Reguli de joc – Kiki Ricky Ravensburger

kicky ricky_aUn cocos s-a urcat pe cotetul gainilor. Acest ticalos a reusit sa puna stapinire pe cuib. Pot oare gainile sa se strecoare pana in varful cotetului, sa-si salveze ouale si asta in timp ce cocosul arunca cu oua inspre ele?

CONTINUTUL JOCULUI

  • 1 cotet al gainilor format din baloti de fan
  • 1 cuib care contine un cocos si un jgheab pentru oua
  • 4 obstacole (1 ulcior de lapte, 1 butoi, 1 galeata, 1 stropitoare)
  • 12 gaini (fiecare dintre ele purtand pe cap diferite lucruri: palarie, sapca, casca)
  • 2 zaruri cu simboluri
  • 1 ou

Jucatori: 2 – 4

Varsta: peste 4 ani

Durata jocului: ca. 20 de minute

Traducere si adaptare: Anton Marcel, caruia ii multumim!

SCOPUL JOCULUI  Pentru a castiga, trebuie sa fii primul jucator care ajunge la cuib cu una dintre gainile proprii.

PREGATIREA JOCULUI

Plaseaza tabla de joc in mijlocul mesei. Introdu cuibul care contine cocosul si jgheabul de oua in balotul superior de fan. Plaseaza ulciorul de lapte, butoiul, galeata si stropitoarea in joc, asa cum este ilustrat in imaginea de la baza cutiei jocului.

Alege una dintre echipele tale de gaini. Trei gaini de o anumita culoare formeaza o echipa. Plaseaza-ti echipa proprie de gaini pe podeaua de scandura maro, si anume pe oricare trei spatii. Pune la indemana zarurile si ouale.

kicky ricky3

DESFASURAREA JOCULUI

Incepe cel mai tanar dintre jucatori, apoi jocul continua in sensul acelor de ceasornic. Pe turul propriu, arunca ambele zaruri. Pe unul dintre zaruri sunt palarii, in timp ce pe celalalt se poate observa si un cap de cocos. Astfel, exista urmatoarele variante:

* Ambele zaruri arata o palarie

kicky ricky1a

Pentru fiecare zar care arata o palarie, jucatorul isi muta gaina care are palaria respectiva cate un nivel in sus, pe balotii de fan. Daca zarurile arata doua palarii diferite, atunci jucatorul poate sa mute fiecare dintre cele doua gaini in sus, cate un nivel. Daca zarurile arata doua palarii identice, atunci jucatorul poate sa mute gaina respectiva doua nivele in sus.

kicky ricky1b

Retine: Pe turul propriu, poti sa alegi pe care spatiu liber cu baloti de fan sa-ti asezi gaina. O gaina nu poate sa fie mutata pe un spatiu pe care se afla deja o alta gaina. Daca toate spatiile unui nivel sunt deja ocupate, atunci poti sa iei o gaina apartinand unui adversar si sa o muti in jos, un nivel, luandu-i apoi locul cu gaina proprie. Fii atent! Anumite spatii sunt mai sigure decat altele. Cel mai bine te protejezi de ouale zburatoare stand dupa ulcior, dupa butoi, dupa galeata sau dupa stropitoare.

*Un zar arata o palarie, iar celalalt zar arata un cap de cocos.

kicky ricky1c

In acest caz faci umatoarele doua lucruri, exact in aceasta ordine:

  1. Muta-ti gaina care poarta palaria indicata de zar un nivel in sus.
  2. Acum pune-te in rolul cocosului si arunca cu oua dupa gaini. Provocarea ta este de a incerca sa lovesti una dintre gainile adversarului.

Nu te ingrijora – aceste oua nu se sparg si nici nu ranesc gainile, de vreme ce acestea poarta palarii care le protejeaza.

Cum sunt aruncate ouale? Pune oul in gaura din partea superioara a jgheabului pentru oua. Pentru a tinti, intoarce cocosul, astfel incat deschizatura jgheabului sa fie indreptata inspre gaina ce se vrea a fi lovita. Nu este atat de usor sa lovesti gainile. Datorita formei sale, oul se poate rostogoli oriunde. Cu degetul vei determina rostogolirea oului, impangandu-l afara din locasul jgheabului, asa cum este prezentat in imaginea urmatoare:

kicky ricky2

Ai lovit sau ai ratat?

Daca ai lovit una sau mai multe gaini, determinandu-le sa cada sau sa piarda un nivel, atunci vei plasa gainile respective pe urmatorul spatiu disponibil, cat mai aproape de locul unde au cazut. Daca toate spatiile nivelului respective sunt ocupate, atunci gaina este plasata un nivel mai jos. Acest lucru se aplica si in cazul in care ti-ai lovit una dintre gainiile proprii.

Indiferent daca ai lovit sau daca ai ratat, turul tau se incheie, fiind randul urmatorului jucator.

SFARSITUL JOCULUI

Castigator al jocului este primul jucator care a reusit sa ajunga cu una dintre gainiile proprii pe ultimul spatiu, aflat pe spatele cocosului. Pentru a ajunge de pe ultimul nivel pe spatele cocosului, trebuie sa fie aruncata palaria corecta.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui joc, il puteti gasi uneori la noi, sh, pe pagina de facebook Julia Toys si pe profilul privat Julia Dahman, pe care apar albumele cu jocuri de vanzare.

Joaca frumoasa va dorim! Creati amintiri!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s