Reguli de joc – Gackerei ums Hühnerei Kosmos

Continutul jocului:

Jocul e recomandat pentru 2-5 jucatori de 5 ani+.

– 48 cipuri – oua, dintre care

  • 7 cipuri cu vulpe
  • 13 cipuri cu pui galbeni
  • 14 cipuri cu pui rosii
  • 14 cipuri cu pui albastri

-un cuib

-un zar cu puisori colorati

Scopul jocului:

Fiecare jucator isi va pune pe scaun cate 5 cipuri-oua si se va aseza pe ele, la „clocit”! Zarul va arata ce pui va iesi din ou. Daca un jucator gaseste sub el cipul cu puiul corespunzator, il va pune repede in cuibul din mijlocul mesei si va cotcodaci tare! Dar atentie, si vulpea da tarcoale! Castigatorul jocului este primul jucator care a clocit primul 5 oua.

Pregatirea pentru joc:

Puneti cuibul in mijlocul mesei, asa incat toti jucatorii sa ajunga usor la el. Zarul cu puisori colorati va fi la indemana, pe masa. Toate cipurile se vor amesteca bine, intoarse cu puisorii in jos. Fiecare jucator isi va lua 5 cipuri, fara a se uita la ele, si le va pune pe scaunul lui ( cu puisorii in jos), apoi se vor aseza pe ele la „clocit”. Celelalte cipuri vor ramane pe masa, in jurul cuibului, tot cu fata in jos.

Incepe jocul!

Se va juca in sensul acelor de ceas. Cel mai tanar jucator incepe si da cu zarul. Zarul poate arata diversi puisori colorati : rosii, albastri si galbeni. Cine gaseste primul un pui de culoarea celui pe care il va arata zarul?

Toti jucarii sar de pe scaune si se uita repede, in acelasi timp, la puisorii de sub ei, intorcand cip dupa cip. Daca un cip nu arata un puisor de culoarea cautata, va fi intors inapoi cu fata in jos. Cine gaseste sub el un puisor de culoarea cautata, il va pune repede in cuibul de pe masa, va acoperi cuibul cu mana si va incepe sa cotcodaceasca. Jucatorul care reuseste asta primul are voie sa pastreze cipul respectiv si sa-l puna in dreptul lui pe masa.

Apoi, jucatorul care a castigat tura respectiva isi va lua un cip-ou nou de pe masa si-l va aseza sub el, tot cu fata in jos, ca sa aiba din nou 5 cipuri la clocit. Ceilalti jucatori, din pacate, au avut ghinion tura asta. Toti se vor aseza iar pe cipurile-oua si o noua tura va incepe.

Urmatorul jucator e la rand si va da cu zarul. Din nou, jucatorii se vor uita sub ei, daca au la clocit un puisor de culoarea cautata. Cine tine minte de la tura trecuta ce puisori avea si unde erau pozitionati poate avea un avantaj, fiind mai rapid!

Atentie, vulpea!

Daca un jucator descopera o vulpe cand intoarce, unul cate unul, cipurile de sub el, trebuie sa ia vulpea repede si sa o puna in cuib pe masa, sa acopere cuibul cu mana si sa strige „Atentie, vulpea!” Atunci, toti jucatorii vor trebui sa-si puna repede o mana pe cuib, peste mainile celorlalti jucatori – jucatorul care isi va pune ultimul mana pe cuib va trebui sa cedeze unul dintre cipurile castigate deja, pe care le are alaturi de el, pe masa. Daca jucatorul respectiv nu are inca niciun pui castigat, nu va ceda niciun puisor si tura se incheie. Cipul cu vulpea va fi scos din joc, iar jocul va merge mai departe.

Sfarsitul jocului:

Jocul se termina cand unul dintre jucatori a clocit primul 5 puisori, el va fi declarat castigator!

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s