Reguli de joc – Wir kaufen ein. Piatnik

DSCF5320

Alimente, produse de panificatie, incaltaminte, haine, mobila si electrocasnice vor fi ordinate, vandute si cumparate pe parcursul acestui joc. Pentru acesta, vor fi necesare abilitati de asociere, combinare, lingvistice, de imaginatie si concentrare.

Jocul este recomandat pentru 1-6 jucatori de 3 ani+.

Continutul jocului:

  •  36 de carti de joc

DSCF5321

Variante de joc:

1. Magazinul cu de toate

Joc recomandat pentru 1-3 jucator de 3 ani+.

Scopul jocului : observarea cartilor de joc, descrierea acestora, sortarea dupa elemente specifice.

Toate cartile se vor amesteca si se vor pune intr-un saculet/punguta prin care nu se poate vedea inauntru. Copiii vor lua pe rand cate o carte si vor spune ce au „cumparat”. Pentru ca toate sunt amestecate in saculet, jucatorii vor incerca sa organizeze pe siruri cartile scoase treptat si vor discuta despre aceste categorii.

2. Aprovizionarea magazinelor

Joc recomandat pentru 2,3 sau 6 jucatori de 4 ani+.

Scopul jocului : ordonarea corecta pe categorii, dezvoltarea limbajului

Jucatorii isi vor imparti intre ei urmatoarele magazine: magazinul alimentar, bacanie, magazinul de incaltaminte, cel de imbracaminte, magazinul de mobila si cel de electronice. Cand joaca 6 jucatori, fiecare poate sa-si aleaga un singur magazin, cand joaca 2 jucatori, fiecare isi va lua cate 3 magazine.

Toate cartile se vor amesteca si se vor pune in teanc pe masa. Fiecare jucator va lua cate o carte.  Daca aceasta carte se va potrivi unuia din magazinele alese de el, are voie sa o pastreze, pentru a-si „aproviziona” magazinul. Daca nu se potriveste specificului magazinului lui, va pune cartea sub teanc ( sau cartile acestea se vor pune intr-un teanc separat, care se va folosi mai departe, cand primul teanc se va termina). Cine isi aprovizioneaza primul magazinul/magazinele cu cate 6 carti e castigator.

3. Cautam perechi

Joc recomandat pentru 2-4 jucatori de 5 ani+.

Scopul jocului : Concentrare, capacitatea de memorare, conceptualizare.

Se vor amesteca toate cartile si se vor pune pe masa cu fata in jos, liber sau organizate pe siruri si coloane. Jucatorii vor intoarce pe rand cate doua carti.

  • Cine va intoarce in aceeasi tura doua carti care apartin aceleiasi categorii ( aceluiasi sortiment/magazin), de exemplu branza si oua, va avea voie sa pastreze perechea respectiva.
  • Daca cele doua carti intoarse nu apartin aceleiasi categorii, jucatorul va pune cartile inapoi pe masa, la locurile lor, cu fata in jos.

Castiga cel care va avea cele mai multe perechi la sfarsitul jocului.

4. Mergem la cumparaturi

Joc pentru 4 sau 6 jucatori de 5 ani+.

Scopul jocului: Dezvoltarea limbajului, concentrarea si capacitatea de memorare

Toate cartile se vor imprastia pe masa, la intamplare sau organizate in siruri si coloane. Primul jucator  va spune cu voce tare ” As dori sa cumpara o paine!” (sau alta formulare, dar complexa si politicoasa, eleganta etc), apoi va intoarce o carte. Daca acea carte ilustreaza o paine, jucatorul  va avea voie sa pastreze cartea respectiva. Daca pe carte e ilustrat altceva, jucatorul va intoarce cartea cu fata in jos si urmatorul jucator e la rand.

  • Dorinta primului jucator nu poate fi reluata decat dupa ce au jucat alti doi jucatori intre timp, deci al doilea si al treilea jucator nu vor putea cumpara tot paine, ci altceva!

Castigator va fi jucatorul care la final va avea cele mai multe cumparaturi facute, adica cele mai multe carti.

5. Inventam povesti

Joc pentru 2-6 jucatori de 5 ani+.

Scopul jocului : atingerea capacitatii de a combina notiuni si elemente, abilitati creative, de imaginatie si inventare de povesti

Toate cartile se vor amesteca si se vor imprastia pe masa, la intamplare. Pe rand, jucatorii vor lua cate trei carti si vor incerca sa compuna o povestioara amuzanta sau incredibila cu elementele oferite de cele 3 carti.

Castigatori vor fi toti jucatorii, pentru ca se vor amuza impreuna de intamplarile inventate.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

 

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s