Reguli de joc – Wohin, kleine Raupe? Ravensburger

ab

Buna, omiduto! Incotro vrei sa te duci?

De la capsuna la pepene, iar de acolo spre salata – de la o imbucatura gustoasa la alta. Cine aduna cele mai multe bunatati impreuna cu Fridolin va castiga jocul!

ab4

Componenta jocului:

  • Omiduta Fridolin, formata din cap si 6 fragmente din plastic in culorile rosu, albastru, verde, portocaliu, galben si lila
  • 12 carti rotunde, mari cu bunatati de mancare
  • un zar mare din lemn

carti cu bunatati

Pregatirea jocului:

Acest joc nu se poate juca pe masa, pentru ca lui Fridolin ii place sa se plimbe taras de la o gustare la alta, asa ca mai bine se joaca pe podea. Corpul lui Fridolin va fi asezat, asadar, pe podea, ordinea culorilor corpului e aleatorie.

wohin3

Cele 12 carti rotunde se vor aseza in jurul lui Fridolin. In functie de distanta la care vor fi asezate, jocul va dura mai mult sau mai putin . Tineti si zarul la indemana.

  • Jucatori: 1-4
  • Varsta: 3,5 -7 ani

Cum se joaca?

Cel mai tanar jucator incepe. Va arunca cu zarul si apoi va putea muta omiduta. Intai va da capul putin la o parte, apoi va muta piesele din spate, una cate una, si le va aduce in fata, pana cand piesa care e de aceeasi culoare aruncata pe zar va fi prima. Dupa aceea se pune capul omidutei inapoi. In acest fel va putea inainta Fridolin, cu ajutorul vostru.

De exemplu:

Jucatorul a aruncat verde pe zar. Incepe prin a muta partile corpului omidutei, de la ultima pana la cea verde si le va aduce pe rand in fata, pana cand piesa verde e prima piesa a corpului lui Fridolin. TOATE cartile rotunde care au fost atinse sau acoperite de corpul lui Fridolin vor fi adunate de jucatorul respectiv in tura respectiva. Dupa aceea, e urmatorul jucator la rand.

Asadar, jucatorii vor incerca sa pozitioneze corpul omidutei in asa fel, incat sa atinga sau sa ajunga la cat mai multe bunatati.

Sfarsitul jocului:  Cand au fost adunate toate bunatatile, jocul se va termina. Cel care l-a ajutat pe Fridolin sa guste din cele mai multe bunatati si a adunat mai multe carti este castigator. Daca doi jucatori au acelasi numar de carti, atunci vor fi amandoi castigatori.

Sugestie: Lui Fridolin ii place tare mult cand trebuie sa se taraie pe sub un scaun sau trebuie sa ocoleasca cate o minge sau vreo jucarie „uitata” pe podea. E posibil ca jocul sa dureze mai mult altfel, pana se ajunge la urmatoarea delicatesa pentru omiduta, dar e cu atat mai amuzant sa o lasati sa se plimbe prin camera, pe suprafete mai mari, pana ajunge la cate o gustare!

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s