Reguli de joc – Pippi Langstrumpf, Polizisten austricksen-Oetinger Spiele

121582309_352888069304559_21347225553969542_n

Jocul este recomandat pentru 2-4 jucatori de 5 ani+.

Materiale de joc:

  • o plansa de joc
  • 18 figurine ( cate 4 figurine pentru fiecare jucator si 2 politisti)
  • un zar

Scopul jocului este acela de a-i pacali pe politisti, impreuna cu ceilalti jucatori. Jucatorii trebuie sa inconjoare traseul de joc cu figurinele lor si sa incerce sa ajunga primii la final.

Cum se joaca?

Fiecare dintre jucatori primeste 4 figurine de aceeasi culoare, pe care le va aseza pe spatiile de joc de aceeasi culoare de pe plansa. Politistii se vor pune pe locurile lor, marcate de asemenea pe plansa.

Daca se joaca in doi, jocul devine cu atat mai interesant, daca fiecare jucator va primi doua culori.

Cine arunca cel mai mare punctaj pe zar va incepe jocul, apoi se va juca in sensul acelor de ceas.

 Pentru a-ti muta prima figurina pe locul de start de pe traseu, trebuie sa arunci un 6 pe zar, apoi ai voie sa mai dai o data cu zarul pentru a muta figurina. Daca nu dai 6, nu bagi nicio figurina in joc, tura ti se termina, urmatorul jucator e la rand.

Cand vine iarasi randul tau si tu ai deja o figurina in joc, ai voie sa arunci cu zarul  o singura data. De fiecare data cand arunci 6 pe zar, ai voie sa-ti mai aduci o figurina in joc si apoi sa mai dai o data cu zarul. Daca ai mai multe figurine in joc, ai voie sa alegi figurina pe care sa o muti. Daca ai toate figurinele in joc si dai cu zarul 6, vei muta 6 spatii cu o figurina la alegere, dintre piesele tale si ai voie sa mai dai o data cu zarul.

Este permis sa sari atat peste figurinele tale, cat si peste cele ale celorlalti jucatori, iar spatiile ocupate peste care sari vor fi numarate la fel ca spatiile libere peste care inaintezi cu figurina.

Daca te prinde un politist si nu mai ai alte figurine in joc, ai voie sa arunci cu zarul de trei ori, pana reusesti sa arunci un 6 pe zar si sa-ti aduci astfel inca o figurina in joc.

121623474_352888182637881_6487642246572488258_n

Cum se muta politistii?

Fiecare jucator arunca cu zarul si isi muta figurina pe plansa de joc in sensul acelor de ceas. Dupa aceea, de fiecare data, se mai arunca o data cu zarul, pentru a muta unul din politisti, la alegere, pe plansa de joc.

Cum ii pacalesti pe politisti?

Cand dai cu zarul si ajungi cu figurina ta pe un loc deja ocupat de alta figurina (tot a ta sau a altui jucator), figurinele vor putea ramane impreuna pe acelasi spatiu de joc. De celelalte figurine nu trebuie sa va fie teama, sunteti toti prieteni, insa trebuie sa fiti atenti cu politistii, pentru ca doar ei va pot prinde si va pot scoate figurina din joc. Daca se intampla ca un politist sa ajunga pe acelasi spatiu pe care se afla o figurina a unuia dintre jucatori, o va prinde si o va duce pe coltul colorat, cu spatiile de start. Acelasi lucru se intampla si cand unul dintre jucatori isi muta figurina pe un spatiu pe care este deja un politist, iti va prinde figurina si ti-o va duce la locul de start!

Daca un politist va ajunge pe un spatiu pe care se afla deja doua figurine, el va fi pacalit, va trebui sa se intoarca pe locul de unde a pornit. Acolo va fi nevoit sa astepte o runda intreaga, in timpul careia nu va mai putea prinde alte figurine. Daca se afla trei sau mai multe figurine pe un spatiu de joc pe care ajunge un politist, atunci ambii politisti vor fi nevoiti sa stea o tura, indiferent unde se afla al doilea politist in momentul respectiv.

Finalul jocului

Dupa ce ai inconjurat tot traseul de joc cu una din figurinele tale, vei avea voie sa o muti pe unul din spatiile de final de aceeasi culoare cu figurinele tale. Atentie – va trebui sa dai cu zarul numarul exact de puncte, pentru a ajunge pe unul din spatiile finale! Si aici ai voie sa sari peste figurinele tale, ca sa le bagi pe toate in casa.

Castigator va fi cel care reuseste primul sa-si aduca la final toate figurinele.

121717402_352888105971222_3198450701321396510_n

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

 

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s