Reguli de joc – Auf sie mit Gebrumm! Ravensburger

Jocul e recomandat pentru 2-4 jucatori de 5-99 ani.

Bzzzzz…. Bondarii bazaie de jur imprejurul celor mai ravnite flori! Creste tensiunea, toti se ingramadesc pe linia de aterizare!

Daca aveti nervii tari si puteti impinge unul sau mai multi bondari din drum, veti putea ajunge primii la floarea dorita. Ca recompensa, urmatoarea carte din teanc va fi intoarsa, descoperind astfel urmatoarea tinta care va face jocul si mai captivant!

Continutul jocului:

– 2 planse de joc
– 4 piese de gard verde, pentru mijlocul plansei de joc
– 4 undite cu bondari
– 12 bete de prelungire pentru undite
– 4 bondari
– 1 zar
– 32 carti de joc

Pregatirea pentru joc :

Inainte de toate, se va alege plansa potrivita numarului de jucatori. Pe fiecare plansa este un marcaj cu 2, 3 sau 4 albinute. Alegeti plansa care se vi se potriveste si lasati plansa de rezerva in cutie, peste care se poate pune plansa pentru jocul actual.

Fiecare jucator isi va alege o undita. Betele de prelungire si zarul vor fi asezate alaturi, la indemana. Fiecare jucator va primi cartile de culoarea bondarului pe care si l-a ales. Amestecati cartile si puneti-le in teanc in fata Dvs, cu fata in jos.

Scopul jocului:

Cel care reuseste sa-si intoarca toate cartile din teancul sau si apoi ajunge primul cu bondarul lui pe floarea respectiva este castigator!

Sa inceapa jocul!

Sunteti toti pregatiti? Atunci bazaiti si zumzaiti in cursa! Luati-va undita, prinzand-o cu mana chiar de la capatul ei.Tineti undita in asa fel, incat bondarul sa zboare deasupra petecului de iarba din mijlocul plansei de joc.

Se da cu zarul

Jucatorul care a vazut cel mai recent un bondar va incepe jocul si va arunca zarul in patratica de iarba din mijlocul planului de joc. Astfel, toti jucatorii vor putea vedea bine ce indica acesta. Culoarea aratata de zar va arata ce fel de floare va fi cautata de toti bondarii in tura aceea. Imediat toti bondarii isi vor lua zborul catre o floare de culoarea respectiva. Cat ai clipi din ochi, toate florile de acea culoare vor fi ocupate.

Ai aterizat sau nu?

  • Nu ai putut ateriza cu bondarul tura asta? Toate florile de culoarea respectiva sunt deja ocupate? Sau ai aterizat cu bondarul pe o floare de alta culoare? Nu te necaji, tura viitoare sigur va fi mai bine!
  • Ai aterizat cu succes pe floarea cautata? Felicitari! Vei intoarce cartea de deasupra din teancul tau. Cartea respectiva iti va indica ce vei face in urmatoarea runda.

Important: In timpul jocului nu ai voie sa folosesti decat o mana, cu care vei tine undita bine, chiar de capatul ei.

Ce iti arata cartea intoarsa din teanc?

ia un bat de prelungire si fixeaza-l bine in coada unditei tale.
  • ia un bat de prelungire si fixeaza-l bine in coada unditei tale.

Important: prelungirea va ramane pe undita pe tot parcursul jocului! Toate celelalte carti vor avea efect si vor fi valabile doar in timpul turei respective.

Tine undita cu cealalta mana ( cu stanga, cu care nu esti obisnuit poate sa faci prea multe activitati…)

Tura asta nu ai voie sa vorbesti. (Zumzaitul e permis!)

Ridica-te si pune cartea pe picior, aproape de genunchi. Asa va trebui sa ramai toata tura! Ccopiii mai mici au voie sa-si sprijine piciorul de un scaun.

Ia cartea si acopera-ti un ochi cu ea, asa va trebui sa ramai toata tura!

Prinde-ti cartea sub bratul cu care tii undita. Asa va trebui sa joci toata tura!

IMPORTANT : Dupa o tura in timpul careia ai executat aceste cerinte, ele vor fi considerate implinite si vor iesi din joc. Acest lucru e valabil, indiferent daca ai reusit sa aterizezi cu bondarul pe o floare sau nu. Daca nu ai reusit sa indeplinesti sarcina de pe cartea de joc, bondarul tau nu are voie sa aterizeze pe nicio floare tura asta,dar cartea va fi considerata ca fiind jucata si la sfarsitul turei va fi scoasa din joc.

Dupa aceea, urmatoatea tura va incepe. Toti bondarii vor zumzai si urmatorul jucator va da cu zarul, jocul jucandu-s la fel, dupa regulile explicate mai sus.

Jocul se incheie

De indata ce unul dintre jucatori reuseste primul sa intoarca ultima carte din teancul sau si sa o execute, iar bondarul atreizeaza pe una dintre flori, jocul se incheie, iar el este castigatorul! Se poate intampla ca mai multi jucatori sa termine in acelasi timp, caz in care vor fi mai multi castigatori.

Idei de joc cand sunt jucatori intre care e diferenta prea mare de varsta:

Pentru ca jocul sa ramana echilibrat, se poate apela la mai multe variante:

  • jucatorii mai mici vor juca cu mai putine carti in teanc. Puteti scoate la intamplare 2-3 carti in teancul lor, care nu vor fi folosite in joc.
  • jucatorii mai mari vor fi nevoiti sa joace tot jocul cu mana stanga (sau cu mana ne-preferata pentru activitati)
  • sarcinile de joc de la jucatorii mai mari vor fi valabile si in alte ture, pana acestia reuses sa-si aterizeze bondarii cu succes pe florile cautate.

Bineinteles ca puteti combina dupa dorinta regulile de mai sus, sau, de ce nu?, puteti adauga alte reguli de joc, gandite de voi insiva.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s