie.

Piesele de construit colorate – cu exceptia conducatorului de joc, toti jucatorii vor primi cate 6 piese colorate de aceeasi culoare.

Daca sunt mai putini de 4 jucatori, piesele ramase se vor pune in cutie.

Plasati piesele din lemn de culoare natur vertical pe masa, asa incat sa fie usor accesibile pentru toti jucatorii.

  • In jocurile cu 2-3 jucatori, se va pune o piesa natur pe masa.
  • In jocurile cu 4 jucatori, se vor pune 2 piese natur pe masa.
  • In jocurile cu 5 jucatori, se vor pune 3 piese natur pe masa.

Sa inceapa jocul!

Conducatorul de joc va pozitiona suportul cu cartile de joc pe masa, asa incat toti jucatorii sa poata vedea cartea care va fi in scurt timp modelul de construit pentru jucatori.

Jucatorii vor pregati piesele lor colorate fiecare in dreptul lui si apoi vor astepta cu mainile pe genunchi. Cand toti jucatorii sunt gata si in pozitie de asteptare, conducatorul de joc ia prima carte din teancul din mijlocul tavii suport si o va pozitiona in fata suportului, ca in imaginea de mai sus. Apoi tot conducatorul de joc va spune „Pe cuburi, fiti gata, start!”. Din acest moment, jucatorii vor incerca sa construiasca foarte repede modelul propus pe cartea respectiva, cu ajutorul pieselor de lemn proprii.

De indata ce unul din jucatori a terminat de construit structura, va apuca repede o piesa de lemn natur de pe masa si o va pune pe masa in dreptul lui. Constructia lui va ramane pe masa pana la sfarsitul rundei, pana cand conducatorul de joc poate verifica daca a construit-o corect.

Daca un jucator isi darama constructia in momentul in care intinde mana sa apuce piesa natur, nu va avea voie sa o pastreze, va trebui sa reia constructia structurii si sa lase piesa natur pe masa, la locul initial.

Runda se incheie in momentul in care nu mai sunt piese din lemn natur in mijlocul mesei.

Cum se primesc cipurile? 

Conducatorul de joc va verifica daca fiecare din jucatorii care au apucat piesele din lemn natur a construit bine structura impusa de cartea de construit. Fiecare jucator care a construit bine va primi cate un cip, dar, daca cineva greseste, nu va primi nimic. Jucatorii care nu au reusit sa apuce piesa din lemn natur, chiar daca au construit corect, de asemenea nu vor primi nimic, isi vor incerca norocul si rapiditatea in turele viitoare.

In tura urmatoare, conducatorul de joc paseaza vecinului din stanga lui tavita cu cartile de joc si cipurile si va primi piesele de construit ale acestuia, care nu va avea nevoie de piese in tura respectiva, pentru ca el va fi noul conducator de joc. Jocul va continua in aceasta maniera, jucatorii fiind pe rand conducatori de joc cate o tura.

Sfarsitul jocului :

De indata ce unul din jucatori a adunat 10 cipuri, jocul se incheie. Daca vreti sa mai jucati, amestecati cartile din nou si incepeti alt joc!

Varianta de joc pentru doi jucatori:

In jocul cu doi jucatori, se pune suportul cu carti si cipuri la mijloc, asa incat sa fie vizibil pentru amandoi.

Apoi, pe rand, jucatorii vor pune cate o carte in fata tavitei de joc, dupa care va reveni cu mainile pe genunchi si din acea pozitie va da startul pentru noua tura de joc: „Pe cuburi, fiti gata, start!” si vor incepe amandoi sa construiasca.

Primul jucator care va termina si va apuca iute piesa de lemn natur de pe masa va primi un cip ( daca a construit si corect structura!).

Jucatorii pot hotari impreuna cate cipuri trebuie sa adune pentru a declara ca jocul se incheie, prelungindu-se astfel placerea de a juca si de a concura atat timp cat doresc!

Varianta de joc pentru specialisti in constructie mai mici si mai mari:

Daca joaca impreuna copii de varste prea diferite, se pot folosi urmatoarele reguli:

  • Jucatorul mai in varsta poate construi cu o singura mana, lucru care il va pune un pic si dificultate si il va incetini

  sau

  • Jucatorii de varsta mai mica pot primi carti cu cadru galben, in timp ce jucatorii mai mari vor primi carti cu cadru rosu. In acest caz, cartile de construit folosite se vor pune vizibile pe masa, pentru ca nu vor incapea amandoua pe marginea tavii cu carti.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

 

 

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s