Reguli de joc – Feuer& Flame-Huch! Spiele

Gratarul e incins! Luati clestele si puneti la gatit pe gratar fripturi suculente, carnaciori si ciuperci, unele dupa altele. Dar vai, daca pica vreo bucata de pe gratar!… Cel care provoaca acest lucru trebuie sa dea de la el un cip de grill. Cine nu mai are cipuri de dat, cand e in asemenea situatie, e eliminat din joc. Cine ramane cu sange rece si manevreaza cu precizie clestele de gratar pana la final are sanse sa devina Specialistul in gratare al zilei si sa castige competitia!

DSCF5448

Un joc fierbinte de echilibru si indemanare pentru 2-5 jucatori de 5 ani+.

Continutul jocului: 

DSCF5449

 • 18 alimente din lemn pentru gratar ( 2 ardei, 3 porumbi, 2 fripturi, 2 pesti, 3 ciuperci, 3 vinete, 3 carnaciori . Nota personala: Piesele din lemn sunt foarte mari, de calitate, absolut superbe!! pot fi „imprumutate” si la alte activitati, la joc imaginativ, „de-a cumparatul de la supermarket”, de exemplu)

DSCF5451

 • un gratar din lemn ( compus din 2 picioare si o placa de grill)
 • 18 carti cu ingrediente
 • 15 cipuri rotunde (galbene, verzi, albastre, rosii si violet)
 • 15 carti bonus
 • un cleste mare din lemn

 

Scopul jocului:

Cine se descurca cu clestele de gratar si pune pe grill piesa dupa piesa, fara sa pice ceva pe jos? Daca iti cade ceva de pe grill, trebuie sa dai unul din cipurile tale. Cine ramane in joc pana la final?

Cum se construieste gratarul? Urmati instructiunile din schema de mai jos:

grill

Pregatirea jocului:

Dupa ce ati imbinat piesele de gratar, ingredientele care vor fi gatite vor fi puse alaturi de gratar.

Amestecati cartile cu ingrediente si puneti-le in teanc pe masa, cu fata in jos. Tineti la indemana si clestele.

Fiecare jucator va lua cate 3 carti bonus (cate una din fiecare fel) si 3 cipuri rotunde de aceeasi culoare si acestea vor fi puse in dreptul fiecaruia pe masa.

Cipurile de grill rotunde si cartile bonus nealocate jucatorilor vor fi puse in cutie, nu vor fi folosite in joc.

Cum se joaca?

Se va juca in sensul acelor de ceas. Cel mai tanar jucator incepe, luand clestele din lemn. Va intoarce prima carte cu ingrediente pentru grill, apoi va prinde cu clestele alimentul din lemn ilustrat pe cartea respectiva si-l va pune pe gratar, avand grija sa nu cada.

DSCF5452

Trebuie respectate urmatoarele reguli:

 • Clestele de grill: ai voie sa-l folosesti cu una sau cu ambele maini.
 • Nu pune mana! Alimentelecare sunt deja pe gratar si tot ce tine de gratar pot fi atinse doar cu clestele, niciodata cu mana!
 • Ai voie sa asezi alimente pe gratar cum vrei tu, atat timp cat le vei pune pe suprafata patrata a gratarului. Nu are nicio importanta daca pui alimentele unul peste altul sau daca le pui drept sau pe orizontala.
 • Poti face loc pe gratar, incercand sa asezi sau sa muti locul alimentelor care sunt deja pe gratar, dar nu ai voie sa iei vreun aliment de pe gratar sau sa-l lasi/faci sa cada.
 • Inca o incercare : Daca alimentul pe care il ai prins in cleste aluneca si pica pe masa, ai voie sa il iei cu clestele si sa incerceti sa-l pui pe gratar.

Daca ai pus alimentul pe gratar cu clestele, fara a cadea ceva de pe gratar, tura ta se incheie, dai clestele urmatorului jucator.

