Reguli de joc – Ich spiele Einkaufen.Ravensburger

eink

Mergem la cumparaturi ca cei mari!… E nevoie de o lista lunga de cumparaturi. Asta inseamna ca trebuie sa fim atenti la ce magazine trebuie sa mergem, pentru a cumpara ce avem nevoie.

Jocul este recomandat pentru 1-4 jucatori de 3-5 ani.

Continutul jocului:

 • un plan de joc
 • 4 liste de cumparaturi
 • 20 de jetoane cu cumparaturi
 • 4 pioni de joc
 • 1 zar cu punctele 1-4

eink2

Magazinele de pe planul de joc si cumparaturile de pe listele de cumparaturi sunt urmatoarele:

 • Chioscul de ziare/magazinul de papetarie :  Ziare, creioane, carti sau caiete, acadele
 • Bacanie/magazinul de panificatie : Paine, prajituri cu fructe, paine alba (baghete), cornuri, prajituri pentru micul dejun(fara drojdie)
 • Aprozar/magazinul de fructe si legume: Salata, banane, mere, rosii
 • Alimentara/magazinul cu alimente de baza: Paste (spaghete, macaroane), sticle cu lapte cu gust de vanilie, banane sau cu cacao, iaurt, suc de portocale
 • Macelarie/carmangerie/ magazinul cu carne si produse din carne : carne de pui, carnati, salam, cotlet de porc

eink3

Scopul jocului este sa cumperi toate produsele de pe lista ta de cumparaturi si sa completezi primul lista ta de cumparaturi, castigand astfel jocul.

eink4

Varianta de joc pentru un singur jucator

Copilul isi va alege una sau mai multe liste de cumparaturi si alaturi va pune jetoanele cu cumparaturi necesare acestor liste.

La inceput, un parinte il poate ajuta sa recunoasca si sa denumeasca aceste produse, cu ajutorul unor intrebari : Ce este asta? Cum se numeste asta? Ce gust are acesta? Mai tarziu se pot pune intrebari despre numarul de produse de pe un anumit jeton. De exemplu, cate sticle cu suc de portocale sunt? Cate prajituri? Cate pahare cu lapte cu cacao? etc.

De asemenea, copilului i se pot explica denumirile si utilitatea magazinelor de pe planul de joc. Cum se numeste magazinul acesta? Ce putem cumpara acolo? Cate produse sunt in imaginea asta? etc.

Prin  asocierea culorile de pe plansa de joc cu culoarea cadranelor produselor de pe listele de cumparaturi, copilul poate verifica mai tarziu daca a ales corect produsele si daca le-a pus bine pe listele de cumparaturi.

Asadar, jocul de unul singur e un joc de familiarizare, de recunoastere si de asociere.

Toate jetoanele cu cumparaturi vor fi puse pe masa cu fata in jos si copilul va lua, pe rand, cate unul si va spune ce este, de la ce magazin il poate cumpara si apoi ii va cauta locul pe lista de cumparaturi.

Activitatea se incheie cand nu mai sunt jetoane si listele de cumparaturi sunt completate.

Varianta de joc pentru mai multi jucatori

Pregatirea jocului:

Planul de joc va fi pus pe masa, la indemana jucatorilor. Listele de cumparaturi vor fi impartite intre jucatori, dupa cum urmeaza:

 • cand joaca doi copii : copilul mai mic va primi o lista de cumparaturi, iar cel mare va primi doua liste
 • cand joaca trei copii: fiecare copil va primi cate o lista de cumparaturi. Va ramane o lista, care va fi pusa in cutie, impreuna cu jetoanele cu produse care ii apartin si nu va fi folosita in acest joc.
 • cand joaca patru copii: fiecare copil primeste cate o lista de cumparaturi.

Jetoanele cu produse se vor pune pe masa, pe langa planul de joc. Fiecare copil va primi cate un pion, care va fi pus pe planul de joc pe locul se start, cel cu cosul de cumparaturi.

Reguli de joc pentru copii mai mici:

Cel mai mic jucator incepe si va da cu zarul, apoi isi va muta pionul in sensul acelor de ceas ( asa cum arata sageata portocalie de pe planul de joc) numarul de spatii egal cu punctele tocmai aruncate pe zar.

Daca ajunge intr-un magazin, va spune cu voce tare „Acum sunt la bacanie!”, de exemplu. Ce e pe lista de cumparaturi? Ce trebuie cumparat de acolo? Copilul va cauta jetonul cu produsele pe care le-ar putea cumpara de la bacanie si pe care le are el pe lista de cumparaturi si, daca va spune corect denumirea si numarul de produse care ii trebuie ( de exemplu „2 prajituri”), va avea voie sa ia jetonul respectiv si sa-l puna pe lista lui de cumparaturi, in dreptul imaginii corespondente. Daca numarul produselor va fi spus gresit ( de exemplu „2 rosii”, in loc de „3 rosii”), jucatorul nu va avea voie sa ia jetonul respectiv, tura se termina, alt jucator e la rand.

Daca jucatorul ajunge cu pionul pe un spatiu fara magazin, are voie sa mai dea o data cu zarul, dar nu si a treia oara, chiar daca si dupa a doua aruncare cu zarul ajunge tot pe un spatiu liber, fara magazine. Tura se termina, urmatorul jucator e la rand.

Daca se parcurge complet traseul planului de joc si lista de cumparaturi nu e completa, jucatorul respectiv va mai face o tura prin magazine, urmand aceleasi reguli de joc.

Reguli de joc pentru copii mai mari:

Se va juca dupa aceleasi reguli de mai sus. Acum, insa, copiii vor trebui sa numeasca fiecare produs si fiecare magazin. De exemplu: ” Aceasta e o papetarie. De acolo pot cumpara cele 4 creioane colorate de care am nevoie.” Daca ceea ce a spus jucatorul e corect, are voie sa ia jetonul cu cele 5 creioane si sa-l puna pe lista lui de cumparaturi.

Daca se parcurge complet traseul planului se joc si lipsesc produse de pe lista de cumparaturi, se poate juca si a doua si a treia tura. Dupa a doua tura, jucatorii vor avea voie sa hotarasca daca merg inainte sau inapoi pe planul de joc, atatea puncte cat arata zarul, pentru a ajunge in magazinul in care trebuie sa faca cumparaturi. Nu este permis sa mergi si inainte, si inapoi pentru a executa aceeasi miscare, punctele se fac ori intr-un sens, ori in celalalt sens.

Sfarsitul jocului:

Copilul care si-a completat primul lista lui de cumparaturi cu toate jetoanele cu produse necesare e castigator. Jocul poate continua, insa, pana ce toti jucatorii si-au cumparat cele necesare si si-au completat toate spatiile de pe listele de cumparaturi.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s