Reguli de joc – Nanu? Ravensburger

Scopul jocului este acela de a se observa si eventual retine ce imagini se ascund sub fiecare capac si, daca s-a ghicit la fiecare runda ce imagine e sub un capac de o anume culoare, imaginea poate fi retinuta de acel jucator, pentru ca in final cel ce are cele mai multe imagini sa fie declarat castigator.

Pregatirea pentru joc

Prima oara cand se va juca jocul cu jucatori sub 6 ani, imaginile vor fi analizate pentru a se asigura faptul ca fiecare jucator stie sa denumeasca sau sa descrie imaginile corect.

Cum se joaca?


Jetoanele cu imagini vor fi asezate toate cu fata in sus pe masa, dupa care jucatorul cel mai mare va lua cele cinci capace colorate si le va aseza unul langa celalalt, apoi va alege oricare 5 imagini si le va ascunde, rand pe rand, sub fiecare din cele 5 capace, precizand insa cu voce tare ce imagine va fi asezata sub fiecare capac. De exemplu, va spune „Capacul rosu va fi asezat peste pantof, capacul albastru peste para etc…”.

  Cel mai tanar jucator incepe jocul. Va arunca cu zarul si, in functie de culoarea care pica pe zar, va avea sansa sa ghiceasca ce imagine se ascunde sub capacul care are acea culoare. Dupa ce spune ce imagine ar putea fi sub acel capac, se va intoarce capacul, pentru a se descoperi jetonul.

Daca jucatorul a ghicit, are voie sa retina acel jeton, luandu-l in dreptul lui si asezandu-l cu fata in jos, dupa care va alege oricare alt jeton din cele care au ramas pe masa si ascunzandu-l sub capacul care a ramas liber, neuitand sa spuna cu voce tare „capacul albastru (sau ce culoare are) e asezat peste copac”, de exemplu.
Daca jucatorul nu a ghicit, va reacoperi imaginea descoperita de respectivul capac si urmatorul jucator va fi la rand.
Fiecare jucator are dreptul la o singura aruncare cu zarul cand este randul lui, chiar si atunci cand a ghicit si are voie sa pastreze jetonul!

Cand se arunca culoarea neagra pe zar, jucatorul care a facut aruncarea are voie sa intoarca orice capacel la alegere, indiferent de culoare.Totusi, nu are voie sa aleaga capacelul cu imaginea care au fost folosite in tura dinaintea lui. Acel jucator va spune „imaginea x se afla sub capacelul de culoarea y”, apoi va intoarce capacelul. Daca a avut dreptate, va putea pastra imaginea respectiva, inlocuind-o cu alta de pe masa. Daca totusi a gresit, va repozitiona capacelul peste imagine si urmatorul jucator e la rand.

Jocul se termina cand mai raman 4 imagini in joc, acoperite de 4 capacele, iar al cincilea capac nu mai poate acoperi nici un jeton.Deci, la ultima tura vor fi 5 capacele si 5 imagini, jucatorul va ghici o imagine si o va retine, dupa care, pentru ca nu mai e alta imagine pe care sa o ascunda sub capacelul respectiv, jocul se declara incheiat. In acest moment, fiecare jucator va numara cate jetoane are in dreptul sau iar cel care are cel mai mare numar este declarat castigator.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s