Reguli de joc – Dragi Drache.Ravensburger

Micul dragon Draghi si prietenii lui isi doresc un singur lucru : sa poata scuipa si ei flacari de foc ca parintii lor! Pentru asta, trebuie sa se antreneze si sa manance din fructele-dragon, care sunt gustoase si iuti ca focul! Pe scurt, Draghi si prietenii lui vor face un concurs de suflat lava vulcanului. Cine reuseste se sufle mingea de foc care pluteste in aer si sa o impinga inspre spatiul de joc potrivit de langa vulcan va putea aduna mult doritele fructe-dragon!

Tensiunea creste! Acela dintre dragonasi care va sufla asa bine, incat va aduna primul 6 fructe-dragon, va castiga competitia!

DSCF5417

Jocul este recomandat pentru 2-4 jucatori de 4-99 ani.

dd4

Varianta intai, pentru jucatori de toate varstele

Pregatirea jocului:

 • Se va instala planul de joc, potrivindu-se simbolurile (cerc, patrat, triunghi, steluta si X) de pe despartitoare cu cele de pe planul de joc ( astfel se asambleaza foarte usor), astfel se portioneaza zona vulcanului in 6 zone -versanti distincte.
 • Fiecare jucator isi va lua cate o plansa-dragon si cipurile cu fructul-dragonului de aceeasi culoare cu plansa. Daca vor juca mai putini jucatori, plansele si cipurile care sunt in plus vor fi date deoparte, nu vor fi folosite in joc.
 • Jucatorii vor imparti cipurile cu fructul-dragonului la vedere in cei 6 versanti diferiti ai vulcanului. In  fiecare versant va fi cate un cip din fiecare culoare.
 • Doua dintre zonele vulcanului au cate un obstacol. In aceste zone, cipurile care se vor afla dupa aceste obstacole vor fi mai greu de cules decat cele care vor sta in fata obstacolelor, de aceea jucatorii pot conveni ca jucatorii mai micuti si mai putini experimentati sa isi puna cipurile in fata obstacolelor, iar cei cu mai multa experienta, in spatele obstacolelor.
 • Asezati jocul in mijlocul mesei, asa incat sa fie usor accesibil tuturor jucatorilor.

DSCF5418

Scopul jocului este acela de a aduna primul 6 cipuri de fructul-dragonului, completand astfel plansa proprie.

Sa inceapa jocul!

Cel mai tanar jucator incepe, apoi se va juca in sensul acelor de ceas. Inainte de a incepe jocul, pozitionati butonul suflantei-vulcan de la 0 la I. De indata ce ati apasat butonul de start, suflanta va incepe sa sufle.

Cum sufli mingea de foc?

Cand esti la rand, vei pune mingea pe suflanta-vulcan, iar aceasta va pluti in aer, deasupra craterului vulcanului. Apoi vei incerca sa sufli mingea cu grija, asa incat sa cada intr-un versant unde se afla un fruct-dragon de culoarea ta.

Atentie: ai doar o singura incercare pe tura!

DSCF5419

Sugestie: Mingea e tinuta bine in aer de curentul de aer al suflantei. De aceea, poti intoarce linistit cutia jocului spre stanga sau spre dreapta, daca vrei sa ai o pozitie de suflat mai buna inspre versantul care iti trebuie.

Cum se aduna fructele-dragon?

Daca mingea de foc va cadea pe un versant in care se gaseste un fruct-dragon de culoarea ta, ai voie sa il pastrezi si sa-l pui pe plansa ta, dupa care e urmatorul jucator la rand.

Daca mingea va cadea intr-un versant in care nu se afla niciun fruct-dragon de culoarea ta, nu primesti nimic in tura asta. Urmatorul jucator e la rand.

Observatie:  Daca mingea va zbura in afara cutiei jocului, tura ta se incheie, versantii vulcanului sunt doar pana la marginea cutiei! Acest lucru e valabil si daca mingea a cazut initial intr-un camp de joc, apoi a zburat afara – tura se incheie, nu vei primi niciun fruct acum.

Obstacolele

Cele doua obstacole sunt o provocare speciala! Pentru a castiga fructele-dragon care se gasesc pe versantii fragmentati de obstacole, trebuie sa sufli mingea de foc in partea in care se gasesc fructele-dragon, in fata sau in spatele obstacolelor. Daca acolo se gaseste un fruct-dragon de culoarea ta, ai voie sa-l iei si sa-l pui pe plansa ta.

Sugestie: Daca jocul e prea greu cu obstacolele respective, le puteti scoate din joc, pur si simplu.

Varianta de joc pentru suflatori profesionisti, in forma unui joc de memorie cu limita de timp

Aceasta versiune o vor juca copiii mai mari sau deja obisnuiti cu jocul, cu limitare de timp, pentru ca, dupa aproximativ 40 secunde, suflanta se va opri. Cine reuseste sa adune cat mai multe fructe-dragon de culoarea lui in acest interval?

Pregatirea jocului:

Spre deosebire de prima varianta de joc, cipurile cu fructele-dragon se vor amesteca pe plansa de joc cu imaginea in jos. Acest lucru este valabil si cand se va juca cu mai putini jucatori: puneti plansele in plus deoparte, dar cipurile raman in joc, impartiti-le pe versantii vulcanului, cate 4 in fiecare camp. In zonele cu obstacole, puneti doua cipuri in fata si doua cipuri in spatele obstacolului.

Sa inceapa jocul!

Pozitionati butonul de start al suflantei de la 0 la pozitia II. Suflanta va porni de indata ce se apasa celalalt buton.

Cum se sufla?

Cand esti la rand, vei incera sa sufli mingea cu grija intr-un camp in care PRESUPUI/banuiesti ca se afla un fruct-dragon de culoarea ta.

Cum cauti fructele-dragon?

Daca mingea a cazul intr-o zona a vulcanului, vei intoarce UN CIP, despre care crezi ca are culoarea ta.

Reguli valabile:

 • lasa cipul respectiv cu imaginea colorata la vedere
 • decide, daca vrei sa sufli mai departe, pentru a mai cauta  alte fructe-dragon de culoarea, sau daca vrei sa-ti inchei tura acum
 • daca nu ai descoperit niciun fruct-dragon de culoarea ta, nu are sens sa sufli mai departe
 • daca tocmai ai descoperit un fruct-dragon de culoarea ta, gandeste-te daca merita sa il salvezi doar pe acesta, inainte de a se termina tura ta de tot – adica inainde de a se opri suflanta.

Cum se termina tura si cum se aduna fructele-dragon:

Iti poti incheia tura inainte de a se opri suflanta, spunand „Ajunge!” sau ” Ma opresc aici!”.

 • Daca iti inchei tura singur, ai voie sa iei toate cipurile cu fructul-dragon de culoarea ta si sa ti le pui pe plansa. Toate celelalte fructe-dragon de alta culoare se vor intoarce iar cu fata in jos. Urmatorul jucator va fi la rand.
 • Iti inchei tura prea tarziu, adica se opreste suflanta: In acest caz, nu castigi NIMIC. Vei intoarce toate cipurile cu fata in jos si urmatorul jucator e la rand.

Sfarsitul jocului:

Castigator va fi jucatorul care isi umple primul cele 6 spatii de pe plansa cu 6 fructe-dragon.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s