Reguli de joc – Regenbogenland Piatnik

Toata lumea stie ca la capatul curcubeului exista o oala cu banuti de aur. Jucatorii vor incerca sa parcurca drumul peste curcubeu si sa gaseasca aceasta oala cu aur. Dar numai magii stiu cum se poate trece peste curcubeu. Magii arata toti la fel, desi unii sunt prietenosi si gata sa te ajute, iar altii sunt rautaciosi si vicleni. Acestia vor sa ii impiedice pe copii sa gaseasca comoara. Cine ii va descoperi pe magii buni, pentru a gasi drumul corect peste curcubeu si, in final, oala cu aur?

In Regenbogenland ( Tara Curcubeului) vei gasi 5 variante de joc.

Continutul jocului:

 • 4 pioni de culori diferite
 • 20 magi
 • o foaie cu abtibilduri de diverse valori, care se vor lipi sub cei 20 magi (4×1, 5×2, 5×3 si 6 magi rai)
 • 1plansa de joc
 • 1 regulament de joc

Pregatirea pentru joc:

Inaintea primului joc, se vor lipi abtibildurile sub figurinele celor 20 de magi. Plansa de joc va sta pe masa. Fiecare jucator isi va alege un pion de joc si-l va aseza inaintea locului de start de pe plansa. Magii vor fi amestecati cu grija, asa incat niciunul dintre jucatori sa nu poata vedea ce valori sunt scrise dedesubt, apoi vor fi asezati impreuna langa plansa de joc. Cel mai tanar jucator va incepe, apoi se va continua in sensul acelor de ceas.

––––––

JOCUL 1 – La capatul curcubeului – joc pentru 2-4 jucatori, de la 4 ani

Cum se joaca:

Cand e randul tau, alegi unul dintre magi si il intorci, asa incat toti jucatorii sa poata vedea ce simbol are dedesubt. Daca este un numar, ai voie sa-ti muti figurina tot atatea spatii de-a lungul curcubeului. Daca e un mag rau, figurina ta va ramane pe loc. Dupa aceea, vei lua magul pe care l-ai ales si-l vei pune deoparte, iar urmatorul jucator e la rand.

Cand toti magii au fost alesi si apoi pusi deoparte, luati-i cu grija, amestecati-i si puneti-i din nou alaturi de plansa, pentru a punea fi realesi de jucatori.

Finalul jocului:

De indata ce un jucator a ajuns cu figurina lui la capatului curcubelului, la oala cu aur, jocul se incheie si acest jucator va fi castigatorul.

––––––

JOCUL 2 – Cercul magilor – joc pentru 2-4 jucatori, de la 5 ani

Cum se joaca:

Cel mai tanar jucator va alege 5 magi, dintre toti cei 20 de magi care stau langa plansa de joc, si ii va aseza in cerc pe plansa de joc, asa incat nici el si nici ceilalti jucatori sa nu poata vedea ce simboluri sunt dedesubtul lor.

Cand este randul tau, iei unul dintre magii de langa plansa de joc si il vei intoarce, asa incat toti jucatorii sa poata vedea ce simbol este dedesubt. Daca este un numar, ai voie sa inaintezi cu pionul tau tot atatea spatii de-a lungul curcubeului. Daca e un mag rau, figurina ta va ramane pe loc. Magul ales va fi apoi pus deoparte.

Dupa aceea, vei mai alege un mag, de data aceasta din Cercul Magilor, si il vei intoarce.

 • Daca este un numar identic cu numarul pe care tocmai l-ai avut la magul anterior, ai voie sa-ti mai deplasezi o data pionul acelasi numar de spatii, cat ai inaintat adineauri.
 • Daca inainte ai ales dintre magii de langa plansa un mag rau si acum ai ales tot un mag rau din Cercul Magilor, ai voie acum sa-ti muti pionul 5 spatii inainte. Dupa aceea, vei scoate magul rau din Cercul Magilor si-l vei pune deoparte, apoi vei alege la intamplare un alt mag, din grupa de langa plansa de joc, pentru a completa locul liber din Cercul Magilor.
 • Daca magul pe care tocmai l-ai ales din Cercul Magilor nu are aceeasi valoare cu magul ales mai intai din grupa de langa plansa, vei pune magul la loc in Cerc, fara a mai avea voie sa-ti mai misti pionul alte spatii in plus.
 • Dupa aceea, urmatorul jucator e la rand.

Daca a fost ales ultimul mag din grupa de langa plansa de joc, veti lua toti magii pusi deoparte, ii veti amesteca cu grija, fara a va uita la simbolurile de dedesubt, si-i veti pune din nou, intr-o grupa gata de joc, alaturi de plansa.

Finalul jocului:

De indata ce unul dintre jucatori a ajuns la oala cu aur, aflata la capatul curcubeului, jocul se va termina, iar acest jucator va fi declarat castigator.

