Reguli de joc – Make’ n’ Break Architect Ravensburger

Jocul este recomandat pentru 2-4 jucatori de 8ani+.

make n break architect

Scopul jocului:

La MnB Architect, toti jucatorii joaca in acelasi timp. Cu ajutorul riglelor colorate se vor construi modelele de pe jetoane cat mai repede, iar cine va reusi sa transpuna modelele de pe jetoane cat mai repede si corect va aduna cele mai multe puncte la final va fi castigator!

Continutul jocului:

  • 4 seturi de rigle colorate
  • o clepsidra
  • 80 de jetoane imprimate fata verso, cu modele de construit
  • 60 de cipuri valorice ( cu valorile 1, 3 sau 5)

Pregatirea pentru joc:

  1. Luati intai jetoanele si amestecati-le bine. Hotarati ce varianta veti juca –  jetoanele verzi sunt mai usoare si, pe verso, modelele pe galben sunt mai dificile. Dupa ce ati decis, puneti teancul pe masa, cu culoarea aleasa cu fata in jos. Clepsidra va fi la indemana, langa teancul cu jetoane.
  2. Fiecare jucator va lua cate un set de rigle colorate si il va pastra strans compact in dreptul lui, pe masa.
  3. Punctele valorice vor fi si ele la indemana. Acum jocul poate incepe!

Cum se joaca?

Cine a vazut recent un santier sau a fost la un depozit de materiale va incepe jocul, intorcand primul jeton din teanc. Il va pune pe masa, la vedere, si va spune „Start!”. Din acest moment, toti jucatorii vor juca in acelasi timp, incercand sa reproduca modelul de pe jeton cu ajutorul riglelor colorate.

Sunt doua variante de modele pe jetoane:

*Modele intr-o singura culoare – la reproducerea acestora, se va tine cont doar de forma, nu si de culoare.

mba1

*Modele colorate – si aici se va tine cont de forma, dar se vor respecta si culorile folosite pentru unele fragmente.

mba3

Cine va termina primul constructia modelului, va striga „Primul!” si va intoarce imediat clepsidra. Acest jucator nu are voie sa construiasca nimic mai departe, tura lui se opreste aici. Cand nisipul din clepsidra se va termina, acest jucator va striga din nou „Stop!” si toti jucatorii care inca mai construiesc trebuie sa se opreasca.

Dupa aceea, se vor da puncte: toti jucatorii care au terminat modelul si l-au reprodus corect vor primi punctajul de pe jetonul respectiv ( 1, 2 sau 3). Jucatorul care a terminat primul va primi, totusi, 1 punct in plus, daca modelul construit de el este corect. Daca acest jucator a construit gresit, nu va primi nici punctele de pe jeton, daramite punctul bonus. DIN CONTRA, acest jucator va trebui sa returneze un punct, daca are puncte castigate dintr-o tura anterioara.

Apoi jetonul care a fost construit se va inlatura din teanc si se va pune alaturi, intr-un teanc separat. Toti jucatorii isi vor strange compact riglele colorate si se continua jocul in aceeasi maniera- jucatorul care a terminat primul tura anterioara va intoarce noul jeton si va da startul unei noi ture de joc.

Sfarsitul jocului:

In momentul in care unul din jucatori are cel putin 12 puncte adunate, jocul se incheie, jucatorul cu cele mai multe puncte fiind castigatorul jocului.

Daca mai multi jucatori au acelasi punctaj maxim, se va mai juca o tura de departajare, fara a se mai folosi clepsidra de data aceasta. Cine va termina de reprodus primul modelul de pe jeton e castigator.

mba5

Sugestii de construit:

  • uneori rigletele colorate trebuie ascunse/pliate una sub cealalta, pentru a se putea contrui modelul propus.
  • Pentru multe din modelele de pe jetoane sunt mai multe variante de construit.
  • Cateodata rigletele trebuie intoarse/sucite, pentru a se putea construi modelul propus.

Variante de joc:

Daca jucatorii vor sa complice si sa faca jocul un pic mai amuzant, pot decide sa joace toti cu o singura mana/ sa faca modelul cu mainile la spate, fiind permis sa te uiti peste umar / sa construiasca cu ochii inchisi modelele care nu depind de culori.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

 

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s