Reguli de joc – So ein Früchtchen! Piatnik

Portocale zemoase, pere gustoase, prune carnoase, capsune dulci… totul e despre fructe in acest joc!

DSCF5310

Jocul contine 48 de carti de joc, fiind recomandat pentru 4-6 jucatori de 6 ani+.

DSCF5311

Scopul jocului: Se intoarce o carte. Cine are pe o carte dintr-ale lui cel putin un fruct mai mult dintr-o categorie de fructe din cele ilustrate pe cartea intoarsa va avea voie sa puna cartea respectiva pe cartea intoarsa. Cine reuseste primul sa scape de cartile din mana va castiga jocul.

Pregatirea jocului: Cartile se vor amesteca bine, apoi fiecare jucator va primi cate 5 carti. Restul cartilor vor fi puse in teanc pe masa, cu fata in jos. Se va lua prima carte din teanc si se va pune cu fata in sus pe masa, vizibila pentru toti jucatorii. Cel mai mic jucator va incepe jocul, apoi se va juca in sensul acelor de ceas.

DSCF5312

Cum se joaca?

  • Fiecare jucator incearca sa gaseasca o modalitate de a scapa de una din cartile din mana si de a o pune peste cartea la vedere de pe masa.
  • Regula dupa care se pot pune carti peste cartea de jos este urmatoarea: pe fiecare carte sunt maxim 6 feluri de fructe in diferite cantitati. Cartea care va fi pusa jos peste cartea la vedere va trebui sa aiba cel putin un fruct in plus dintr-o anumita categorie, fata de cartea de pe masa. De exemplu : pe cartea de jos sunt 3 banane, 3 capsune si 2 pere. Cartea care poate fi pusa peste ea trebuie sa aiba cel putin 4 banane SAU cel putin 4 capsune SAU cel putin 3 pere. Daca una din aceste categorii indeplineste regula, nu mai conteaza in ce cantitati sunt ilustrate celelalte fructe sau daca macar sunt pe cartea respectiva. Noua carte pusa jos va fi studiata de urmatorul jucator, pentru a incerca sa scape si el de una din cartile lui, dupa aceeasi regula.
  • Atentie: Ajunge daca, dintr-o anumita categorie, va fi cu un fruct mai mult. Daca sunt 2 sau 3 fructe in plus, si asa e bine. Dupa ce cartea va fi pusa jos, tura acestui jucator e gata, urmatorul jucator e la rand.
  • Ce se intampla cand un jucator nu are nicio carte pe care sa o puna jos, respectand regula? Acel jucator va trage o carte din teanc si va vedea daca o poate pune pe aceea jos. Daca nici la aceea nu gaseste o categorie de fructe potrivita, va fi nevoit sa pastreze si cartea respectiva si urmatorul jucator va fi la rand.
  • Se poate intampla ( in cazuri extrem de rare) ca niciun jucator sa nu aiba o carte potrivita, caz in care, dupa ce se intampla sa treaca o tura pentru toti jucatorii si nimeni sa nu aiba o carte de pus jos, SE VA LUA O CARTE DIN TEANC SI ACEASTA VA FI NOUA CARTE DE BAZA de jos, dupa care se va juca normal.

Jocul se termina cand un jucator pune jos ultima carte si ramane fara carti in mana, acest jucator fiind castigatorul jocului.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s