––––––

JOCUL 3 – Impreuna, spre capatul curcubeului – pentru 2-4 jucatori, de la 5 ani

Cum se joaca:

 • Cand esti la rand, alegi unul dintre magi si-l intorci, asa incat toti jucatorii sa poata vedea ce simbol este dedesubt. Apoi vei lua magul si-l vei pune in dreptul altui jucator, care inca nu are niciun mag in dreptul lui (ai voie, insa, sa-l pui si in dreptul tau, daca vrei). Acest jucator va inainta pe curcubeu cu pionul lui atatea spatii cat indica valoarea de sub mag. Daca e un mag rau, pionul va ramane pe loc.
 • Dupa ce toti jucatorii au primit cate un mag in dreptul lor, toti acesti magi vor fi pusi deoparte, iar jocul va continua in aceeasi maniera.

Dupa ce toti magii din grupa de langa plansa vor fi alesi, luati magii pusi deoparte, amestecati-i cu grija si puneti-i din nou, intr-o grupa proaspata, alaturi de plansa de joc, iar jocul va continua.

Cand joaca doi jucatori, veti lua 3 magi la rand si-i veti imparti dupa cum urmeaza: unul pentru celalalt jucator, altul pentru tine si al treilea va fi pus deoparte automat.

Finalul jocului:

De indata ce unul intre jucatori ajunge cu pionul lui la oala de la capatul curcubeului, jocul se incheie, iar acest jucator va fi castigator.

––––––

JOCUL 4 – Cu pericole, in drumul spre capatul curcubeului – pentru 2-4 jucatori, de la 5 ani

Cum se joaca:

 • Cand e randul tau, alege unul dintre magi si intoarce-l, asa incat toti jucatorii sa poata vedea ce e dedesubt. Daca e un numar, ai voie sa pui magul pe plansa de joc, numarand tot atatea spatii de joc inaintea pionului tau, cat arata numarul de sub mag, iar acolo va fi magul pozitionat ( Daca e 3, mergi inaintea pionului tau 3 spatii cu magul). Apoi vei decide daca vrei sa continui sau nu.

-Daca vrei sa continui, mai iei un mag din grupa. Daca e tot un numar dedesubtului magului, vei muta magul pe plansa de joc tot atatea spatii, inaintea celuilalt mag pe care l-ai pus pe plansa de joc anterior. Apoi, din nou vei putea decide daca continui sau te opresti aici.

-Daca vrei sa te opresti, muta pionul tau pana in dreptul ultimului mag pe care l-ai pus pe plansa de joc. Dupa aceea, ia toti magii pusi de tine pe plansa si scoate-i deoparte.

 • Daca magul ales de tine e unul rau, tura ta se termina si pionul tau va ramane pe loc. Ia toti magii pe care i-ai pus pe plansa de joc (daca ai reusit sa pui vreunul) si scoate-i deoparte.
 • Tura ta se incheie, urmatorul jucator e la rand.

Finalul jocului:

De indata de unul dintre jucatori ajunge la oala cu aur de la capatul curcubeului, jocul se incheie, iar acesta va fi castigatorul jocului.

––––––

JOCUL 5 – Jocul magilor – pentru 2-4 jucatori, de la 6 ani

Cum se joaca:

Magii sunt creaturi ciudate si cateodata le place sa spuna neadevaruri, dupa cum veti descoperi indata.

 • Cand esti la rand, ia unul dintre magi si intoarce-l, asa incat sa nu poti vedea decat tu ce e dedesubt.
 • Dupa aceea, spune un numar: 1, 2 sau 3. Poti alege daca spui adevarul, adica numarul care chiar e scris sub magul ales, sau altul. Apoi vei inainta cu pionul tau tot atatea spatii pe plansa curcubeu.
 • Fiecare jucator care are deja pionul in joc, pe pansa curcubeu, si nu inainte de locul de Start, are voie sa spuna, daca vrea, „NU CRED!”. Daca niciun jucator nu spune asta, referitor la miscarea ta, ia magul si pune-l deoparte, tura ta se incheie si urmatorul jucator e la rand.
 • Daca unul dintre jucatori spune „NU CRED!”, trebuie sa le arati ce e dedesubtul magului ales de tine.

-Daca ai spus adevarul, jucatorul care a intervenit va trebui sa-si mute pionul inapoi, tot atatea spatii pe plansa curcubeu, dar nu mai departe de spatiul de start al plansei de joc.

-Daca ai spus alt numar decat cel de dedesubtul magului ales de tine, va trebui sa-ti muti pionul inapoi tot atatea spatii de joc, cate indica magul. Jucatorul care a spus „Nu cred!” isi va muta pionul lui atatea spatii de joc inainte, cate indica magul tau. Dupa aceea, iti vei pune magul deoparte, tura ta se incheie si urmatorul jucator e la rand.

-Daca e un mag rau, pionul tau se va muta inapoi la pozitia de la care a inceput tura, iar jucatorul care a spus „Nu cred!” nu va inainta nici el niciun spatiu cu pionul lui.

Dupa ce ultimul mag din grupa a fost intors, se iau toti magii scosi deoparte, se amesteca cu grija si se formeaza o noua grupa de magi, gata pentru continuarea jocului.

Finalul jocului:

De indata ce unul dintre jucatori a ajuns la oala cu aur de la capatul curcubeului, jocul se incheie, iar acest jucator va fi castigator.

––––––

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s