Reguli de joc – Bottle Parker

Bottle – joc de echilibru si rabdare 100% distractiv

DSCF5351

Poti sa tremuri, dar mana trebuie sa-ti fie de chirurg! Pe sticla se vor pune strat dupa strat, lucru care nu intimideaza pe nimeni. Asta doar pana la aparitia piesei rosii in joc! De-acum nu se mai construieste pe verticala, ci doar pe orizontala.

Continutul jocului:

  • o sticla din lemn, din doua piese
  • un sac textil
  • peste 100 de cipuri din lemn

DSCF5352

Scopul jocului:

Pe sticla vor fi puse unul cate unul cipurile din lemn.Daca la o mutare vor pica prea multe cipuri, jucatorul care a provocat asta va fi scos din joc. Castiga jucatorul care ramane ultimul in joc si reuseste sa nu fie eliminat. Atentie, insa: dupa ce va fi scoasa din sac piesa rosie si pusa in echilibru pe sticla, nu mai este permis sa se construiasca peste ea, toate piesele viitoare vor trebui adaugate in etajele inferioare, pe orizontala.

Pregatirea pentru joc:

Sticla si suportul rotund de deasupra se imbina si se asaza pe masa sau pe un loc tare, drept. Toate cipurile raman in saculet in afara cipului rosu. Unul din jucatori va fi sef de tura,  el va incepe jocul, dupa care se va juca in sensul acelor de ceas. Seful de tura va decide cat de inalt va fi teancul din cipuri. Recomandata este o inaltime intre opt (foarte greu) si zece cipuri.

Cum se joaca?

  1.  Fiecare jucator care e la rand va scoate un cip din saculet si il va pune pe baza sau pe cipurile care au fost deja asezate – mereu in sus.
  2. Daca teancul de cipuri a ajuns la inaltimea aleasa, se va pune cipul rosu deasupra. Din acest moment, nu mai este voie sa se puna cipuri deasupra sau la acelasi nivel cu cipul rosu, ci doar in straturile de dedesubt, pe orizontala.Important: cand este asezat cipul rosu deasupra, nu este o tura, jucatorul sef de tura poate pune si alta piesa.
  3. Daca nu cade niciun cip cand un jucator pune un cip in echilibru pe sticla, totul este in regula, tura acestui jucator se termina si urmeaza alt jucator la rand.
  4. Daca vor cadea unul sau mai multe cipuri cand un jucator incearca sa puna un cip pe sticla, jucatorul care a provocat asta trebuie sa ia de doua ori mai multe cipuri si sa incerce sa le aseze din nou. De exemplu: daca pica patru cipuri, jucatorul trebuie sa ia inca patru din saculet si sa le aseze pe toate opt pe sticla. Daca reuseste acest lucru, jucatorul ramane in joc, daca nu, e eliminat.
  5. Daca un jucator reuseste sa dea jos sase sau  mai multe cipuri, iese din joc imediat. Cipurile care au cazut ajung in saculet si urmatorul jucator e la rand.

Sfaturi importante pentru joc: sticla sau teancul au voie sa fie atinse doar de jucatorul care e la rand. Daca un jucator vrea sa puna piese pe cealalta parte a sticlei, are voie sa intoarca sticla,  dar nu are voie sa plece de la locul lui si mearga pe cealalta parte a mesei.

Sfarsitul jocului:

Jocul se joaca in aceasta maniera, pana cand ramane doar un jucator in joc, el fiind declarat castigator. Daca se reuseste sa se aseze toate cipurile pe sticla, jocul este considerat egal.

Jocul solo:

Bottle poate fi jucat si de o singura persoana. Scopul este sa afli cate cipuri poti aseza, fara sa iti cada; incercand sa creezi recorduri personale si sa iti imbunatatesti indemanarea si stilul de joc. De asemenea, se poate incepe cu 10 straturi de piese, apoi numarul acestora poate scadea treptat la 9,8,7 samd, jocul devenind din ce in ce mai dificil astfel.

Nota personala: Piesele de lemn sunt mari si faine si foarte multe – daca cineva nu vrea sa exploateze jocul dupa regulile de mai sus, piesele respective pot fi folosite atat la activitati de crafts, se pot vopsi in culorile curcubeului cu acrilice, se pot crea jocuri de memorie cu culori sau se pot lipi diverse imagini pe cipuri, in perechi, tot pentru joc de memorie.

DSCF5353

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

 

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s