Reguli de joc – Monster Wanted – Ravensburger

Continutul jocului:

  • 24 de carti cu monstruleti (4 x 6 monstri)
  • 4 seturi de carti WANTED
  • 4 carti- indicii
  • 18 cipuri aurii

E petrecere in padurea monstrilor: patru monstri identici vin intotdeauna sa sarbatoreasca o petrecere salbatica, impreuna cu alti monstri. Petrecerea e mereu fantastica! Dar acum doi dintre ei au disparut dintr-o data fara urma. Voi veti fi chemati imediat sa le veniti in ajutor. Ii puteti gasi pe cei care lipsesc?

Varianta pentru incepatori – joc de cooperare. Ii vom cauta impreuna pe monstrii care lipsesc

Scopul jocului:

Analizati bine ce monstri sunt inca la petrecere si aflati impreuna cine a disparut.

Pregatirea jocului:

Amestecati toate cartile cu monstri patrate cu fata in jos pe masa. Puneti doua dintre ele deoparte cu fata in jos. Aceste carti sunt cei doi monstri care lipsesc de la petrccere si care vor trebui gasiti.

Intoarceti jumatate din cele 22 de carti cu monstri ramase si plasati-le pe cele unsprezece carti cu monstri care au ramas cu fata in jos, astfel se vor forma unsprezece perechi de monstri.

Sortati cartile WANTED dupa culoarea lor de pe spate, apoi puneti unul ditre seturi cu fata in sus pe masa. Acum se vad toate cele sase tipuri de monstri in setul respectiv. Pentru aceasta varianta de joc nu e nevoie de alte carti WANTED sau de cartile-indicii.

  • In doi jucatori, jocul are opt runde. Jucatorul care incepe primeste opt cipuri aurii.
  • In trei jucatori ,vor fi sase runde, iar jucatorul care incepe va lua sase cipuri aurii.
  • In patru jucatori, jocul va avea patru ture. Jucatorul care incepe primeste patru cipuri aurii.

Incepe cautarea monstrilor:

Cel mai tanar jucator va incepe jocul, apoi se continua pe rand. El va intoarce orice pereche de monstri, la alegere, astfel incat sa se poata vedea doar monstrul de mai jos, care pana atunci fusese acoperit (se roteste perechea, cu „flip”, ramanand la vede doar o carte, una va fi cu fata in jos mai departe). Apoi este randul urmatorului jucator. Incetul cu incetul, apar noi monstri si altii dispar, cu fata in jos, iar voi trebuie sa incercati sa va amintiti cati monstri de un fel ati vazut deja. Sunt patru monstri identici in joc? Atunci intoarceti cardul WANTED corespunzator cu fata in jos. Va puteti si sfatui intre voi.

Totusi, timpul este esential: Ori de cate ori este la rand jucatorul care a inceput jocul, se incheie o runda, iar jucatorul respectiv va pune deoparte unul din cipurile aurii. In functie de numarul de jucatori din joc, vor fi opt, sase sau patru runde. Cel tarziu inainte ca ultimul cip auriu sa fie pus deoparte, ar trebui sa se stie care sunt cei doi monstri disparuti.

Luati in calcul ca este posibil sa lipseasca si doi monstri de acelasi tip . Daca banuiti acest lucru, ramane aleasa doar o carte WANTED.

Sfarsitul jocului:

De acum devine palpitant: vedeti cine se afla sub cele doua carti cu monstri. Sunt aceiasi pe care i-ati banuit? Atunci ati castigat toti! Daca nu sunt cei doi, atunci monstri v-au pacalit si puteti incerca din nou. Sau, mai interesant: concurati ca adversari in cautarea monstrilor!

Cautarea monstrilor ca adversari

Scopul jocului:

Fiecare dintre jucatori va incerca sa fie cel mai rapid, pentru a atinge monstrii care au disparut. Daca un jucator i-a gasit, va fi recompensat cu un cip auriu. Cine va avea mai multe cipuri, dupa trei ture?

Pregatirea jocului:

La fel ca la regula initala, pregatiti cartile cu monstri, lasand doi monstri alturi, pe masa. Fiecare jucator primeste in mana un set de carti WANTED. Cartile cu indicii sunt puse pe masa in ordinea 1, 2, 3, 4. Cipurile aurii sunt pe masa, gata de a fi castigate.

Incepe cautarea:

Cel mai tanar jucator va incepe prin a intoarce o pereche de monstri, apoi e urmatorul jucator la rand. Incercati sa va amintiti ce monstri sunt, pe masura ce se intorc perechile de carti. Cand esti sigur ca patru monstri identici sunt in joc, atunci poti pune cartea WANTED corespunzatoare cu fata in jos sau ti-o poti organiza in mana, cumva, astfel incat sa te poti concentra asupra monstrilor ramasi. In acest fel, vei putea elimina tot mai multi monstri, pana cand raman dor una sau doua carti WANTED.

Dati indicii:

Daca unul dintre jucatori crede ca stie unde sunt cei doi monstri cautati, intre cartile care sunt cu fata in jos, poate ssa le spuna acest lucru celorlalti jucatori. Primul jucator plaseaza una sau doua carti WANTED pe cartea-indiciu 1. Daca se plaseaza doua carti, se suspecteaza doi monstri diferiti. La o carte, se presupune ca sunt doua carti cu acelasi monstru cautat.

Ceilalti jucatori continua sa joace, pana cand si-au plasat cartile WANTED pe urmatoarele carti-indicii. Ultimului jucator i se permite sa mai intoarca o data o pereche de monstri, apoi sa isi plaseze cartile WANTED.

Cum se castiga cipuri aurii

Intoarceti cele doua carti cu monstri disparuti si evaluaza-va cartile WANTED puse jos. Primul jucator care a ghicit corect ambii monstri primeste trei cipuri aurii. Al doilea jucator care a ghicit corect primeste doua cipuri aurii. Al treilea jucator care a avut dreptate castiga un cip auriu. Intr-un joc cu patru jucatori cel mai lent ramane, din pacate, cu mainile goale. La fel va pati si jucatorul care greseste unul sau ambii monstri alesi.

Sfarsitul jocului:

Jucati trei runde. Cine are, la sfarsitului celei de-a treia runda, cele mai multe cipuri aurii? Daca exista egalitate de puncte, vor fi mai multi jucatori sau, pur si simplu, mai jucati o runda decisiva!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s