Entdecke die Ritterburg – Wieso?Weshalb?Warum? Ravensburger

Continutul jocului:

  • 15 planse cu intrebari, cu 30 de teme ( plansele sunt imprimate fata-verso)
  • o plansa cu Castelul, care va fi mobila
  • o moneda
  • 4 cavaleri in culorile galben, rosu, verde si albastru
  • fantoma castelului
  • 16 cipuri in culorile galben, rosu, verde si albastru
  • un zar cu simboluri

Jocul este recomandat pentru 1-4 copii de 4-8 ani.

Cavalerii au trait in evul mediu, adica intre secolele 5-15 d.H. Mai ales intre anii 1100-1400, cavalerii au avut un rol important in societate.

Era cavalerilor a fost o perioada a istoriei foarte captivanta. Dar cum era pe atunci, mai exact? Ce trebuia sa inveti, pentru a fi cavaler? Ce animale traiau in castel? Cum era o petrecere a cavalerilor? Acestea si multe alte informatii le vei afla in acest joc.

Pregatirea pentru joc


In acest joc, figurinele vor fi mutate treptat, pe marginea cutiei. Cavalerii si fantoma castelului vor fi puse pe linia de start, cavalerii pe parte stanga, fantoma pe partea dreapta. Cavalerii vor inainta spre punctul de finish pe partea stanga, in sensul acelor de ceas. Fantoma va inainta pe partea dreapta, in sensul opus acelor de ceas.


In partea de sus a fiecarei planse cu intrebari este ilustrat cate un scut.

  • Scutul cu o linie e semnul pentru intreabari usoare. Aceste intrebari sunt ideale pentru jucatorii mai mici si pentru primele ture de joc.
  • Scutul cu doua linii indica faptul ca intrebarile vor fi mai grele. Acestea sunt pentru jucatorii mai mari, care stu deja cate ceva despre cavaleri.


Alegeti, in functie de numarul de jucatori, o regula de joc.


Scopul jocului este de a castiga concursul impotriva fantomei si de a ajunge inainta ei la punctul de finish.

Varianta de joc pentru un jucator


Pune plansele cu intrebari in cutie, asa cum arata imaginea de mai sus. Apoi pune castelul pe teancul cu planse. Impinge-l in jos, asa incat sa apara motivele in toate decupajele. Alege acum un cavaler si ia-ti 4 cipuri de aceeasi culoare, sa le ai la indemana. Pozitioneaza cavalerul si fantoma pe spatiul de start. Pentru aceasta varianta, nu ai nevoie de zar.


Sa inceapa jocul!


Citeste intrebarea de pe primul jeton cu intrebari sau roaga pe cineva sa ti-o citeasca. Uita-te la motivele din „ferestrele” castelului. Patru dintre acestea sunt corecte, restul sunt gresite. Pune cipurile pe motivele pe care le cconsideri corecte. Cand esti gata, poti sa ridici castelul, sa controlezi daca ai avut dreptate. Ce apare sub cip? Controleaza cip dupa cip si muta figurina in functie de corectitudinea raspunsurilor. Daca vor aparea sub cipuri si cavaler, si fantoma, vei muta mai intai cavalerul si apoi fantoma. Apoi scoate cipurile din cutie si pune castelul la locul lui.

Jocul nu s-a terminat inca. Scoate plansa cu intrebari la care tocmai ai raspuns – sub ea te asteapta multe altele! Oare la plansa urmatoare ce e corect si ce e gresit? Jocul continua in aceeasi maniera.

Daca vrei sa afli mai mult despre cavaleri, analizeaza plansa cu intrebari – pe ea vei gasi cate o scurta explicatie sub fiecare simbol.

Sfarsitul jocului:

Jocul se termina de indata ce una din figurine ajunge pe locul de finish.
Daca primul e cavalerul tau, ai castigat. Daca fantoma a ajuns prima acolo, a castigat ea.

Varianta de joc pentru 2-4 jucatori

Puneti plansele cu intrebari in cutie, asa ca la prima varianta de joc. Apoi puneti castelul pe teancul cu planse. Impingeti-l in jos, asa incat sa apara motivele in toate decupajele. Alegeti-va acum cate un cavaler si luati-va 4 cipuri din aceeasi culoare.. Pozitionati cavalerii si fantoma pe spatiul de start. Zarul sa fie la indemana.

Sa inceapa jocul!

Cititi intrebarea de pe primul jeton cu intrebari sau rugati pe cineva sa v-o citeasca.Cel mai mic jucator va incepe, aruncand cu zarul, apoi se va juca in sensul acelor de ceas.

Ce simboluri apar pe zar si cum trebuie actionat?

Uita-te la motivele din „ferestrele” castelului. Patru dintre acestea sunt corecte, restul sunt gresite. Pune unul dintre cipurile tale pe un motiv pe care il crezi raspunsul corect, apoi urmatorul jucator e la rand. Dati pe rand cu zarul, pana cand pe plansa vor fi 4 cipuri. Miscati castelul in sus – ce simboluri sunt sub cipurile voastre? Controlati-va cipurile si miscati figurinele in functie de simbolul/culoarea de sub ele – daca e verde/cavaler, mutati cavalerul un spatiu inainte. Daca e rosu/fantoma, mutati fantoma un spatiu inainte.Daca vor aparea sub cipuri si cavaler, si fantoma, veti muta mai intai cavalerii si apoi fantoma. Apoi scoateti cipurile din cutie si miscati castelul la locul lui.

Daca veti juca in 4 jucatori, exista o schimbare importanta: la fiecare raspuns corect, cavalerul acelui jucator are voie sa inainteze 2 spatii de joc, nu doar unul!

Jocul nu s-a terminat inca. Scoateti plansa cu intrebari la care tocmai ati raspuns – sub ea va asteapta multe altele! Oare la plansa urmatoare ce e corect si ce e gresit? Jocul continua in aceeasi maniera.

Sfarsitul jocului

Jocul se incheie de indata ce una din figurine ajunge pe locul de finish.
Daca primul e unul dintre cavaleri, jucatorul respectiv a castigat. Daca fantoma a ajuns prima acolo, a castigat ea si ati pierdut toti. Daca mai multi jucatori ajung la final in aceeasi runda de joc, sunt toti castigatori.

Provocare

Credeti ca sunteti deja cavaleri experti? Atunci acceptati si acest turnir: incepeti jocul cu cavalerul vostru nu de la pozitia de start, ci de la campul 2 sau 4. Veti castiga totusi jocul, chiar si in aceste conditii!?…

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s