Cartile cu ingrediente care au fost folosite se vor pune intr-un teanc separat, cu imaginea la vedere. Daca au fost folosite toate cartile din primul teanc, se va amesteca bine al doilea teanc si se va pune cu fata in jos, acesta fiind noul teanc cu carti cu ingrediente.

Cand poti pierde cipurile de grill?

Cand e randul tau si se intampla sa cada unul sau mai multe alimente de pe gratar, pentru fiecare piesa cazuta trebuie sa dai un cip de grill. Daca ramai fara cipuri de grill, din pacate trebuie sa parasesti jocul, esti eliminat.

Daca atingi gratarul sau piesele de pe gratar cu mana in timpul rundei tale, trebuie sa fii pedepsit si vei da si in cazul acesta un cip de grill.

Ce sunt cartile bonus?

Daca ai intors o carte cu ingrediente pe care nu vrei sau nu crezi ca poti sa o executi, poti oricand sa folosesti una din cartile tale bonus. Totusi, trebuie sa decizi acest lucru INAINTE de a incerca sa pui vreo piesa pe gratar cu ajutorul clestelui ( adica renunti la a mai pune ceva pe gratar, nu ai voie sa probezi si, daca nu reusesti, sa folosesti cumva o carte bonus – nu este permis acest lucru, trebuie sa decizi imediat dupa ce ai intors cartea cu ingrediente DACA pui ceva pe gratar SAU folosesti o carte bonus).

Cartile de bonus te pot ajuta dupa cum urmeaza:

1.Altcineva pune pe gratar in locul tau

grill1

Da clestele urmatorului jucator. Aceste trebuie sa execute pentru tine miscarea respectiva, de a pune pe gratar alimentul indicat pe cartea cu ingrediente. Si el are voie sa foloseasca o carte bonus, daca doreste. Dupa aceea, jocul continua normal, urmatorul jucator e la rand.

2.Ai voie sa gresesti

grill2

Pana la doua alimente pot cadea de pe gratar, fara ca tu sa fii obligat sa dai cipuri rotunde ca pedeapsa. Pentru al treilea si pentru oricate alimente care vor cadea, trebuie sa platesti cu cipuri rotunde, insa.

De exemplu : Benjamin e la rand. El intoarce cartea „Carnaciori”. Se teme ca vor cadea piese de pe gratar, cand va pune el carnaciorul, asa ca alege cartea bonus „Ai voie sa gresesti”. Cand pune pe gratar carnaciorul cu ajutorul clestelui, cad de pe gratar 3 piese. Pentru ca s-a folosit de cartea bonus, el va plati doar un cip round.

3. Ai voie sa rearanjezi!

grill3

Dupa ce intorci cartea cu ingrediente si alegi sa folosesti acum aceasta carte bonus, ai voie sa iei cu clestele 2 alimente de pe gratar si sa le repui apoi in alta ordine si combinatie, impreuna cu alimentul pe care trebuie sa-l pui tu pe gratar si care e ilustrat pe cartea cu ingrediente pe care ai intors-o la inceput de tura.

Daca vor cadea de pe gratar unul sau mai multe alimente, trebuie sa platesti cate un cip pentru fiecare aliment cazut.

Cartile bonus pot fi folosite O SINGURA DATA pe parcursul jocului si vor fi puse deoparte, dupa ce au fost folosite.

Daca nu mai raman ingrediente :

Daca ai intors o carte cu ingrediente si alimentul ilustrat pe cartea respectiva nu mai e disponibil, ai noroc, nu trebuie sa pui nimic pe gratar, tura ta se incheie aici si urmatorul jucator e la rand.

Jocul se incheie in doua moduri:

 • Cand esti singurul jucator care mai are cipuri rotunde, esti castigator.
 • Cand reusesti sa pui pe gratar ultimul aliment, fara a cadea vreo piesa, castigi jocul. Nu are importanta cate cipuri rotunde mai aveti tu sau ceilalti jucatori.

grill4

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

 

 

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s